Oct 29, 2009

MAKAN TIME...

Semalam Mrs. Bullet dah gaji
So kitorg g makan kat sini


*ko tengok Mrs. Bullet laju jek jalan dulu...

Dah plan dari hari tu nak makan ni
Tapi kerana lom gaji
Simpan dulu hajat
Hehehehe
Semalam baru g...
Area dia kat USJ 9

1st time kitorg makan kat sini
Menu yang kitorg order...



 
 *tu la menu nyer...

Dua Set Ayam Penyet...
Ayam kemain beso lagi...
Nengok pun risau xleh habis ni
Pastu ade sambal belacan skit yang pedas sangat...
Wa, xtahan Bullet
Wpun Bullet biase makan makanan pedas
Tapi pedas yang kat sini mmg menyengat
Tahan jela air mate ni
Kang org ingt nangis sebab terharu dapat makan kat sini plak
Air plak air sirap ngan air asam jawa



*snap gambo ni xpakai flash sebab Mrs. Bullet segan ngan org keliling...

Dah habis makan, g bayo ye...
RM23.00 ajek...
Ingtkan mahal
Ok la tu.
Ade sape2 nak ajak kitorg makan?
Korang belanje yek
Hehehehehe

SENGAL PEPAGI NI...

Entry pepagi ni Bullet nak mintak pandangan korang berhubung isu kat bawah
Jangan plak korang g kat bawah umah korang ke
Opis korang ke
Atau jengok bawah meja
Kang ade hantu bawah meja lak

ISU 1
Mariam @ Merry sangat sakit perut mase kat opis dia. Staff kat opis dia ade 4 org jek. Bos ade 2 tapi sorang bos ni dah kuar otstesen...Oleh kerana keje kurang dan xtahan sangat nak melepaskan hajat, Merry pun g la toilet dengan hati yang sedikit riang...Yela, dapat membuang mestila riang kan. Lain la kalau sembelit ke...Muke sure cam Menteri Pasola nyer...Tengah2 dalam toilet tu ( mmg la dok tengah2 xkan nak dok tepi plak ), sambil duduk kat mencangkung atas toliet duduk ( ni kes xpenah jumpe toilet duduk la ni ), sorang member dia panggil...Member Merry ni name Khatijah @ Khaty...

Khaty : Merry, ooo Merry...Bos call nak cakap ngan ko?

Make dengan hati yang sedikit gundah gulana kerana peluang Merry untuk buang habis2 xkesampaian, Merry pun kluar la dari toilet...Muke sure kelat dan ketat jek kan...Dah habis borak ngan bos dia, Merry pun tanye la kat Khaty...

Merry : Nape ko xcakap jek aku kat dalam toilet?


Khaty : Aku mane tau ko ade dalam toilet...

Dalam isu ini, patutkah Merry sepak dan taplek ( istilah sanskrit utk tampar ) kepale si Khaty tadi? Kalau xtau Merry dalam toilet, cmne dia leh panggil Merry kat toilet?

ISU 2

Jenab ( bukan name bapak dia bagi tapi mak dia yang nak. Beria2 soh bapak dia letak name Jenab sampai gaduh2 xnak kuarkan baby kalau xnak bubuh name Jenab...Make dengan berat hati, bapak dia buh la name Jenab tu...) Panjng plak pasal name Jenab ni...Ok stop makan kerepek...Jenab ni borak ngan member dia Kasmah pasal nak cari bibik untuk jage anak dia yang kecik tu. Tengah2 borak tu, lalu la makcik kliner yang berasal dari Indonesia tapi mai sini naik tongkang..Bayar ejen kat Indon sane mahal gak la kalau nak datang Malaysia care haram ni...Pastu lagi 1km nak sampai kat tepi pantai, tekong tongkang tu soh dorang berenang sendiri sebab takot kang ade JPJ nak check bot...Eh ape plak JPJ...Imigresen la...Make makcik tadi berenang la ketepian sambil ingt pantun yang popular satu mase dulu...

Berakit2 ke hulu
Berenang2 ketepian
Bersakit2 dahulu
Bersenang2 kemudian

Dulu mase kecik mmg makcik tadi main rakit. Tapi xsangke plak dah besar ni dia kene berenang ke tepian. Pas berenang tu mmg makcik ni sakit...Air laut masuk dalam hidung xterkire bayknye...Nasib jek semangat makcik ni kental...Dpat gak sampai tepi. Tapi sampai sekarang makcik ni belom senang lagi la...Makcik tu yang cakap camtu. Kite pun xtau kan...

Sambung2 lagi. Jenab tanye la kat makcik tu...

Jenab : Makcik ade kawan x yang nak jage budak kecik

Makcik : Ya ada la nak...Makcik punya satu kawan yang masih belom kerjaan...Nanti makcik bilang sama dia ya...


Jenab : Eh, makcik jangan bilang same dia...bagitau jek. Saye nak sorang je la...


Makcik : Ya lah nak, makcik paham ( dalam hati...budak ni kang aku tampo baru tau...)


Jenab : Kawan makcik tu ade transport x? Kalau ade lagi bagus...

Adekah Jenab patut kene tampat jugak? Pendatang cmne nak ade transport sendiri? JPJ mane kasi lepas dorang nak buat lesen...Sekolah memandu pun xberani nak register name dorang...

So, korang bagi la pendapat ek...

