Nov 30, 2009

DIA PENING2...

Sian Bullet tengok dia ni
Selalu la Bullet tengok dia cam pening je
Kepale dia berpusing2 dia cakap
Xtau la ape masalah dia
Xplak Bullet tanye

Yang Bullet tau, adik badik dia ramai
Ade yang kat Kedah
Ade yang kat Johor
Merate la
Bullet tanye la
Ko xcari ke adik badik ko?
Dia hanye mampu menunjukkan kepale dia yang berpusing2 tu
Bullet tau la dia pening

Kadang2 Bullet xsampai hati tengok dia camtu
Tapi dia ni suke tolong orang
Kalau orang cam HANGIN SATU BADAN
Dia la yang jadi tukang pujuk
Sejuk skit hati orang
Bagus dia ni
Tapi tu la
Dia tolong orang tapi orang xtau ape masalah dia

Xpelah
Dah mungkin tu tugas dia
Kite xleh nak buat ape la kalau itu je punce rezeki dia
Apepun, Bullet nak ucapkan kat dia ni
" Cakap kat orang yang buat ko pening tu
Jangan bagi kepale ko pusing laju sangat
Sian kat ko
Ko kene cakap
Kalau ko xcakap
Orang xtau "


Ok la ye
Bullet pergi dulu
Babai KIPAS

KEHEBATAN CHELSEA TERSERLAH...

Well well well
Selamat pagi la kengkawan ku
Pagi2 ni just nak buat entry pendek je



CHELSEA yang hebat lagi best
telah MENGALAHKAN
Arsenal yang terhincut2 buku lali dorang
Dengan kemenangan
3 - 0



Arsenal ni reti main bola ke x ni?
Nak compete ngan Chelsea yang hebat tu?
Mmg xdapat la
Wpun korang main kat tempat sendiri
Tapi kekuatan Chelsea tetap tiade tandingan
So, Chelsea telah mengekalkan rekod kemenangan ke atas kelab2 yang ala2 je bagusnye
Seperti Man Utd yang menang lawan ngan kelab paling bawah
Liverpool yang prestasi tah ape2
Dan Arsenal yang konon cam bagus tu



Thanx to DIDIER DROGBA yang dah score 2 gol
Sure la Bullet nyer fantasy football nyer point naik ni
Dan terime kasih jua diucapkan kepade pertahanan Arsenal sebab score gol sendiri
Tengkiu2



Kepade yang sokong team lain selain Chelsea
Harap2 korang akan terus kalah ye
Huahahahahaha

Nov 26, 2009

MEREPEK DI MALAM HARI...

Saat ni Bullet ngan Mrs Bullet xleh tido lagi sebab hidung dia x ok sangat. Ni pun Bullet pinjam laptop adik Bullet. Bukan nak post entry sangat tapi sebab nak main cucuk tanam kat fesbuk je...gua sudah addict la kat FARMVILLE. Gilo meroyan la pasni...

Untuk entry yang lepas yakni yang INI, Bullet mintak maaf sebab ade yang xleh komen kat entry tu. Bullet tersilap pegi ubah setting untuk komen plak. Dah xdapat komen2 yang membine dari korang. Tapi sure pasni korang dah boleh komen cam biase la.

Ni kali pertame Bullet post entry malam2 bute sebab selalunye post entry mase office hour je. Almaklum la, bende pree kan. Gunekan tanpe was2 la ye x...Lagipun watpe nak post entry malam2...Baik Bullet tido sambil menyambil...Hehehehe...

Okla, Bullet nak sambung main fesbuk...Selamat malam dan Selamat Hari raye Haji untuk korang2 ek...Moge2 tahun depan kite sume dapat naik haji. Bukan naik haji kat kedai kopi ye. Kalau yang tu mmg tiap2 hari pun boleh. Hampeh. Order teh tarik segelas tapi dok lepak main dam sampai kedai nak tutup...Mau xbengkrap toke kedai tu...

Baikla, babai sume

BULLET DAPAT KEJE BARU...YEAY YEAY...

Korang, korang dan korang 
Yang Bullet xtau ape korang buat tadi
Tapi sekarang Bullet tau yang korang tengah bace entry ni
Harap korang bace dengan tenang
Dan tanpe rase gelojoh ok

Hari ni Bullet nak mengumumkan yang Bullet agak bz
Bukan bz buat keje yang ade
Bukan jugak bz cari lembu tok ketua yang hilang entah kemane
Bukan jua nak cari daun kelape nak buat ketupat
Tidak same sekali
Korang jangan la main teke2 je
Sure la salah jawapan korang

Sebenarnye Bullet nak menumpukan perhatian
Pade satu pekerjaan yang Bullet baru dapat
Hari tu hantar resume dah
Tapi lambat plak dia panggil interview
Tetibe semalam dapat surat panggilan keje
Excited la jugak sebab dapat keje baru kan
Wpun gaji xbesar mane
Tapi cukupla kalau nak beli PERODUA ALZA
* nak citer skit pasal PERODUA ni. Semalam Bullet g makan kat Taipan USJ ngan Mrs Bullet. Ade la showroom Perodua kat situ. Display ALZA tu kan. Bullet pun g la sorang2. Mrs Bullet tunggu kat tempat makan tu. Mase Bullet sampai tu, Bullet sorang je kat situ. Pastu dalam 2, 3 minit baru la ade orang lain datang. Yang Bullet xpuas hati tu, Bullet yang 1st datang ni haram xdilayan oleh staf2 Perodua tu...Tapi orang lain yang datang kemudian tu dapat layanan yang bagus je..Bengang la plak. Terus Bullet blah. Ingat aku heran ke ha?

Sambung citer pasal keje
Bullet g buat keje dulu la ye
Bz ni
Ape2 pun jumpe la korang kat tempat keje baru Bullet nanti
Add je Bullet kat fesbuk korang
castlev7_0@ymail.com
Sure Bullet ade kat FARMVILLE tu...

See u again

Nov 25, 2009

BERANI MATI KE X?

Xnak citer pasal raye haji. Sebab mungkin ramai yang dah buat entry pasal raye haji...Nanti orang muak nak bace...Baik citer mende lain. Citer Labu Labi ke, citer Kumbang Terbang ke kan...Ade ke citer Kumbang Terbang? Cam tipu je...

Bullet nak citer pasal mende yang Bullet nak buat tapi sampai sekarang xde mase nak buat. Kadang2 mase tu ade tapi xtau nak g buat kat mane. Kadang2 tau dah kat mane tapi xde member2 yang nak join. Lagipun Bullet xramai member2. Adela sorang dua je yang betul2 ok kalau diajak untuk buat aktiviti 2 riadah ni kan...Tu yang leceh tu...

Antara aktiviti yang Bullet nak buat tu >----->

MAIN FUTSAL
Dah agak lame dah xmain futsal. Dulu selalu main ngan member2 keje K4 Cheras tapi bile dah benti keje, masing2 buat hal masing2. Sungguh xde sikap nak bersukan la dorang tu...Last Bullet main futsal agak2nye tahun lepas la. Kalau ade sape2 yang nak ajak Bullet main futsal tu, silekan la roger2 Bullet ye. Kat area KL Bullet dulu main kat SPORTPLANET AMPANG. Kalau kat Subang plak kat SPORTPLANET SUBANG LA. Kat Shah Alam xpenah g...Bullet leh main ape jua posisi even goal keeper...



