Nov 17, 2009

BULLET SAYANG KAMU




Dulu mase masih bujang
Bullet dok ngan mak Bullet
Kekadang x sebab Bullet ade kene g outstation jauh2
So tinggal la mak
Yang Bullet bawak hanyela pesan mak supaye beli jeruk betik, salak ngan mangge yang xde kulit kalau g penang
Pastu nenek jiran kitorg yang Bullet selalu pinjam kete Honda Civic suami dia kalau kete Bullet meragam pun akan tumpang sekaki mengorder jeruk campur
Dan Bullet akan g kat Pasar Chow Rasta tu
Dah la park kete agak jauh sebab Bullet xpenah nak cari parking yang dekat kat situ
Kang pusing2 sure sesat dalam Penang tu

Kalau kene g Johor plak, maka akan pesan jangan lupe g umah Mak Mah
Bagitau dulu nak datang
Kang dia xde kat umah plak
Mak Mah tu makcik Bullet la
Bullet suke g umah dia
Sebab kat umah dia tenang je
Ade sekali tu Bullet datang xbagitau
Habis kene ceramah
Dengan makanan xde
Huahahahaha
Kelam kabut dorang masak
Tapi Bullet buat dono je
Ambik bantal, lepak depan tv pastu tido
Time nak balik la yang paling Bullet terharu sekali
Dengan pisang setandan, keladi, ubi, pucuk ubi, pastu kalau ade buah pun angkut sekali
Penuh la bonet kete Bullet mase tu
Nasib la mase tu Bullet dah jual speaker besar yang Bullet letak kat bonet belakang tu
Kalau x mesti xmuat

Mak Bullet still keje
Dia keje cleaner je kat PPR ******* tu
Dulu mase dia mintak keje kat situ, terus je dapat
Dah rezeki dia dapat keje tu
Mak xpenah merungut wpun kene keje camtu
Mak bukan orang senang
Mak datang dari kuarge yang susah
Adik beradik mak ade 7 orang tapi yang sulung dah meninggal
Tinggal 6 orang je
Yang lain sume kat Johor
Mak sorang je kat KL
Dia membesarkan adik2 Bullet dengan duit hasil keje cleaner
Kalau orang tanye Bullet mak keje ape
Bullet akan terus terang cakap yang mak keje cleaner
Sebab bagi Bullet xde hinenye keje tu
Rezeki yang mak dapat halal 100%
Mase mule2 keje dulu
Mak simpan duit sikit2 sebab dia nak beli sofa
Bullet terharu sangat
Mak hepi sangat mase tu
Barang2 dalam umah sume mak yang beli
Tapi sekarang sofa tu dah xde
Mak dah buang sebab kucing asyik cakar2 sampai menggerutu sofa tu
Kalau orang datang mesti malu

Mak suke bela kucing
Selalu kucing2 yang terbiar kat bawah flat tu
Mak yang bagi makan
Mak akan beli whiskas untuk dorang ( dorang tu kucing, xkan nak sebut docing plak kan. pelik je )
Mungkin sebab tu mak murah rezeki
Kadang2 Bullet yang gaji byk dari mak ni yang pinjam duit mak
Awal bulan bagi, tengah2 Bullet pinjam balik
Pinjam tau x bukan ambik

Ade sekali tu mak citer yang ade orang xpuas hati ngan dia
Mak cakap mak peduli ape dia xpuas hati ngan mak
Mak xkacau dia pun
Dia yang jeles sebab mak baru beli mesin basuh auto jename TOSHIBA kat kedai letrik Jalan Pudu tu
Mungkin kat umah dia xde kot
Mak xambik port sume tu
Dia tetap meneruskan kerjayenye tetiap hari
Kadang2 Bullet rase mak susah sangat nak cuti
Sebab kalau cuti nanti xde gaji

Bullet ngan adik2 sangat sayangkan mak
Kalau orang tanye sape yang Bullet paling sayang dalam dunia ni
Dulu Bullet akan jawab mak yang paling Bullet sayang
Tapi sekarang ni Bullet akan jawab
Mak dan Mrs Bullet yang paling Bullet sayang
Mak sebab telah melahirkan, membesarkan dan memberi kasih sayang pade Bullet
Mak xpenah xbagi Bullet makan
Mak xsuke marah Bullet sampai orang cakap Bullet ni anak kesayangan mak
Sebenarnye mak sayang sume anak2 dia
Xde beza2 pun
Mrs Bullet plak sebab menjadi isteri Bullet
Bullet xpaham nape dia sudi ade suami giler cam Bullet
Yang suke buli dia time kat umah
Tapi Bullet xkan bagi org lain buli dia
Sebab parent dia jauh
Bullet je yang dia ade kat sini
Kalau Bullet xjage dia
Sape lagi yang nak jage dia

Mak ngan Mrs Bullet ni istimewa dalam hidup Bullet

Sebab tu Bullet paling sayang dua2 insan ni

25 COMMENTS ON BULLET:

Nini said...

besh ah kau bullet..

cinta kau da lengkap dalam diri..

semua kau miliki..

tahniah2..