Oct 28, 2009

KHAMIS MALAM JUMAAT

Tajuk entry je dah camtu
Korang jangan pk mende lain plak
Kitorg xpe la nak pk camtu sebab dah kawin


Esok hari Khamis yang indah
Last Bullet keje untuk minggu ni
Petang esok nak balik kampung
Nak kenduri sambut menantu la kan
Hari tu abang ipar Bullet kawin kat Melake
Kali ni kenduri kat Pahang plak


So, pas balik keje esok Bullet akan terus membawe Mrs. Bullet pulang ke desa
Hahaha, cam raye plak dah
Bullet cuti sampai hari Isnin depan ni
So, xde la entry2 dari Bullet buat mase tu
Pas balik keje baru buat


Sempena cuti2 ni,
Bullet ngan Mrs. Bullet dah plan nak g situ dan sini
Kat mane situ dan sini tu?
Korang tunggu la minggu depan ek...

FOBIA MASE DRIVING...

Citer hari ini bertajuk seperti diatas sebab tajuk kene dok atas.
Xleh dok bawah wpun dah lame dok kat atas
Antara yang Bullet fobia sangat kalau ngah driving la kan
Ni...mamat kat bawah ni



Nape takot ngan dia?
Bullet bukan kenal pun dia ni
Bukan la tergolong dari sedare Bullet
Pakcik? Sepupu? Mungkin ade la yang keje ni tapi Bullet bukan takot sampai kalau nampak je nak kene nyuruk...bukan bukan

Citer dia camni...
Dulu mase Bullet ngah blaja driving sebelum ambik lesen
Cikgu tu soh la Bullet bawak kete tu balik opis dia
Dia dok sebelah je la sambil pakai cermin mate Ray Ban yang dia cakap beli kat Chow Kit
Padehal Bulet xtanye pun
Peramah la sangat cikgu tu
Wpun drive kete sekolah memandu, Bullet tetap drive dengan speed ala2 nak racing
Kete kancil je pun
Bajet nak race ngan bas sekolah yang dalam tu ramai la bebudak ppuan yang usha Bullet
Mungkin dorang gelak2 Bullet bawak kete sekolah memandu

Peduli ape kan
Korang tu sekolah lagi
Duit sekolah pun mak bapak korang yang bagi
So xyah nak eksen ngan Bullet

Sambung citer balik
Bile race2 tu, tetibe
" PPPPPRRRRRRRRAAAAANNNNGGGG"
( camtu ke bunyi cermin kete pecah? )
Lantak la
Sekali cermin belah belakang dan kiri telah pecah ( apehal ayat skema ni )
Sebab ape pecah?
Korang tanye la mamat yang kat atas tu
Dorang keje kat tepi hway tu la
Bullet lalu je terus satu batu terbang akibat dari dorang mesin rumput
Berkecai cermin tu
Dah la xde tinted
Bullet dah cuak dah
Ni Bullet kene ganti ke ape ni
Jangan la kene ganti
Tapi cikgu tu cakap xpe la
Bukan salah Bullet
Fuh, lega beb
Pastu kitorg bawak kete tu g kedai dan tuko cermin tu

Sotat dari hari tu, Bullet akan tunduk kepale skit tiap kali lalu kat kawasan orang mesin rumput
Bukan ape, kalau kene cermin xpe la
Buatnye kene kepale kite
Naye beb

Oct 27, 2009

KENAPE KO SEBOK2...?


*camtula bentuk tarantula tu

 Pagi tadi tengah sedap2 tido
Tapi tinge dengar la bunyik kuali ngan sodep berlage
Akibat dari perbuatan Mrs. Bullet memasak
Tetibe Mrs. Bullet baring kat sebelah Bullet
Terus dia ngadu...

"Awak, ade tarantula masuk dalam bilik air kite"

Ha, biar betul...Terus Bullet terkejut tapi masih meneruskan aktiviti tidur itu...
Cmne la tarantula itu boleh ade kat umah kitorg
Ape la yang dia nak kan
Xpe2, kang Bullet tau la nak ajo

Sepuluh minit berlalu baru Bullet bangun dan terus ambik penyapu lidi  ngan penyapu yang bukan lidi
Niat hati nak je ambik vakum
Sedut jek tarantula tu
Betol2 mengganggu jek
Bullet tengok dia rilek je dok kat corner bilik air tu
Bullet bukak penutup lubang air yang kat lantai tu siap2
Bajet nanti terus jek tolak dia masuk dalam tu dan tutup...
Habis citer

Tapi bile Bullet halau ngan penyapu
Bleh plak tarantula tu naik kat penyapu tersebut
Hampeh tol la
Ko nak menyakat Bullet te tarantula?
Tapi disebabkan Bullet ni berani la gak, Bullet pakai penyapu lidi plak
Dia leh plak main2 acah2 kaki dia yang banyak tu
Cam nak ajak lawan pedang pun ade
Klaka plak la ko ni En. Tarantula
Bullet sapu dia ngan penyapu tu dan...
Tolak dia terus masuk dalam lubang tu...
Dok ko dalam tu.
Jangan kuar2 lagi
G main jauh2 ok...

Lepas tu baru leh mandi dengan aman...

Oct 26, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU EN SOT & KAK ITA

Semalam hari Ahad
25hb Oktober 2009
Bersamaan 6 Zulkaedah 1430H
Kitorg nak g ke majlis kawin
EN SOT...
Bullet ngan Mrs. Bullet serta mak Bullet dan jiran terbaik dari ladang ( kawan mak Bullet ni ) telah bangun seawal kul 5 pagi...Bullet ngantuk2 lagi time tu. Pas mandi manda dan bekfes nasi lemak ( wah sedapnye nasi lemak ni ), kitorg pun memulekan perjalanan merentasi dua buah negeri yang dekat2 jek jaraknye...Mane lagi kalau bukan g Melake kan...

Ok, kite layan gambar je hari ni yek...