ROCK CLIMBING
Yang ni lame dah mengidam tapi xpenah dapat. Tempat nak main dah tau dah kat mane tapi nak pegi tu yang xtau bile. Kalau tengok kat tv orang main mende ni, cam best je. Dulu mase duk Melake ade la jugak main panjat2 batu yang kat tepi pantai tu. Agak besar la jugak batu tu tapi xmencabar sangat. Sebab bawah dia xcuram. So kalau jatuh xcedera parah la...Huahahaha...Mane nak tajam2...Bawah tu air laut. Kalau jatuh terus la mandi laut. Pastu kene pial tinga ngan mak. Ape da. Nak mandi laut pun susah...



PAINT BALL
Bullet suke main game perang2 kat PS2. Tapi Bullet nak rase sendiri cmne perang2 dalam ertikate perang yang cam real la. Wpun xreal sangat. Suke nak golek2 atas tanah sambil tunjuk skil menembak...Ade ke skil? Dulu xsempat blaja la. Dulu Bullet rekrut untuk TUDM tau...Tapi seminggu je Bullet dalam tu. Bullet kuar sebab masalah kesihatan...Kalau x sure la Bullet sekarang ni pangkat atas dari SARJAN...Mane Bullet tau pangkat ape...Asal atas dari sarjan tu kire okla...



BUNGEE JUMPING
Ni yang last Bullet nak buat. Nape last? Yela, kalau tali tu putus pun, dah sempat merase yang 3 kat atas tu...Huahaha. Xnak2...Takut beb. Bullet nak merase main mende ni sebab ni yang paling mencebar la bagi Bullet. Sure segale darah2 dalam badan akan terase beku je...Ni ade tips untuk bungee jumping ni. Kite kene check sebelum buat. Kene tanye dulu orang yang handle tu, bape panjang tali dengan bape jarak dari atas ke bawah tu...Yela kene tanye. Sebab kang kalau jarak tu 100m tapi dorang pakai tali 101m, xke naye korang...Kan kan kan



So, kesimpulan yang dapat Bullet buat kat sini, sape2 yang berhajat nak buat aktiviti2 kat atas tu, sile jemput Bullet sekali ok...

Nov 24, 2009

KO NAK BANGUN KE XNAK?

 Isu Nuff tido, Nuff xbangun dah selalu sangat la Bullet dengar...Bile Bullet klik kat blog orang, ade je Nuff tu. Bile orang datang kat blog Bullet, asyek2 dorang cakap Nuff tido...Hari tu Bullet ade emailkan masalah kenape Nuff xselalu keluar kat blog pade orang Nuff tu...Then dia reply camni...

Hi Bullet,

When bloggers insert our ad units into their blog, they're marking down an advertising space for us to sell to our advertisers. Till an advertiser chooses to advertise on their blogs, the ad unit will be minimized to reduce load time in those blogs. Once an advertiser chooses to advertise on your blog or if there\'s an ongoing CPC campaign for that ad unit, only then will the ad unit show up in full size displaying the ads.

Your mentioned ads are CPC ads. Advertisers normally buy a number of clicks of the ad to be spread out through a duration of time. For example, if an advertiser purchase 700 clicks for a duration of 7 days that will mean that only 100 clicks are allocated each day. And as such, on every day during the campaign, the ad will continue showing in all blogs which are not showing CPM campaigns and opted for \'Show Global CPC Ads\' till 100 clicks have been used up. Upon then, it will no longer show for the day. Once the clock strikes 12am, the allocation will begin anew and thus it will show again.

Camtula ape yang dorang terangkan kat Bullet...So kalau Nuff xbangun2 ke sampai satu hari, korang ingt la ape yang orang Nuff tu bagitau...

Chow dulu...

Nov 23, 2009

SEPI SEORANG BULLET...

Dah lame dah Bullet tunggu ko
Sampai berjanggut, pastu Bullet shave, tumbuh balik janggut tu
Dah huduh dah rope Bullet mase tu
Awek2 yang lalu kat sebelah pun xnak pandang Bullet
Padehal dulu dorang yang ngorat Bullet
Tapi kutahan jua
Xtertahan dah rase rindu ni

Bullet penah jumpe ko dulu
Tapi xsure la itu ko ke bukan
Nak tegur takut silap plak
Kang xpasal2 makan besi
Bullet usha ko dari jauh je
Dengan harapan ko akan memandang Bullet dan menegur Bullet seadanye

Tapi ade sekali tu Bullet beranikan diri jugak untuk bertanye
Bertegur sape dengan ko
Ternyate Bullet mendapat layanan yang buruk sekali
Ko jual mahal ngan Bullet
Ko xnak ngaku yang itu adelah engko
Teganye hati ko buat Bullet camtu
Bullet ade buat salah ke dengan ko?
Kalau ade tolongla cakap
Nape ko xnak ngaku yang Bullet tegur tu adelah engko?

Xpe. Bullet balik umah
Bullet bagitau mak Bullet
Dia pun geleng2 pale je
Xtau la ape yang dia geleng
Tah2 dia xpaham ape yang Bullet cakap
Sebab tu dia geleng je

Hari ini
Petang ini
Bullet akan buat perhitungan dengan ko
Bullet nak ko sendiri bagitau siape ko sebenarnye
Depan khalayak ramai
Kalau betul lah itu engko,
Bullet akan cube untuk membawa ko pulang
Walau ape care sekalipun


Ko tunggu lah kat situ
wahai

PERODUA ALZA

Nov 20, 2009

SEDAR XSEDAR LA...BACE JE LA

Sape2 yang dok N9 kat sini? Mane ade N9 kat sini...Ni pc je...Ok, sape orang N9 sure tau dan kenal satu sekolah ni. Pemes beb...Dulu la. Sekarang xtau plak...Name sekolah tu

SEKOLAH DATUK ABDUL RAZAK



Bukanlah bermaksud atok korang name abdul razak baru leh masuk sekolah tu. Tidak same sekali. Dua kali pun x...Bullet ni atok name Omar pun dapat je masuk...Dan untuk pengetahuan sume, Omar ngan Abdul Razak bukan sahabat karib ok...So, Bullet masuk sekolah ni bukan pakai kabel...Tapi hanyelah pakai baju dan seluar sekolah cam bebudak lain...

Bullet masuk sekolah ni mase form 1 sebab Bullet nyer UPSR dapat 4A...Dalam kampung Bullet mase tahun Bullet ambik UPSR ni, ade 4 org je yang dapat 4A. Yang lain haram...Main2 jelah keje dorang...Mungkin bukan rezeki dorang kan. Tapi wpun xdapat 4A, dorang xde plak kene ambik paper Julai. Tu yang heran tu...

Sambung la lain kali ye. Bullet malas la nak taip2 ni. Kalau tulis tangan leh x kat atas monitor ni? Xleh ek? K la, kene la sambung nampak gayenye...Masuk sekolah tu pun bukan 1st batch la. Dah 3rd batch. Nampak sangat kerajaan Malaysia xnampak bakat terpendam seorang jaguh kampung yang gemar membaling kayu kat kaki anak ayam yang masih kecil lalu mati disittu jugak la hendaknye. Sian.