:)

Ms.Independant said...

Mesti terharu klo mak bullet & mrs bullet bace ni...
Sbab aku bace pon dh terharu...

:)

BULLET said...

nini, thanx ye. tapi bullet rase xlengkap lagi selagi xde anak...

ms inde, bullet yang buat entry ni pun dah nangis tau x

zul said...

ISHH3.. apsal ko ni asyik banjir jek.. tau ah skrg musim hujan...

BULLET said...

zul, maybe sebab musim ujan ni la. dah la kucing xde, mak jauh...huwaaaaaaaaaa

~@k1 is @utuMn!~ said...

aki SAYANG mak aki..
aki IDUP tok mak aki..
sbb....

mak jd cleaner tyme aki drjh 1 smpai spm...

pastu msk poli... mak yg bg duet... so aki target msk poli tok bgga kn mak.. dpt dip yg baek. pas2 skunk idop n kerja tok mak!

nk mak g aji cpt2!
aki SAYANG mak aki!!! =D

AkMa said...

terharu la entry nie..
sebak rasa dada cek..
hukhuk....

tp sokong 1000% x malu lau parents keja cleaner..
keja 2 halal..bkn hina pown kan...

imHepPie said...

hari syg mak sedunia ke hehe

~AmyLiana8886~ said...

wow..best giler entry nie..kalau mak n wife bullet baca ni leh nitis air mata nie..terharu sgt2 ksh ni kan..smoga kbahgiaan slalu milik bullet skeluarga ye..

BULLET said...

aki, bagus2 ko jadi gitu. baek budak ni...anak sape la kan...sape2 berkenan sile la buat menantu

akma, jangan terharu sangat. kang tergaru plak...

im, hari2 sayang mak ok. xpenah xsayang

amy, amin ya rabbal alamin. ko doa lagi tau...

Ivy Metaga said...

anda seorang anak dan suami yg baik...=)

BULLET said...

ivy, jangan la puji camtu...malu den ni ha...

pakcik kordi said...

jgn kata mak dan mrs bullet,pakcik kordi pun terharu dgn kasih syg yg ekau tonjolkan pada mereka.haa...

pakcik kordi said...

jgn kata mak dan mrs bullet,pakcik kordi pun terharu dgn kasih syg yg ekau tonjolkan pada mereka.haa...

Aujinz said...

tahniah kepada Bullet sebab entri nie entri special tribute..

Aku sangat sayang ngan mak aku. Aku selalu buli dier..tapi aku buli manje..takde la buli tahap derhaka.. ahaks..

by the way... untuk kucing tue, cube gune Diowan ker, dionatang ker.. errr...hentam jer la labu..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

bullet!!kalau ada orang usik mak kau..bagi tau aku..biar aku settelkan org tu...mak kau mak kami jugak lor~~~
*boleh ker camtu??

BULLET said...

pakcik kordi, xpenah saye nak menonjolkan diri apetah lagi menunjal2 mereke...dosa tau x...

aujinz a.k.a lanun ranggi, buli manje xpe jangan ko plak nak manje lebih2 dari adik ko...untuk kucing tu, pakai ape pun boleh la bullet rase...dia bukan tau pun kan

alvin, ko ape sebenarnye motip ko ni? ko nak ngejas adik bullet ke ha? sekolah lagi tau x dia tu...kang ko kene sebat baru tau

sue said...

heheh..tersentuh hatiku..em su pun syg mak su coz su adalh ank tuggal pompuan..denla jd penyeri kat dpa... makla yg byk mdengar luahan ku..huhuhu..

BULLET said...

sue, ko anak tunggal ye? mesti ko kene buli je ngan adik badik lain kan..huahahaha

Miss Nurul said...

alhamdulillah..lepas sekian lama berjauhan..akhirnya dah boleh tinggal sekali dgn mak..

walaupun banyak kekangan antara kami, insyallah selagi terdaya...akan dihulurkan bakti semampu mungkin.

'selagi masih ada ni la kan...'

anyway, nice entry.. touching la pulak.. huhuhu........

Mawar_berduri said...

semua orang pun akan rase macam yang kamu rase ....Sayyang sangat kat mak ....

dan pada yang dah ada bini cam kamo...sure la sayang bini jugak kan?....

fikaryna79 said...

bullet..nape en3 sedey nih..

BULLET said...

miss nurul, jangan touching2 ok...cool cool...air mate kasi simpan

mawar berduri, aah betul tu...camtu la perasaan yang melande diri ini...

fikaryna, terkenang mak yang tengah keje. sebab tu kuar entry ni

♥chentaMAYA™ said...

sy syg mak sy~

BULLET said...

chentamama, bullet pun same...jom la kite nyanyi lagu ni same2..ibu, ibu, engkaulah ratu hatku. bila kuberduka, engkau hiburkan selalu...sambung la sendiri