*ha, hambek ko pepagi tolak kete orang yang blok kete Bullet mase kat umah mak...sampai kemek kete tu Bullet kejekan...baru dia tau...Sape soh park depan Si Comel...Pade muko demo...


*rombongan dari Pahang yang naik bas telah tibe di Tol Ayer Keroh...Tapi Bullet sampai awal lagi...kul 815 dah sampai...mase baru nak start jalan dari KL, Mrs. Bullet call la mama...

Mrs. Bullet : Mama kat mane dah?

Mama : Kat Muazam dah ni. Jujie kat mane?

Mrs. Bullet : Kitorg baru gerak. Kat KL lagi ni...

Mama : Ha, elok la tu...Kang sampai lambat plak...

Mane ade lambat. Buktinye kitorg sampai dulu. Bile dah sampai tu, call la mama semule nak bagitau dah sampai...

Mrs. Bullet : Kitorg dah sampai dah kat tol ni..

Mama : Cepatnye. Amir tu bawak kete ke terbang?

Mrs. Bullet : Terbang la. Ikut jalan bawah lambat sangat...

Kenape Bullet yang dipersalahkan?
Padehal Bullet drive xlebih limit pun...dah KL ngn Melake tu bukan jauh pun kan...Huhu...Dalam setengah jam tunggu dorang sampai, kitorg makan la dulu karipap yang mak Bullet buat...Perut lapaq ni. Kat tol tu mane ade makanan...Patutnye buatla gerai makan ke...Leh gak isi perut yang ade spare ruang nak kene isi ni.

Bile sume orang dah sampai, EN SOT pun lead la kitorg...Memule sekali g kat sini la...




*ape ntah name masjid ni, jauh sangat plak...xnampak Bullet nak bace ( bukan Bullet xreti bace jawi yer...dulu sekolah agama tau x )...Kat sini la EN SOT akan dinikahkan...Sampai jek sini, Bullet tolong la abang ipar Bullet ni pakaikan samping dia. Bukan tolong susah pun, tekan jek kat perut dia tu...Xkuar peluh pun. Cis, xmencabar tol la.


*ni yang dorang tulis kat white board masjid...umah bakal isteri EN SOT...mase ni lom sah lagi yek...sabo2. Hjh Hairani tu mak mertua EN SOT.




*yang baju cekelat tu abang bakal wife EN SOT...dia yang jadi wali sebab ayah dia xde dah. Tapi apehal yang sorang kat belakang tu cam berkerut jek dahi? Rilek la pokcik...Name pokcik xde dalam wasiat tu...




* mas kawin sebanyak...bape ek? lupe la plak...kalau korang pandai sangat, korang kire la sendiri kat gambo tu...siap gulung2 lagi...kalau kuih gulung tu lame dah Bullet makan. seb baik duit, kang makan kang org cakap Bullet buang tebiat plak. Bettrer Bullet dok diam2 jek ambik gambo...



*ooo, senyum simpul yek...siap ko, meh sini aku nikahkan ko ( ni dari point of view tok kadi tau x? ) tok kadi tu hangin je bile kamera ade kat sebelah telinge dia...sabo2. Tok kadi xleh marah2. Nnti kene jual baru tau...EN SOT time ni mulut dia terkumat kamit bace ape tah...Xtau la kalau dia maki Bullet dalam hati kan...Hambik gambo aku je tau.G main jauh2 la... Mungkin tu la yang EN SOT cakap dalam hati...Mungkin jela...



*Alhamdulillah. Sah dah mamat ni jadi suami isteri...Lupe plak nak bagitau...EN SOT atau name sebenarnye MOHD ZUHAIMI ZOLKIFLI kawin ngan wife dia yang namenye NOR AZITA BT ABU HANIFFAH...Pasni Bullet ade lagi sorang kakak ipar...So, Bullet kene panggil dia Kak Ita ( ok ke EN SOT? ). Mase ngan borak2 nagn abah ngan EN SOT pas nikah tu, Bullet kene perli la plak...Dorang cakap camni nikah yang betul. Slow and steady jek. Bukan cam Bullet hari tu, laju kemain...Mmg la, dah name pun Bullet, laju la. Kang pelan2 kang lambat siap kan...Ape2 hal pun Bullet gak kene ok. Tadi ngan Mama, ni ngan Abah dan EN SOT...Nak kene tunggu plak kakak dorang, Kak Ina kutuk Bullet...Woit korang, Bullet tunggu ni...cepatla kutuk...Hehehe


*kul 10.12 pagi la kejadian nikah itu berlaku...xde ape yang seram berlaku pun. Sebab EN SOT ni orgnye sungguh baik budi pekerti ( tapi kalau lapo mmg pekerti dia xbaik...lebih2 lagi kalau dapat makan stimbot...), sopan santun ( mmg sopan santun tapi depan mak mertua mmg sopan dia lebih. hari tu kete dia kene langgar ngan jiran sebelah umah mak mertua dia pun dia leh senyum jek... dalam hati cmne EN SOT? )...Hehehe...mau Bullet kene langgar ngan EN SOT pasni...Ampunkan Bullet penunggu gua...



*amacam? cun x? hensem x? korang kalau berani cakap la kakak ipar Bullet xcun...Jap lagi dia cari korang tau x...Pade mase ni, satu kejadian yang diluar kangkaan telah berlaku...Selalunye pengantin ppuan yang nangis bile time nikah ni tapi tetibe EN SOT mengalirkan air mate plak...Konpius jap neh. Nape dia nangis? Mungkin sebab mate masuk abok? Bukan la...Mungkin gak sebab die kene pakai baju pink yang menyerlahkan kejambuan dia? Entahlah, Bullet kurang pasti...