Arakian ( ape plak arakian ni? ), hentam je la. Arakian setelah Bullet masuk tu, tiade lah lain yang Bullet buat kat sekolah tu melainkan MENANGIS siang dan malam dan membawak ke siang esok malah luse juge. Nape nangis? Ade orang meninggal ke? Apesal plak xleh nangis...Bullet nyer suke la nak nangis ke nak hepi ke kan. Tapi nak hepi xleh la kat situ...Bullet bukan kene buli pun kat situ malah dihormati. Name yang senior2 bagi kat Bullet mase kat sekolah tu...RADIOAKTIF...Sebab ade sekali tu Bullet lalu kat depan radio dorang, siaran radio tu hilang...Hampeh tol la kan. Bullet plak yang kene padehal korang tau jela radio jaman dulu. Bukan ade main picit2 digital ni. Sume pakai putar2. Xpun yang gune ibu jari tu cari channel radio. Mmg syahdu la dapat radio camtu. Lagipun radio dorang tu dah agak usang la. Arial pun main pakai kawat. Sambung kat tepi tingkap plak...Pastu rosak, Bullet gak kene...

Kesinambungan citer Bullet nangis k...Bullet nangis sebab Bullet rindu kat mak woooooooo...Mak jauh nun kat Melake. Bullet kat N9. Korang tengok pete memangla dekat. Try jalan kaki secare mengundur plak. Mmg lambat la sampai. Tah2 korang masuk longkang. Pastu orang ramai akan cakap yang korang ni sawan sebab orang lain jalan kedepan. Korang plak jalan ke belakang. Sungguh xde mase depan la camtu...

Oleh kerane xtahan rindu yang menggunung terhadap mak tercinte, make korang kene la bace citer ni plak...

CITER SERAM ABAD INI YANG TERLAMPAU...

Nov 19, 2009

KENAPE KO LEBIH SATU?...

Pengumuman ( Pengumuman pengumuman siapa yang mau bantu tolong aku...bla bla bla...LIRIK LAGU DARI WALI BAND )

Adik Bullet dapat 5A untuk UPSR dia...
Giler kentang minah ni
Kalau Mr Potato tau pasal dia ni, sure dia jadi Mrs Potato
Name dia Syaheeda tapi kitorg panggil dia Syida je
Bullet ingat dia sengal
Ropenye cerdik la gak
Same la dia ni ngan Bullet
Dulu Bullet dapat 4A
Mase Bullet dapat 4A tu cam xcaye je
Kembang kempis je hidung nak bagitau mak yang Bullet telah berjaye menggenggam segulung ijazah sarjana muda...cewah...gilo
Padehal ketas biase je pun
Tulis A, B, C
Tapi yang Bullet nyer sume tulis A ye
Xde huruf lain

So, dalam adik badik Bullet
Kire dia la yang paling tinggi UPSR nyer result
Eleh, takat lebih satu je...
So, akan kuberikan hadiah satu set gelas
Nape gelas?
Sebab tu je yang Bullet ade banyak
Mase kawin hari tu dapat byk gelas
Tah ape2 tah org yang bagi hadiah kawin ni kan
Balik2 gelas
Pinggan mangkuk
Set sudu garpu
Bagi la sport rim ke
Voucher tinted kete ke
Sponsor cat ke



Syida ni yang sebelah Mrs Bullet tu...Apesal plak nampak gigi ko ha? Kaver la skit wei...

SAPE2 YANG JIWANG KARAT DILARANG MEMBACE ENTRY INI...

Semekom Bullet ucapkan pade sume2 yang bace...Semalam seharian Bullet agak bz. Keje byk. Pastu download game xhabis2. Tu yang bertambah bz...

Ok, sekarang ni xbz dah. Kalau bz pun buat2 xbz. Meh sini bace entry terbaru ni...

Ahad yang lepas nyer kesah ni. Bullet ngah tido, Mrs Bullet kejut. Termamai2 la Bullet ni kan. Baru ingat nak bangun lewat. Kul 12 ke, kul 3 petang ke. Tapi xdapat la. Kul 9 dah bangun...Tah ape mimpi dia nak bangun awal...Sekeh kang

Sebenarnye Mrs Bullet dah plan nak g pasar karat kat Stadium Shah Alam tu...Ape lak panggil pasar karat? Karat ke barang2 yang dorang jual. Setau Bullet kalau pasar ni sure ade jual ikan, ayam...Ade ke yang karat. Mesti keracunan makanan ni kalau makan. Xnak la pegi kalau camtu. Watpe nak beli mende yang rosak ek...

Tapi dari penerangan Mrs Bullet, pasar karat bermaksud pasar yang jual barang2 terpakai...Bullet tanye la nape karat plak? Dengan gaye seperti seorang pensyarah Universiti, Mrs Bullet bagitau Bullet

" Pasar itu dipanggil pasar karat kerana disitu terdapat barang2 terpakai untuk dijual...Mungkin ade barang2 yang karat sedikit tapi apabila disental dengan beros sabut, make karat tersebut akan hilang dengan serta - merta "


" Dah2 bangun. Ko nak aku sental pale ko ngan berus sabut? "

Sungguh kejam sekali perlakuan beliau...Mrs Bullet berkate begitu sambil berlalu meninggalkan Bullet yang ketakutan...Sian Bullet. Selesai je Mrs Bullet dan Bullet mandi, kitorg pun gerak la ke tempat yang nak dituju...Dahla mase kat bulatan yang kat ngan Tesco Shah Alam tu, ade VIVA forever yang dipandu oleh seorang perempuan menghimpit kete Bullet secare tibe2. Dengan bengangnye Bullet telah menghimpit balik kete dia ( aksi ni cam dalam citer FAST AND FURIOUS ye ). Dan pemenangnye tentulah Bullet. Bullet pakai CALDINA atau name manjenye Si Comel MYVI...Takat VIVA forever tu, makan asap la wei...

Sampai je kat Stadium tu, perghhh kemain ramai lagi umat manusia. Kete ni nak park mane pun xtau la. Adela seploh minit pusing2 cari parking. And at last, ade gak orang nak kuar...So, park cepat2 sebelom orang lain sambar dulu...

Ropenye kat sini bukan je jual barang terpakai. Ikan - ikanan, sayur - sayuran, ayam - ayaman pun ade jual. Baju2 dan suar pun ade. Kasut CROCS yang kononnye gred A pun ade. Apesal gred A nyer harge 20 hengget je? Habis tu yang CROCS ori tu gred ape beb? Super Duper A la agaknye...

Kitorg beli la ikan skit...Buat bekalan jalan2 kang. Agak2 lapar leh la makan ikan tu...Eh, tak2. Tipu je. Tu ikan nak buat lauk makan tengahari kang...Kitorg g cari gerai makan kat situ. Punyela ramai yang meniage makanan...Korang cakap je nak makan ape...Sume ade...Kalau nak makan penampar pun ade la rasenye...Try la kalau nak tau rase dia cmne kan...

Selesai makan, sesi membeli belah. Nampak gerai jual langsir yang tali je tu...Singgah...Belinye x. Nampak gerai jual stereng kete, usha...Pendek kate, sume nyer usha. Dah tu ape yang kitorg beli kat situ?



Ha, bekas2 yang bertudung biru tu la yang Mrs Bullet beli...6 bijik 5 ringgit je. Rasenye tula mende yang paling murah kat situ kot...Dia bubuhnye garam, kunyit, aji sume la...Yang meggi kat bawah tu korang jangan la usha lebih2...Tu makanan time lapotengah malam tau x...Yang minyak sampai dua botol plak, Mama yang bagi hari tu...Barang2 dapur ni kitorg xbeli la senang citer kan. Mama bagi, kadang2 mak Bullet bagi ayam. Pastu balik Kuantan, Mama bagi lagi beras ke, gule, sos, kicap. Mase krisis gule time2 nak raye hari tu, kitorg rilek je. Bekalan gule kitorg cukup. Lalu depan kedai runcit siap tayang kat orang yang beratur tu lagi gule yang kitorg ade...Sungguh keji hati ko Bullet...

Dah2, jangan usha lebih2 dapur tu...Tau korang nak rembat meggi tu...Tau tadi Bullet crop dulu gambo ni...Kalau nak ambik pun ambik la...Korang right click je. Pastu save images as...Ok

Kitorg ronde2 dalam area tu sampai la kul 12 lebih..Melecet la kaki Bullet. Dah la panas terik time tu. Pakai lak baju kaler hitam...Rase nak terbakar kulit...Tapi harus diingat ye sume, panas di bumi xsame dengan panas di akhirat nanti...So, jangan nak merungut ok...

Sebelum Bullet mengakhiri entry kali ini...Bullet nak pesan pade adik2 yang menduduki SPM tu, jawab soklan tu bebaik...( apesal menduduki ek? xleh ke gune word lain? ). Tah la, gune je la camtu...Korang jangan jadi cam Bullet. SPM pun xcukup kredit. Nak topap xleh. Kedai topap mane ade bukak mase tu. Lagipun Bullet student lagi mase tu. Duit pun xbanyak...

Baiklah ye, Bullet berundur diri dulu...Babai...

Nov 17, 2009

BULLET SAYANG KAMU




Dulu mase masih bujang
Bullet dok ngan mak Bullet
Kekadang x sebab Bullet ade kene g outstation jauh2
So tinggal la mak
Yang Bullet bawak hanyela pesan mak supaye beli jeruk betik, salak ngan mangge yang xde kulit kalau g penang
Pastu nenek jiran kitorg yang Bullet selalu pinjam kete Honda Civic suami dia kalau kete Bullet meragam pun akan tumpang sekaki mengorder jeruk campur
Dan Bullet akan g kat Pasar Chow Rasta tu
Dah la park kete agak jauh sebab Bullet xpenah nak cari parking yang dekat kat situ
Kang pusing2 sure sesat dalam Penang tu

Kalau kene g Johor plak, maka akan pesan jangan lupe g umah Mak Mah
Bagitau dulu nak datang
Kang dia xde kat umah plak
Mak Mah tu makcik Bullet la
Bullet suke g umah dia
Sebab kat umah dia tenang je
Ade sekali tu Bullet datang xbagitau
Habis kene ceramah
Dengan makanan xde
Huahahahaha
Kelam kabut dorang masak
Tapi Bullet buat dono je
Ambik bantal, lepak depan tv pastu tido
Time nak balik la yang paling Bullet terharu sekali
Dengan pisang setandan, keladi, ubi, pucuk ubi, pastu kalau ade buah pun angkut sekali
Penuh la bonet kete Bullet mase tu
Nasib la mase tu Bullet dah jual speaker besar yang Bullet letak kat bonet belakang tu
Kalau x mesti xmuat

Mak Bullet still keje
Dia keje cleaner je kat PPR ******* tu
Dulu mase dia mintak keje kat situ, terus je dapat
Dah rezeki dia dapat keje tu
Mak xpenah merungut wpun kene keje camtu
Mak bukan orang senang
Mak datang dari kuarge yang susah
Adik beradik mak ade 7 orang tapi yang sulung dah meninggal
Tinggal 6 orang je
Yang lain sume kat Johor
Mak sorang je kat KL
Dia membesarkan adik2 Bullet dengan duit hasil keje cleaner
Kalau orang tanye Bullet mak keje ape
Bullet akan terus terang cakap yang mak keje cleaner
Sebab bagi Bullet xde hinenye keje tu
Rezeki yang mak dapat halal 100%
Mase mule2 keje dulu
Mak simpan duit sikit2 sebab dia nak beli sofa
Bullet terharu sangat
Mak hepi sangat mase tu
Barang2 dalam umah sume mak yang beli
Tapi sekarang sofa tu dah xde
Mak dah buang sebab kucing asyik cakar2 sampai menggerutu sofa tu
Kalau orang datang mesti malu

Mak suke bela kucing
Selalu kucing2 yang terbiar kat bawah flat tu
Mak yang bagi makan
Mak akan beli whiskas untuk dorang ( dorang tu kucing, xkan nak sebut docing plak kan. pelik je )
Mungkin sebab tu mak murah rezeki
Kadang2 Bullet yang gaji byk dari mak ni yang pinjam duit mak
Awal bulan bagi, tengah2 Bullet pinjam balik
Pinjam tau x bukan ambik

Ade sekali tu mak citer yang ade orang xpuas hati ngan dia
Mak cakap mak peduli ape dia xpuas hati ngan mak
Mak xkacau dia pun
Dia yang jeles sebab mak baru beli mesin basuh auto jename TOSHIBA kat kedai letrik Jalan Pudu tu
Mungkin kat umah dia xde kot
Mak xambik port sume tu
Dia tetap meneruskan kerjayenye tetiap hari
Kadang2 Bullet rase mak susah sangat nak cuti
Sebab kalau cuti nanti xde gaji

Bullet ngan adik2 sangat sayangkan mak
Kalau orang tanye sape yang Bullet paling sayang dalam dunia ni
Dulu Bullet akan jawab mak yang paling Bullet sayang
Tapi sekarang ni Bullet akan jawab
Mak dan Mrs Bullet yang paling Bullet sayang
Mak sebab telah melahirkan, membesarkan dan memberi kasih sayang pade Bullet
Mak xpenah xbagi Bullet makan
Mak xsuke marah Bullet sampai orang cakap Bullet ni anak kesayangan mak
Sebenarnye mak sayang sume anak2 dia
Xde beza2 pun
Mrs Bullet plak sebab menjadi isteri Bullet
Bullet xpaham nape dia sudi ade suami giler cam Bullet
Yang suke buli dia time kat umah
Tapi Bullet xkan bagi org lain buli dia
Sebab parent dia jauh
Bullet je yang dia ade kat sini
Kalau Bullet xjage dia
Sape lagi yang nak jage dia

Mak ngan Mrs Bullet ni istimewa dalam hidup Bullet

Sebab tu Bullet paling sayang dua2 insan ni

Nov 16, 2009

BULLET NAK MINTAK MAAF...