*ha, salam Kak Ita jangan xsalam...Pasni nak salam camtu mase raye tahun depan ok...Tapi raye tahun depan sure kat umah Kak Ita. So xleh la ambik gambo..Xpe2, dua tahun lagi yek...



*Dalam masjid mane leh pegang2 tangan ni...Ape nak jadi la korang ni...Majlis nikah tamat dalam kul 11 pagi. Pastu kitorg kene lepak kat masjid ni dulu sebelom majlis persandingan tengahari kang...Dorang pun dah sediakan makanan yang sedap wlupn bihun goreng jek...Sedap tau x...



*setelah menunggu hampir 2jam dan Bullet serta Mrs. Bullet dan mak telah menyempatkan diri untuk bersiar2 sambil membeli - belah kat ngan Dataran Pahlawan tu...Mrs. Bullet telah membeli dengan jayenye 12 botol cencalok...Banyak kan? Ape la dia nak buat ngan cencalok yang banyak tu...Layan jela.
Apesal la EN SOT tu senyum gitu? Kang hantar gambar ni kat kompeni ubat gigi baru tau...Nak x?


*iringan kompang yang pakai baju kaler oren mmg menyerlah. Dorang la yang menyerlah...Korang tau x korang bukan pengantin. Nape korang yang menyerlah? Lain kali pakai baju kaler lain ye. Kaler hijau ke, kaler putih ke kan...



*penat sangat la tu...kitorg pun jalan kaki jugak ok. Kenape kitorg xleh dapat layanan camtu? Eksplen skit EN SOT...Kitorg pun nak gak air sirap tu...Eh. adekah itu air sirap ros yang Mama selalu buat? Ah, tidak...cmne boleh terlepas ke Melake ni? Xleh jadi ni...kene ambik balik.



*Kak Ita sile minum jugak...Padehal bukan bejalan pun...Xpuas hati tul la. Xpe2...Ade ubi ade batas. Kat Pahang nanti kitorg bagi korang makan terus, xde dah nak minum2 dulu...Makan ape? Ade la...Kitorg bagi makanan yang best nyer...



*xdela cantik sangat...eh silap...maksud Bullet kualiti gambo yang Bullet ambik ni xcantik sebab bnyk sangat lampu...Pengapit EN SOT tu kemain laju lagi kipas...Ko tu Flashman ke ha? Slow la skit...Kang tercabut tengkolok tu kang, marah sultan tu tau x...Ko nak baginde murke ke? Kaver skit rambut dia tu...



*hantaran dari EN SOT kepade Kak Ita...Yang dari Kak Ita xkuar lagi mase ni...So xleh nak snap pic. EN SOT bagi 9 hantaran tapi Kak Ita bagi 13 la kot. Kemain banyak lagi. Bagi la skit2 kat kitorg ni...Xleh? tau dah...KEDEK...Hahahaha



*gambo famili yang pakai ikut tema itam putih...Bullet ngan Abah pakai baju same ok...Mama sponsor. Lalalala...Tengkiu Mama. Tapi Mama tido mase ni...Penat sangat dah tu...Sambil bediri jek...Sempoi la Mama...Dlam gambo ni ade gak Cik Ita...Tu yang duduk kiri sekali dalam gambo tu...Bukan ahli kuarge tapi sebab dia pakai ikut tema, so kuarge gak la kot...Ape2 la Cik Ita oi...

Majlis selesai agak lewat sebab mule pun pas Zohor tadi...Bile dah sudah makan, dah ambik gambo sekeping dua...rombongan pun bersurai...Masing2 balik tapi yang pasti rombongan yang naik bas ade agenda sendiri...G Nilai 3 la...Dorang nak shopping beb...

Kitorg nak ucapkan

SELAMAT PENGANTIN BARU
SEMOGA G HONEYMOON HARI RABU NI TERUS BUAT ANAK
KITORG NAK MAIN NGAN ANAK BUAH DULU
PASTU JANGAN LUPE BELIKAN KITORG BUAH STOBERI
NAK JUGAK KEYCHAIN STOBERI YEK
JANGAN LUPE TU...







Oct 23, 2009

DALAM PERJALANAN INI, MENUJU DESTINASI, BERBAGAI LEBUHRAYA DILALUI

Selame 2jam la kot, BLOGSPOT ade problem hari ni...
Ramai yang cuak ni...Bullet pun bengang gak apehal la xleh login...Tanye member2 ropenye mmg satu Malaya ade problem same...

Kat sini Bullet nak ucapkan selamt berhujung minggu kat korang ek...Malam ni kang jangan lupe tengok NURKASIH kat TV3...Best citer ni kan...Sape setuju? Tau dah korang musti setuju. Tapi malam ni Bullet nak menghadirkan diri...cewah ayat skema...ke umah auntie sebelah umah Bullet pasai semalam dia jemput cheq pi umah dia...ada buat open house katanya...Apa lagi, kene pi la ni...Terbantut hasrat nak basuh Si Comel yang dah kotor kene ujan dan habuk...

Agak2 malam skit, pas pok-pok Mrs. Bullet, aktiviti org lelaki akan bermule...Yea yea. Bukan tengok bola kat maplet la...Mane ade game main malam ni. Esok ade la. Bullet nak main PS2...Yeazaaa...

Esok pagi jangan ade sape2 yang haprak call Bullet yek...Bullet nak bangun kul 10. Sebab Bullet ngantuk main PS2. Tapi Mrs. Bullet selalu la bangun awal kalau hari Sabtu ni. Hari Ahad pandai plak bangun lambat. Xpaham tol. Pas bangun, boleh la basuh Si Comel...Hahaha, mandi la ko kat situ. Agak2 esok makan ape ek? Kat umah ade daging je...So, nak soh Mrs. Bullet wat tomyam la...Yea, setel dah...

Tengahari skit, bukak TV2 tengok Hindustan...Citer dia tajuk KIDNAP...Sape tah pelakon. Jackie Shroff kot. Layan jela...Petang plak, bersiap2 nak g Putrajaya. Nak g ambik kek hantaran abang ipar Bullet. Dia kan nak nikah ngan kawin hari Ahad ni. Dah tempah dah kek hari tu. Nak ambik jek. Kat Presint 16 org tu cakap. Kat belakang Alamanda...Penah kot g situ...Rasenye dulu selalu gak dating kat situ ngan x...Bukan ade ape pun mase tu...org keje gomen jek ramai. Pastu pandang org cam la org ni buat salah...Cam bagus. Gaji nak banyak tapi keje ciput. Kul 8 org masuk keje, dorang g kantin makan dulu. Kang kul 10 makan lagi. Kul 3 rehat lagi. Kul 5 balik nak sharp jek. Tetiap tahun gaji nak naik. Bonus pun nak. Keje? Haram...

Pas ambik kek, g umah mak Bullet. Tido sane...Sebab esok pagi2 senang nak gerak g Melake...Mak bullet pun nak ikut. So, tido je la sane...Mrs. Bullet awal2 dah hint kat Bullet soh mak Bullet wat nasi lemak sebab dia nak makan nasi lemak. Ape la menantu camni. patutnye dia yang masak...Layan jela.

Pepagi Ahad dalam kul 7, perjalanan akan bermule...Destinasi dah set kat GPS dalam otak. Masuk tol Sg, Besi, kuar Tol Ayer Keroh...Tunggu mama ngan abah yang naik bas satu rombongan yang pas je habis kenduri kang akan pegi Nilai 3 ni...Awal2 dah plan. Korang nak hantar org kawin ke nak g shopping ha? Xikhlas langsung la korang ni...Sambung balik. majlis akad nikah akan diadekan kul 10 pagi. Harap2 Tok Kadi xtido lewat tengok game EPL malam tu...Begitu gak dengan saksi yang dua orang tu...Bullet dengar citer Tok Kadi sokong Mu tapi saksi sokong Liverpool...Harap2 la game seri. Kang ade yang gaduh plak. Tok Kadi dah sah, saksi plak diam...Hampeh.

Kepade abang iparku, Bullet akan panggil isterimu dengan gelaran kakak seperti mane yang telah termaktub dalam hukum...(wpun...ish xyah la tulis. kang kene marah ).

Kepade isteri abang ipar Bullet, Bullet nak cakap ni...

WELKAM TO THE CLUB...

( Eh buleh ke Bullet yang cakap camtu? Bullet pun menantu jek kat dalam family tu )

Ah, layan jek...Ok la, jam dah nak kul 5 petang. Mase untuk balik...Minggu depan kite bersua lagi ye...



KISAH DARI TAG HARI TU...

 Entry ni nak wish tengkiu kat follower Bullet yang berjaye menyelesaikan TAG yang diberi...
Xsangke plak jawapan2 yang korang bagi kuar camtu...Nak gelak je bace...Dah la gelak sensorang depan pc ni...Kang org cakap Bullet gilo plak.

Antare yang buat TAG tu...



Ok, Bullet nak citer skit mane Bullet dapat soalan2 tu sume yek. Dan ape jawapan dia...Tengok same x ngan korang nyer jawapan...
Jom nengok...jangan nengok je, bace sekali la...

1. Tolongla bagitau satu word English yang TERPALING korang susah nak sebut ek? Agak2 terbelit x lidah nak sebut word tu...
Yang ni bnyk gak yang Bullet susah nak sebut tapi yang paling bnyk word yang ade TH kat belakang...cam BOOTH, BIRTH...Kekadang pelik sebab ade yang tulis EPI BUFFDAY...nape bunyi BUFF bukan BIRTH? Ke mmg Bullet yang sengal? Hehehe...

2. Penah nengok citer Seniman Bujang Lapok kan...Mesti kenal ngan Sarip Dol...Sarip Dol tu samseng Kampung Dusun kan...Sape samseng kampung korang yang TERPALING suke kacau korang?
Ade sorang mase Bullet dok Melake tecit2 dulu...Dia bukan la samseng pun  Sebaye je ngan Bullet tapi dia nyer kerek tu cam dia la samseng msae tu...Kire dia perasan dia bagus la padehal org xperasan pun dia bagus...Dalam kelas sengal gak...Dah la kelas belakang, dok belakang sekali plak tu...Name dia FENDI...Xtau la sekarang ni dia ade lagi ke x...Malas Bullet layan...

3.Sape2 yang xde pasangan sile bayangkan yang korang ade pasangan yek...Perangai pasangan korang yang TERPALING korang seram jek nengok...Seram tau x seram...Nape ek seram?
Ni mmg seram la kalau nak citer...Kalau korang nak tau, perangai pasangan Bullet yakni...Mrs. Bullet tu...yang paling seram nengok dia kalau dia jumpe LAKSA...dari pagi bawak ke petang, malam sambung lagi...esok pun kalau ade laksa siap leh sarapan laksa...Ade ke org camni? Ni org ke hape?