Hari Sabtu lepas, Bullet agak sedih la...
Hati Bullet yang keras ni telah dicairkan dengan satu peristiwa
Yang menyayat hati Bullet

Petang tu mase tengok2 tv citer ape tah
Kucing kecik yang Bullet jumpe tu nak main2 ngan Bullet
Dia selalu nak gigit jari Bullet
Mungkin dia marah sebab kitorg selalu g keje mesti kurung dia
Mesti dia xpuas hati ngan kitorg...
Makan pun kul 6pagi...
Pastu nak kat kul 7petang kang baru makan lagi...
Sian dia...
Bullet sedih


*dia dah siap nak serang Bullet tu..jage2

Ape yang buat Bullet lagi sedih
Mase dia nak main2 ngan Bullet petang tu, mulut dia bising sangat
Cam mulut murai tapi bukan sebab dia kucing
Kucing ngan murai xsame
Dia lari2 keliling Bullet
Main2 kat kaki Bullet
Tetibe dia lompat atas kaki Bullet sambil kuarkan kuku dia yang tajam tu
Bukan la sakit sangat pun kalau kene
Tapi Bullet terperanjat sebab mase tu Bullet ngah baring
Oleh kerane marah, Bullet telah tampar kucing tu
Pale dia terhantuk ke lantai
Dlam mase 5 minit, dia terdiam
Bullet rase bersalah sangat
Bullet perhatikan Mrs. Bullet cam dah nak mengalirkan air mate
Bullet pun same
Bullet risau bile kucing tu diam
Mungkin ke sebab Bullet tampar dia

Bullet terus sedih, dan sedih sangat...
Pastu Bullet bawak dia g dapur
Bagi makan WHISKAS JUNIOR yang kitorg beli hari tu


*nila makanan dia. harge dia sepeket ni RM1.20 je. Leh tahan dalam mase sehari sepeket la kalau dia asyik nak mencekik je

Dia makan laju sangat
Mesti dia lapar tu kan...


*dia makan dengan bersungguh2. sian dia lapar

Pastu Bullet bawak masuk dalam bilik air
Bullet lap badan dia sebab bulu dia kotor mase tolong kitorg tanam pokok cili pagi tadi
Dia jenis yang suke tolong org
Tapi bukan bermakne dia pegang cangkul jugak
Tak tak, dia kecik lagi mane leh pegang cangkul
Nanti patah tulang dia
Dia tolong tengok je dari dalam umah
Sebab Mrs Bullet pun xnak dia main2 kat tanah

Sekarang anak kucing tu dah xde
Sume salah Bullet
Bullet rindukan dia
Rindu sangat2




Anak kucing, Bullet mintak maaf ye sebab tampar kamu...Bullet xsengaje...Sian kamu...

Nov 13, 2009

KURANG KAH PEKERJAAN KAT MALAYSIA NI...???


 Bullet baru balik dari semayang Jumaat ni ha...singgah toilet jap sebab nak bagi muke nampak fresh. Nampak sangat ko tido mase Imam bace ketubah Bullet oi...
" Bukan2, saye xtido la. Saye hanye lelapkan mate "
Padehal org lain nampak ko ambik syaf belakang sekali pastu tepi dinding...
Ade hati nak tipu lagi

Masuk opis, gerakkan mouse yang baru dibeli hari tu...Mouse lame dah rope taik. Dahla hitam sebijik cam tikus, xmesra penggune pulak tu. Hambik ko dok dalam drawer tu senyap2. Sape nak beli mouse Dell ori sile hantar inquiry kat Bullet ok. Bullet akan bagi quotation. Special price

Klik2 bukan kat Nuff yek. Tapi klik kat Yahoo Messenger yang berstatus offline. Masukkan password *******. Ok dah. Leh YM. Xsampai 5 menit bak kate org Indon yang Bullet kenal mase keje kontrak dulu. Bullet Site Supervisor ok bukan pekerja kontrak. Harap maklum. Sambung balik, xsampai 5 menit online, muncul la seorang manusia yang...cmne nak huraikan pasal dia ni. Komplicated la dia ni...Make Bullet pun menyape la dia ni dengan sopan santun dan penuh adab sebagai LELAKI MELAYU. Bukan LELAKI MELAYU TERAKHIR ye, yang tu Bullet bace dalam paper tadi, Erma Fatima cakap Remy Ishak tu la LELAKI MELAYU TERAKHIR. Bebudak ppuan kat tempat keje Bullet pun suke sangat ngan mamat ni. Xpaham langsung. Mamat tu bukan minat sangat ngan bebudak opis ni...Kenai pon idak ler...Meh sambung...


Bullet : Assalamualaikum WBT ( penuh je bagi salam..jawab2, xjawab dose )

Bullet : ade je ni...g semayang ke x
Bullet : hehehehe


Mamat Tadi : wei, kat k*****n waktu zohor awal...
Mamat Tadi : kat KL lewat skit..
Mamat Tadi : oooo, ko tak solat jumaat ek

Sungguh kureng sekali. Dah la xjawab salam. Menuduh plak Bullet xsemayang. Memang nak kene ni. Xpe2 kite tengok ape sambungan citer ni...

Bullet : cis

Mamat Tadi : ish333.... kana repot kat pak mertua ko ni
Mamat Tadi : hehehehe

Bullet : cet
Bullet : dasar sungguh
Bullet : nak memburukkan den


Mamat Tadi : well, aku kena pastikan isteri aku menang undi, menantu pilihan
Mamat Tadi : hehehehhe

Wah, cam ade pertandingan je ni...Undian sms sure xpakai kalau pertandingan camni...Nak kene pakai psikologi la kalau nak menang. Bullet mane ade belajar psikologi ni sume...Kang Bullet yang kene psiko ngan Pak Mertua plak...Xpasl2 xdapat makan nasi lemak yang Pak Mertua beli tetiap pagi kalau Bullet balik. Motip? Sebab Bullet bangun lambat...Hehehehe

Bullet : pulak
Bullet : dapat hadiah ape?
Bullet : makan kerang rebus ke?
Bullet : nak gak la bertanding


Mamat Tadi : ko ni tak abis2 ngan kerang rebus jek
Mamat Tadi : takpe ah nnt raya haji aku suruh mama beli kerang 2 3 guni
Mamat Tadi : ko adap ah sampai pengsan

FYI, kerang rebus yang Mama sediakn mmg best. Xtau la nape best. Mungkin kerang tu besar agaknye. Tu yang best tu. Lagipun Mama beli kerang tu selalu kat Maran. Segar2 la kerang kat situ. Xcam yang Bullet beli kat Mydin USJ tu. Dah rebus pun still melekat2 lagi. Nak makan pun susah. Hampeh...

Bullet : byk sangat tu
Bullet : mintak kurang ye
Bullet : tengah diet ni


Mamat Tadi : eleh... makan free pon nak diet ker...
Mamat Tadi : hantam sajor
Mamat Tadi : takdenyer bini ko tu nak melarikan diri dari ko klu ko gemuk
Mamat Tadi : sbb dier pon akan gemuk samer...hehehhe

Bullet : cet...kurang sopan
Bullet : paku dulang paku serpih
Bullet : paku pakis xmasuk ha


Kemain sedap mulut beliau ni mengutuk isteri Bullet. Mmg nak kene ni. Nasib baik dapat balas. Huahahaha. Dia pun same gak. Bukan nyer badan cam pemain ragbi New Zealand tu...Wei, dorang buat tarian Hakka tu best kan. Mmg layan la kalau tengok. Mase tengok kat AC hari tu pun cam best jek...

Mamat Tadi : aku dah tentu2 ah
Mamat Tadi : tak yah nak diet ker aper
Mamat Tadi : dah tentu bentuk aku secomel ini sentiasa
Mamat Tadi : isteri belaan pon mmg aku pastikan sentiasa tembam
Mamat Tadi : baru ah best
Mamat Tadi : ops...heheheh

Bullet : isteri belaan?
Bullet : bahaye tol
Bullet : malam2 leh jadi ape?
Bullet : serigale?


Mamat Tadi : bukan jadian lah
Mamat Tadi : belaan
Mamat Tadi : apa daa

Nasib baik bukan jadian. Kalau x mmg xbalik kampung la kitorg kan. Takot beb

Bullet : ooo
Bullet : silap la ni
Bullet : ni hari ni kire kes balik awal ke ape ni
Bullet: beg dah siap dalam kete lom?