4. Korang nak tunjuk yang korang TERPALING baik la kan. Korg pimpin la sorang org bute ni melintas jalan...Ntah cmne silapnye, kaki org bute tu termasuk dalam longkang setibenye korang kat seberang jalan sane...Ape agak2 perasaan org2 sekeliling yang nengok korang?
Citer ni betol2 jadi...mase tu Bullet form 3 la kalau xsilap...Bullet teman mak Bullet g klinik Kg. Pandan. Ngah tunggu bas ni, tetibe ade la org bute nak melintas...Sorang brade form 5 sekolah Bullet yang nak tunggu bas gak tolong la pakcik tu melintas...kitorg usha je la...elok je sampai seberang jalan, kaki pakcik tu masuk longkang...sebelah jela...sakit siot Bullet nengok pakcik tu...sian pun ade...tapi dalam sian2 tu, Bullet bantai gelak dalam hati la...Hampeh tol Bullet ni...

5. Kat umah korang mmg TERPALING payah nak masak. Selalu mak korang jek masak...Tetibe korang ajak kengkawan makan kat umah wpun bukan korang yang masak. Ade plak sorang kawan korang tu diam je...Org sembang dia senyum jek...Mesti bapak korang akan cakap yang kawan korang tu...........( sile sambung )...Tapi hakikatnye kawan korang tu........( sile sambung lagi ).
Kisah ini berlaku kat umah Mrs. Bullet. Mase tu kitorg lom nikah lagi...Bulan pose kot la. Kakak Mrs. Bullet ajak la kawan2 dia berbuke kat umah...Ade sorang la kot kire cam nak jadi BF dia ke ape...Pastu ade gak sorang kawan dia ni...dari datang sampai balik, senyap jek...Bile dah balik, abah Mrs. Bullet pun cakap la...
" Yang sorang tu sombong sangat...senyap jek "
Nak tau ape yang kakak Mrs. Bullet cakap?
" Dah org tu bisu, cmne nak cakap "
Ade gak camtu kan...Yang kakak Mrs. Bullet pun dari awal xnak cakap yang kawan dia sorang tu bisu...Kan dah kuar soklan pasal dia kat TAG ni...Hahahaha

6.  Kalau orang mention pasal company kapal terbang yang TERPALING besar kat MALAYSIA ni, korang mesti ingat MAS ( Malaysia Airline System ). Pastu ape bayangan korang pasal MAS ni?
Mestila bayangkan steward / ess dia cam macho dan cun2 kan...Camtu la jugak ngan kawan Mrs. Bullet ni...Kisahnye, Bullet dapat offer keje kat MAS. Department HR. Tapi xconfirm lagi sebab lom interview pun...resume je dah bagi...Mrs. Bullet citer la kat kawan dia...Kawan dia leh plak cakap,
" Dia dapat offer jadi pramugara ke? Ke yang angkat2 barang tu? "
Adekah itu aje bayangan yang dia ade pasal MAS?

7. Katak mmg la menatang TERPALING korang geli...yang lelaki xpayah la nak tunjuk macho yek, korang pun same gak geli katak. Menatang ape yang korang rase korang penah tengok menatang tu bersin...bukan H1N1 nyer menatang yer...harap maklum
Mmg kucing la jawapan paling sesuai...Sebab ade sekor anak kucing kat umah mak Bullet tu dia asek bersin jek....Sampai kuar hingus tau x...Geli den nengok la hai...Pastu kalau Bullet datang jek mesti nak g kat Bullet...Xpaham tol la

8. Jiwa kacau xsame dengan jiwa rock...Mat kacau pun xsame dengan mat rock...Ape persamaan dorang ni yang TERPALING korang tau?
Dua2 org ni penah masuk tv...Mat kacau kat ASTRO yang citer Gerak Geri Gasing tu ( Bullet xtengok ok, tengok iklan jek bile Mrs. Bullet bukak channel tu ). Mat Rock plak citer Spanar Jaya...Suke tengok citer ni sebab suke tengok Wardina...( pastu berangan dapat awek muke cam Wardina )...Mrs. Bullet, Bullet berangan jek ye...bukan betol2...

9. Mak korang mmg suke bawak korang g kedai mase kecik2 dulu...Of course korang TERPALING hepi...Dan korang akan mintak mak belikan jajan.Mak pun belikan...Pastu korang nampak mainan plak, korang mintak la kan.Mak korang xbagi...Selalu ape yang mak korang cakap untuk menipu korang yang mainan tu bukan untuk dijual...
Mmg selalu la kene yang ni...ade plak cakap yang tu org kedai tu punye la, uncle tu punye la...siap soh uncle kedai tu nengok Bullet...Cam la takot...Tembak kang baru tau...

10. TAG kan TAG ini kepade follower korang yang korang TERPALING suke...Untuk Bullet, Bullet nak tujukan untuk sume follower Bullet...Sile la buat yek...
Yang ni dah ade jawapan kat atas...xyah jawab lagi la...

Oct 22, 2009

YANG TERHEBAT TETAP CHELSEA



 Kul 2.30 pagi tadi Bullet terjage...
Sebab ape?
Nak g membuang ayaq kechiq ka?
Nak g minum ayaq ka?
Bukan bukan dan bukan
Bullet bangun sebab Bullet nak nengok

CHELSEA 
lawan
ATLETICO MADRID

Game yang best la sesangat
Sebab ape best?
Sebab CHELSEA menang
Bukan 1-0
Bukan 2-0

Tetapi...Jeng jeng jeng
4-0 la beb
Walaupun xde Drogba main
Tapi Kalou yang score dua gol
Lampard satu dan satu lagi jaringan sendiri pemain ATLETICO MADRID
Ape da....reti main bola ke x...

So, kepade penyokong
MU...muuuuuuuuu
LIVERPOOL...booooooo
ARSENAL...huuuuuuuu

CHELSEA RULES

Oct 21, 2009

TAG TERPALING DASAT...

1. Tolongla bagitau satu word English yang TERPALING korang susah nak sebut ek? Agak2 terbelit x lidah nak sebut word tu...

2. Penah nengok citer Seniman Bujang Lapok kan...Mesti kenal ngan Sarip Dol...Sarip Dol tu samseng Kampung Dusun kan...Sape samseng kampung korang yang TERPALING suke kacau korang?

3.Sape2 yang xde pasangan sile bayangkan yang korang ade pasangan yek...Perangai pasangan korang yang TERPALING korang seram jek nengok...Seram tau x seram...Nape ek seram?

4. Korang nak tunjuk yang korang TERPALING baik la kan. Korg pimpin la sorang org bute ni melintas jalan...Ntah cmne silapnye, kaki org bute tu termasuk dalam longkang setibenye korang kat seberang jalan sane...Ape agak2 perasaan org2 sekeliling yang nengok korang?

5. Kat umah korang mmg TERPALING payah nak masak. Selalu mak korang jek masak...Tetibe korang ajak kengkawan makan kat umah wpun bukan korang yang masak. Ade plak sorang kawan korang tu diam je...Org sembang dia senyum jek...Mesti bapak korang akan cakap yang kawan korang tu...........( sile sambung )...Tapi hakikatnye kawan korang tu........( sile sambung lagi ).

6.  Kalau orang mention pasal company kapal terbang yang TERPALING besar kat MALAYSIA ni, korang mesti ingat MAS ( Malaysia Airline System ). Pastu ape bayangan korang pasal MAS ni?

7. Katak mmg la menatang TERPALING korang geli...yang lelaki xpayah la nak tunjuk macho yek, korang pun same gak geli katak. Menatang ape yang korang rase korang penah tengok menatang tu bersin...bukan H1N1 nyer menatang yer...harap maklum

8. Jiwa kacau xsame dengan jiwa rock...Mat kacau pun xsame dengan mat rock...Ape persamaan dorang ni yang TERPALING korang tau?

9. Mak korang mmg suke bawak korang g kedai mase kecik2 dulu...Of course korang TERPALING hepi...Dan korang akan mintak mak belikan jajan.Mak pun belikan...Pastu korang nampak mainan plak, korang mintak la kan.Mak korang xbagi...Selalu ape yang mak korang cakap untuk menipu korang yang mainan tu bukan untuk dijual...

10. TAG kan TAG ini kepade follower korang yang korang TERPALING suke...Untuk Bullet, Bullet nak tujukan untuk sume follower Bullet...Sile la buat yek...

Cukupla takat ni je soklan2 yang Bullet nak bagi...Korang jawabla yek...Sape2 dah buat sile tinggalkan komen yek...Bullet nak bace jawapan korang

IN BIKINING ( BUKAN BIKINI LA )

Bullet dalam proses menyiapkan soalan2 TAG untuk follower Bullet jawab...
Insya Allah akan siap dalam mase yang terdekat...
So, tunggu ye kedatangan TAG tersebut...
Soalan2 yang mudah dan senang jek

Oct 20, 2009

BLOG BLOGGER BLOGGEST

Ok, mase untok pomot blog blogger lain...Bullet mmg suke pomot blog lain...
Sebab dia best ( haha...cam iklan la plak )
Name blogger ni


Blog beliau Bullet dapat dari Mrs. Bullet...Beria2 soh Bullet nengok dan bace entry kat blog ni...Memule pk ape yang bestnye blog minah ni? So, Bullet pun usha la kejap...1st entry yang Bullet bace dalam blog ni, mmg gelak gulur vuvu...Hambik ko, muncung2 mulut korang...Hahaha

Jom cekidaut skit ape yang menarik....Yang lain2 korang bace sendiri la yek


* Macam ni la lebih kurang rupa Abang Katak dalam toilet I pagi tadi . belagak sungguh muka dia!



Katak is the most minatang yang I terpaling takot selain dari ular dan makhluk yang menggerutu atau yang berair dan licin dan menggelikan. Kalau lipas tu kurang la takot. Tapi Yatie paling takot lipas. Dia panggil lipas tu 'karim'. Memula dulu bila dia cakap, 'Su, rumah kiter banyak Karim la...' Sumpah I blur selama beberapa menet. Lepas dah lama-lama baru I paham Karim tu ialah lipas. Sian kat orang nama Karim.

Minggu lepas, time I dah separuh mandi, I nampak adik katak. Dia tecit jerk lagik. Walau dia tecit tapi dia tak comel pasal dia adalah katak. Tapi I dah menggelupur pasal I mandi macam zaman dulu-dulu. Cuci muka and gosok gigi bukan berdiri mengadap cermin, tapi I suka mencangkung. Bajet macam mandi tepi perigi guna timba la. Baru rasa cool dan segar.

Nak bace lagi? Klik je la kat blog beliau....Sure x nyesal...

KELIRU LA PLAK...



Ade satu kisah ni yang Bullet nak kongsi kan...Ntah mane la Bullet bace Bullet pun lupe. Maklumla dah berumur...Hehehe...Bukan tua yek. Citer dia camni...

Ni citer pasal budak ppuan name dia LISA ( bukan name sebenar )...Dia citer yang dia dah clash ngan BF dia dalam dua bulan lepas...( dua bulan lepas tu xtau la bulan bape kan...) Sebab musabab dia clash ni mmg syahdu...BF dia main kayu 3 da. Kantoi plak tu ngan dia. Mmg la LISA ni marah la kan. Kalau korang pun korang marah ye x. Saspek la kalau xmarah...Robot ke ape korang kan.