Mamat Tadi : hehehhe
Mamat Tadi : mana bleh balik awal
Mamat Tadi : kul 5.30 jugak
Mamat Tadi : beg ader kat umah lagi
Mamat Tadi : nak amik byk barang

Citer pasal balik awal ni hanye Bullet ngan Mamat Tadi jek yang tau. Kalau korang nak tau...tanye la ngan Mamat Tadi. Bullet xmasuk campur ye...

Bullet : nak bwk beras ke ape yang patut la ni g umah mak mertua
Bullet : bagus2


Mamat Tadi : mana ader sampai bawak beras
Mamat Tadi : bawak oven hadiah kawin jek
Mamat Tadi : bini aku tu tak sabar nak buat kek utk suami belaan nyer

Mentang2 dapat hadiah oven mase kawin, sampai nak bawak sekali tu. Tu takot kitorang ambik la tu kalau kitorg balik kampung...Tau dah. Yela, kitorg ni kan dilabelkan sebagai peserta BERSAMAMU kat TV3 tu. Kitorg ni duit xbyk, tengah2 bulan garu lutut...

Bullet : nak bace doa jap

Mamat Tadi : tgh nak makan ek
Mamat Tadi : tak ajak pon
Mamat Tadi : pokcik tak makan dari pagi
Mamat Tadi : ni nak study utk kelas kul 3 plak
Mamat Tadi : huhuhuhu

Bullet : bukan doa makan la
Bullet : doa selamat buat kek
Bullet : huahahahahaha


Hambik ko sebijik...Huahaha. Xde la kan, Bullet doakan wife Mamat Tadi selamat buat kek. Kan bagus tu berdoa untuk orang lain. Betul kan kawan2...

Mamat Tadi : plak dah...

Bullet : apesal xmakan lagi?

Mamat Tadi : dari pagi till tghhari sibuk siapkan keje2 majlis makan malam
Mamat Tadi : klu Ym ngan ko mesti DC
Mamat Tadi : pelik

Bullet : ape nak pelik
Bullet : kalau dc, c kan la balik


Mamat Tadi : yolah pak encik
Mamat Tadi : oklah bro
Mamat Tadi : aku nak study slide jup
Mamat Tadi : kang ngajar terkedu plak aku...

Bullet : ok2
Bullet : sile buat muke garang sekarang ( sile KLIK kalau nak tengok muke garang beliau ini )

Per ' YM ' an terpakse dihentikan atas alasan Mamat Tadi nak g mengajar...So, next time kalau dia YM ngan Bullet lagi, Bullet update kat entry ok...

Nov 12, 2009

UNIK YANG MATANG

Orait, Bullet nak citer skit ape yang uniknye family Mrs. Bullet ni
Bukan la maknenye dorang ni pelik ok
UNIK aje


Mrs Bullet ni 3 beradik


*yang belah kiri tu la Kak Ina

Yang sulung kakak dia la
Bullet panggil dia Kak Ina
Kitorg sume panggil dia Kak Ina sebenarnye...
Lahir pade bulan Januari tahun 1982
Status dia...Bujang trang tang tang
Keje...ape tah keje dia...lupe plak


*yang belah kiri tu bukan Abg Yie ok...dah sah2 ppuan yang tu...

Yang no 2 abang dia la
Umo mamat yang berstatus abang ipar Bullet ni 26
Bullet menggelarkan beliau ini sebagai Abg Yie
Name manje la kat umah
Baru je mendirikan umah tangge ngan org N9 yang menetap kat Melake
Azita name diberi ( diberi tau x bukan mintak name tu )
Bullet panggil dia ni Kak Ita
Berusia setahun lebih matang ( matang ok ...jangan gune yang lain ) dari Abg Yie
Bulan Mei dia lahir
Seorg yang kerjenye same ngan Abg Yie...
Same2 putih, cerah dan seumpame dengannye


*Yang kacak tu Bullet, yang cun tu Mrs. Bullet

Yang last sekali dah tentu Mrs. Bullet
Umo wife Bullet ni 24 manekale Bullet plak lahir bulan Januari 1982
Mrs. Bullet anak yang bongsu tapi kitorg kawin dulu
Langkah bendul xingt
2 org sekali gus
Sape soh dorang kawin lambat2 kan...
Huahahaha

Ok, ape yang uniknye?
Korang rase sape yang paling matang dalam family ni?
Yang paling matang tu maknenye umo sape yang paling banyak la

Nov 11, 2009

2012...PRO DAN KONTRA



Ade citer 2012 kan? Cam best je kan
Cam nak g tengok
Tapi xtau la mase mengizinkan ke x
Kalau ade mase ++ ongkos yang cukup
Boleh la g menuntun citer terbabit...

Ok, nak citer skit
Bukan preview filem ni ye
Just nak share info je
Minggu lepas Bullet ade nengok dokumentari pasal tahun 2012 ni
Pengkaji2 dahulu kala telah meramalkan tahun 2012 nanti akan berlaku bencane
Atau lebih tepat lagi hari kiamat
Bukan sorang pengkaji yang mention pasal ni
Dalam kitab org2 asli mane tah pun ade gak mention pasal ni

Baiklah ye, kite leh tengok citer 2012 ni
Kite leh tengok rancangan dokumentari tu
Tapi sebagai umat Islam, kite kene percaye pada QADA' & QADAR
Yang telah ditentukan oleh ALLAH SWT

Positif dan negatif bile org mule percaye dan takut bile macam2 perkare dibangkitkan berhubung isu ni

Negatif dulu ok...
Bile sampai tahun 2012, org dah mule panik...Xtau nak buat ape
Bile panik, keje xjalan...
Bile keje xjalan, ekonomi negara akan lumpuh la kan...
Manusia akan jadi tidak produktif
Otak asek pk hujung tahun ni nak kiamat, watpe nak keje teruk2
Dapat gaji pun bukan leh bawak mati

Positif plak ni...
Manusia akan menambahkan ibadat
Buat pahala byk2
Masjid2 akan dipenuhi org2 yang nak bertaubat
Mungkin xde dah org pakai seksi2
Xde lagi pergaulan tanpa batas...
Ramai org nak g haji dan mintak keampunan dari ALLAH SWT

Ni contoh je Bullet bagitau...
Mmg setiap kejadian tu ade baik buruk
Tapi jangan terlalu pk yang buruk sampai xnampak yang baik
Camtu la sebaliknye
Kene balance kan sume tu
Pilih yang mane baik untuk kite kan

PEPAGI YANG BORING...



Untuk hari ke - 3 dalam minggu ni
Bullet kurang dengar radio HOTFM
Sebab ape?
Sebab Fafau xde ke?
Sebelum tu meh le kite doakan Si Fafau tu sihat sebab dia buat operation lutut kan hari tu
Tu yang dia xde je kat radio pepagi
Sebenarnye Bullet pun xminat sangat Fafau
Tapi sejak dia xde dan tempat dia digantikan dengan bekas DJ radio ERA dan SINAR
Si Halim Othman tu
Bullet jadi kurang dengar HOTFM pepagi ni
Bukan pasal topik xbest tapi pasal Halim Othman yang kurang best
Dia agak lambat dalam berkate2 sedangkan kite sume tau yang HOTFM ni
DJ2 dia sume happening
Mungkin Halim Othman xsesuai kat HOTFM
Mungkin jugak sebab Halim Othman tu orang lame
Make gaye dia xup to date ngan stesen radio no 1 Malaysia ni
Bukan nak kondem Halim tapi better HOTFM sedikit CHOOSY dalam memilih DJ yang sesuai uuntuk menggantikan DJ yang bercuti atau pun sakit
Bukan ape, tu sume yang menaikkan atau menurunkan ranking sesebuah radio kan
Kalau org xsyok dengar, sure org tukar kat radio lain
Mase untuk Halim Othman dah lepas
Ade baiknye kalau tidak menggunekan khidmat seseorang yang mase popularnye sudah berlalu

Nov 10, 2009

LAKI BINI YANG XDE KEJE LAIN NAK BUAT

Ni la keje kitorg time xde keje sampai merapu camni


zueziilla: ari ni genap 6bln kite kwn la

Amir Firdaus: aah

Amir Firdaus: dah 6 bulan dah kan

Amir Firdaus: kejap je

zueziilla: tu la

Amir Firdaus: moga2 kite kekal bersame sampai bile2 kan sayang

zueziilla: iye..

zueziilla: jgn cr org lain tau


Amir Firdaus: selisih malaikat 44

zueziilla: hahaha

zueziilla: klu wathal nahas la


Amir Firdaus: hehehe

Amir Firdaus: xnak

Amir Firdaus: 1120

zueziilla: 1121

Amir Firdaus: 1122

zueziilla: 1122

Amir Firdaus: 1123 la

zueziilla: 1123jgk

Amir Firdaus: ah...1124


zueziilla: hampeh 1124

Amir Firdaus: jap...jap...

zueziilla: 1125

Amir Firdaus: ha, dah 1125

Amir Firdaus: cis

Amir Firdaus: saye dulu la

zueziilla: sy dulu

Amir Firdaus: saye dulu

zueziilla: ah sy

Amir Firdaus: saye jugak

zueziilla: 1126

zueziilla: hahahahaha

Amir Firdaus: malas main
 
zueziilla: hahahhahaahaha

SIAN DIA...



Malam tadi ujan kat umah Bullet
Tapi xde la lebat sangat sebab petang tu mungkin dah lebat
Pas mandi, Mrs Bullet pun potong la daging kat dapur
Tetibe terdengar sore anak kucing mintak tolong
Tapi sore dia xcam org la kan
Dah name pun kucing ( pade mase tu la... )
Bullet intai celah tingkap dapur
Nampak cam ade sekor kucing yang beso jugak ade kat situ
Mungkin mak anak kucing tadi la kan
Bullet pun biar je la
Mesti anak dia lapar nak makan ke ape
Ye la, pas ujan mesti lapar kan
Cam org gak
Pas ujan je mesti nak cari makanan
Bullet sambung la tengok bola kat Astro

Tetibe lagi, Mrs. Bullet cakap tengok la nape anak kucing tu
Xbenti mintak tolong
Sore dia makin kuat plak tu
Tanpe berlengah lagi, Bullet capai kunci
Bukak pintu belakang
Tengok kat mane anak kucing tu
Dalam gelap2 tu, dengan lampu picit ( ade yang sebut lampu suluh ok )
Bullet pun cari la
Cari nyer cari nyer cari
Bullet nampak anak kucing tu kat dalam tepi dalam longkang ( korang paham x ni? kalau xpaham korang imagine la sendiri cmne tepi dalam longkang tu )
Kire anak kucing ni ketakutan la sebab air longkang tu laju je
Kalau dia silap langkah sikit je
Boleh terjatuh dalam longkang tu
Bullet pun pakai safety helmet, pastu ambik safety harness, call bomba
Tipu2...Citer yang betul
Bullet terus ambik je anak kucing tu
Kecik lagi
Ade la dalam 15 hari kot...
Mungkin la



Comel beb
Bullet ambik dia senyap jek
Bullet bawak masuk dalam umah
Mrs. Bullet lap badan dia yang kotor tu
Nak mandikan xleh sebab sejuk kan
Kang menggigil
Nanti dia ingt dia kat Genting plak kan
Bullet pun bagi la susu Bullet lemak manis yang ade kat umah
Tapi dia xnak minum sangat
Sian dia
Bullet cari kotak dalam stor
Letak kain cam selimut
Pastu letak dia dalam tu
Sampai la dia tido sekali time kitorg tido tu




Pagi tadi kitorg makan, anak kucing tu pun kitorg bagi makan
Makan ikan ngan nasi la kan
Berselera jugak la dia makan
Mesti dia lapar tu kan
Ni Bullet tinggal jek kat dalam umah
Xtau la dia ngah buat ape sekarang ni...
Harap2 dia tido
Jangan plak dia pegi tengok tv ke...

Nov 9, 2009

GATHERING UNTUK BLOGGER TEGAR...PART II


DATE : 19.12.2009
VENUE : GENTING THEME PARK (meet at KL SENTRAL)FEES : RM100.00 (including theme park outdoor ticket, t-shirt & apartment)

(included t-shirt and souvenirs)

T-shirt RM25 - bagi size sekali ok!
so, pd rakan blogger yg berminat untuk menyertai gathering ni, leh la bg info anda ke fhadlow86@yahoo.com @ oya_88@yahoo.com sila bg maklumat seperti yg dinyatakan di bawah selewat2nya pada 15.11.2009 sebelum 12.00 tghmalam:

nama :
url blog :
emel :
ym :
no fon :


xtvt -
1. games
2. bbq (mlm) - Urusetia sponsor
3. exchange gift - RM10-RM20 (baru fair) jgn bli kat kedai
RM2 plak coz aku boleh cam.. hahah
4. pelancaran forum blogger
5. persembahan (terbuka)


kepada kawan2 blogger diharapkan dapat menghebahkan pd rakan2 blogger yg lain mengenai gathering blogger ini supaya lebih ramai blogger yg akan turut serta bagi memeriahkn lg gathering kita pd hari tersebut.... Ajak kawan2 ok!

CHELSEA FAMILY ON BOARD

Entry ni ade kene mengena ngan entry yang INI
Akhirnye dapat gak Bullet beli jersi
CHELSEA
Yang kaler putih ni setelah mengumpul duit gaji yang xseberape tu
Bullet ngan Mrs. Bullet g kat ADIDAS kat E@CURVE tu
Singgah dan beli baju ni yang berharge RM259.00
Gile mahal
Tapi oleh kerane minat yang amat sangat
Bullet beli jugak
Pedulik hape Bullet kan
Xkan nak tengok je org lain pakai dulu
Xleh jadi
So, terbang la duit yang byk itu ke tangan jurujual Adidas tu

Hahahaha
Ok Bullet, stop menipu
Sian dorang bace citer Bullet yang xbetol tu
Sebenarnye Bullet beli kat 1 kedai jersi yang xboleh dikatekan sebagai butik Adidas ok
Kedai tu terletak kat ngan panggung yang depan Pertama Kompleks tu
Jurujual plak bukan la gadis2 cantik yang asyik ikut kemane kite pegi kalau kite masuk Butik Adidas yang ori
Tapi hanyelah seorang brader yang duduk lepak kat krusi malas sambil pegang kipas tangan ala2 amoi
Mungkin dia panas tu sebab kat kedai dia xde kipas letrik
Kalau kat Butik Adidas ori, kite mmg xtanye la baju tu gred ape
Xkan dorang nak jual baju dari Siam plak kan
Tapi yang brader ni, bile Bullet tanye gred ape ( kene tanye sebab nak buat2 tau yang kite ni tau pasal jersi )
Dah tentu la brader ni jawab gred A kan.
Xkan dia nak jawab gred B,C atau D
Dah tentu xde org yang nak beli jersi kat dia
So, lain kali jangan tanye
Beli je
Harge kalau kat Butik Adidas ori tu RM259.00
Tapi yang ni Bullet leh beli 5 helai kalau rege camtu...
Silap2 brader tu leh kasi sehelai lagi free
Ni Bullet beli terus pakai ye.
Nak riak nyer pasal

Pedulik hape Bullet
Ori ke, tepi jalan ke, yang penting xde org tanye ok
Janji nampak ori

Dan yang penting CHELSEA menang lawan MU...Huahahaha


Ape yang Bullet tunjuk tu. Tu la tandenye Bullet ni penyokong kuat CHELSEA. Sampai beli menatang tu yang Bullet xtau ape name dia. Dia tulis
CHELSEA FAMILY ON BOARD
Ade gambo katun si bapak, emak, anak lelaki dan anak ppuan
Padehal kitorg sorang anak pun lom ade lagi
Xpe2, On the way
Hehehehe

SABTU...SHOPPINK...?

Hari Sabtu kul 9 lebih ( pagi ni tau ). Mak Bullet dah call. Aduyai, orang nak tido ni. Call plak dia. Tapi jawab gak la. Butir2 perbualan tidak dapat disiarkan sebab rahsia. Huahahaha. Bullet pun bangun la pastu kan. Basuh Si Comel ngan dah 2 minggu xmandi. Hujan je kan sampai kotoran tu dah sebati ngan dia. Sambil tu borak2 ngan jiran sebelah umah. Tanye la dia g stadium ke x malam tu kan. Tapi oleh kerane dia bukan penyokong N9 mahupun Kelantan. Make dia mmg xpegi la. Baik g dating kan. Pastu Auntie sebelah umah plak nak borak2 ngan Bullet. Dia tegur pasal apa grill kitorg xkunci malam tadi. Mmg Bullet lupe nak kunci grill umah kitorg malam tu. Sebab masuk2 je umah, Bullet just lock sliding door je.
Bahaye sungguh la kan. Nasib baik xjadi ape2.

Sedang Bullet mandikan Si Comel, Mrs Bullet plak kemas umah. Mop lantai, sapu sampah. Rajin dia ni. Anak sape la kan. Bertuah badan sape yang dapat dia ni. Huahahaha.

Dah siap sume2, kitorg pun dah mandi, bersiap2 la untuk g. JALAN@ CARI .... Makan? mungkin la.... Kitorg nak g shopping la. Destinasi adelah THE CURVE. Sebab Mrs Bullet nak shopping kat THE WALK tu. Nak cari baju, tali pinggang keselamatan... Eh silap, tali pinggang je ok. Pastu selipar jepun yang mahal.
Kalau dulu kat kampung mase kecik2, sipar jepun tu harge dia singgit je. Pilih la kaler ape yang ade kat kedai tu. Selalunye kaler merah ngan hijau je yang ade. Kalau ade kaler biru tu kire nasib baik la kan. Pastu kalau dapat sipar tu kire cam bertuah la sangat. Bukan ape, sebab dapat sipar jepun baru je. Boleh tayang2 kat member2 yang sipar jepun dorang dah haus tapak dia. Pastu berabuk sebab buat main baling tin. Mase ni mmg ade yang nak main tipu. Dorang gune terompah la plak...Mmg habis la jatuh sume tin kan. Kalau pakai sipar jepun, sure sipar tu melayang2. Sungguh xadil. Team yang kalah tu plak mmg xpuas hati...main ejek2 name bapak la plak...Layan jela

Ok, cukup citer tu. Kat The Walk, Mrs. Bullet cume dapat beli sipar jepun yang ade rame2 kat tepi tu. Rege dia RM9.90. Baju ngan tali pinggang xdapat sebab mahal. Xberbaloi...Xcam Celcom la


Oleh kerane beli sipar je, kitorg pun masuk ke E@CURVE...Nak buat ape?


Nak g karoke kat atas tu...Hahaha. Lepas gian beb. Bukan selalu dapat karoke dengan persetujuan Mrs. Bullet. Selalu mmg xdapat la nak g. Nyanyi 3 lagu yang popular la gak kan, dengan sore yang serak2 kering sampai sore jadi lain...Hentam je la kan. Korang nampak x kete baru Bullet tu. Cun x? Kalau nak race sile la...Bullet on jek. Tapi korang g dulu la ek...Mrs. Bullet plak sempat lagi pose sebab kitorg nak bagi jeles kat sekawan bebudak ppuan yang rasenye masih sekolah menengah, duk kelas belakang dan barisan belakang sekali yang tergedik2 memakai baju yang orang xpakai kalau g tempat ekon kan dan dorang sibuk2 ambik gambar jugak dengan tujuan ade la bebudak lelaki yang akan ngorat dorang...
PERIGI CARI TIMBA tol la

Destinasi kitorg yang seterusnya, Jalan TAR...Ni yang mak Bullet call pepagi ni. Nak cakap dalam kul 3 - 4 tu pas habis keje, dia nak g sane ngan adik Bullet. Dia nak g naik bas dulu. Nanti Bullet tunggu je kat sane. Tapi mase on the way nak g Jalan TAR tu, Bullet call la mak. Dia cakap dia ngah tunggu bas. Bullet pun yang ade kat kawasan berhampiran cakap je Bullet g ambik la senang. Naik bas kang lambat sampai. Hari pun dah ujan kan. Sampai kat Jalan TAR, mak g beli buah2an kat pasar Chow Kit. Macam2 buah dia beli. Cam nak buat kenduri plak. Pastu kitorg park kete kat Medan MARA. Sebab nak terus makan kat  
ANI SUP UTARA. Perut lapo beb mase tu...Bullet order Bihun Sup. Dorang plak order Kuey Teow Sup...

Shopping time bersambung dengan Mrs. Bullet teruskan niat nak beli baju ngan tali pinggang. Result dia, 3 helai baju, 2 helai tudung ( tudung pakai helai ke kawan2? Kalau salah tolong betulkan ). Byk la yang Mrs. Bullet beli. Bullet ushar je la. Hehehe...Mak ngan adik Bullet pun same gak shopping manekale Bullet yang merupakan insan yang lemah ni hanye mampu tengok je...Huhuhuu

Bile dorang dah puas shopping, Bullet cepat2 bawak dorang balik sebelom duit dorang habis...Hehehe. Hantar mak dulu. Ni yangbest ni. Kat umah mak, ade pendatang baru...


Comel x? Anak kucing yang hanye manje dengan Mrs. Bullet wpun baru je jumpe. Ngan Bullet xnak plak manje2. Mentang2 la ko kucing jantan...Kureng betol. Pandai memilih ye...Anak kucing ni adelah yang ke 5 dalam umah ni. Mak mmg suke bela kucing. Kucing2 yang kat bawah flat tu pun mak yang selalu bagi makan. Mungkin sebab tu rezeki mak berlebih2. Mungkin jugak la...Bullet rase nak ambik je kucing ni bawak balik umah kitorg. Tapi mengenangkan yang kitorg ni keje dan xde org kat umah...Make xjadi la kan. Lain kali je la...