BF LISA ni kire mulut manis la. Sape yang kenal ngan BF LISA ni kompem jatuh hati nyer...Bukan setakat bebudak hingusan malah janda, isteri org pun cair kalau jumpe dia...Agak mulut dia ni ade madu ke yang manis sangat kan...Ade sekali tu mase dating, HP si BF berbunyik la...Ppuan call..Nak tau BF cakap ape? Dia cakap dia kat kenduri umah bos dia...Mane la LISA ni xangin...Dahla jarang jumpe sebab jauh2 kan.Lain2 negeri dorng ni duduk. LISA kat KL dan BF kat mane ntah.Lupe lagi. LISA ni pun agak mengongkong gak la BF dia kan. Yela, kalau dah jande, isteri org syiok kat BF korang,mau xjeles...Sebab tu LISA cam mengongkong...Tapi sebab dia sayang kat BF dia kan.BF plak xleh terime. Marah2 la. Sound LISA balik camni,

" You tu kat KL pun bukan I tau you kuar ngan sape"

Boleh ke camtu? Tampo kang...LISA bengang la sebab BF cakap camtu...

Berbalik pade citer dia dah clash tu kan...Then tetibe pade satu hari yang cerah, BF dia yang dah tuko title jadi XBF tu call balik...Call ingt nak tanye khabar je ke ape kan...Tapi lain plak.XBF ni cakap rindu la, sayang la...Cmne citer ni kan...Hehehe. Rupenye XBF dia dah clash plak ngan awek yang kantoi ngan LISA ni...Pastu pandai plak cakap yang dia xdapat lupekan LISA ni.

LISA ni mase clash dulu dia ade janji kat dalam hati. Kalau satu hari XBF dia berubah dan nak dia balik, dia akan terime. Tapi sampai ke hari ni ( ye ke hari ni?), dia xterime lagi...Sebab ape? Mane la Bullet tau....Bukan citer Bullet...LISA ni pun masih sayang kat XBF dia tapi xpasti ape yang dia nak buat.

Ok la, Bullet nak tanye pendapat korang la kan...xkire lelaki ppuan. Ape yang patut LISA ni buat? Nak gak tau dari point of view korang...

Oct 19, 2009

INI KISAH BENAR TAU X...

Program diet Bullet & Mrs. Bullet telah pun bermule semalam
Ni mmg disiplin tahap dewa ni
Ape yang kitorg buat?
Ikat perut? Ko nak ikat kat mane? Kat pokok?
Hahahaha...
Meh sini usha ape kittorg buat


*aksi poyo seorang Bullet sebelum berjuang di medan perang...bukan Kg. Medan tau x ( korang nak tau x semalam Kg. Medan masuk berite. pasal tempat pembuangan sampah kat situ yang mmg mencemarkan keadaan kat situ...dimaklumkan kat pemberite yang dah lebih 5tahun la penduduk kat area situ menghidu bau busuk sampah2 tu...tapi sape lagi yang buang kat situ kalau bukan dorang kan...pelik la dorang ni )

Setelah meregangkan badan dalam 30saat, Bullet ngan Mrs. Bullet pun jogingla kat area taman tu...Joging punye joging, xsedar yang kitorg dah lari 2 round tau x?...pheeeewwwiiittt...bravo la kat kitorg...Ingt senang ke nak lari 2 round...Penat woooo...

Pas dah melarikan diri 2 round, sambung plak ngan aktiviti ni...



*perghh, ni kalau Misbun Sidek nampak ni, ketaq lutut no...Gaye je dah camni...belom main lagi...Mantop mantop...Bile dah main, pihak lawan akan mengaku kalah sampai camni sekali...
-
-
-
-
-
-
-



*hahahaha. Ape da Mrs. Bullet korang ni...dah kalah nak merajuk plak...

"Jomla jomla balik....Kite g pasar malam yek...Cakap tadi nak beli Apam Balik kan...Jom2..."

Camtula kisah diet kitorg...

KITORG YANG KREATIF DAN TANGAN SENI...

Khas buat EN SOT yang bakal nikah hari Ahad ini
Nengok la ape adik dan adik iparmu buat untuk EN SOT yek...
 


*sebab tema kawin ade kaler merah, kitorg belikan asam ni...khas buat tetamu yang datang nnti...agk2 sape yang makan sireh tu, leh la cube yang ni plak yek...6kg kitorg beli tau x? cube bayangkan 6kg kalau dah kene potong 4 asam tu? bnyk x? agk2 Si Comel larat x nak bawak nanti? So, ape lagi, pinjam la kete buat sebulan dua...Hahaha.


*bile dah potong 4, inila hasilnye...belom penoh lagi tu...ade lagi yang nak kene potong...tapi kaler merah dia mmg menyale...mende ni xleh bawak dekat ngan lembu...xpasal2 kang kene sondol...




*reben2 ni plak nak buat ape? cam nak buat hadiah UMNO jek...kaler pun dah merah putih...penat tau x potong reben ni...ingt senang ke. memerlukan ketekunan dan  kerajinan yang Bullet jek ade...




*haha, amacam EN SOT? cute x mende ni? mahal tau x mende ni...meh kire jap...lolipop satu plastik yang ade 40 batang dalam tu RM6.50...reben merah putih RM12.00...minyak dan toll RM 20.00...upah RM 50.00...
Pastu nanti mesti la EN SOT tu jawab ala2 iklan raye hari tu yang bapak dia soh anak dia g kedai pastu anak dia bengang...balik jek terus tulis surat mintak duit upah sume...siap panah surat tu kat bapak dia...bapak dia plak balas balik pastu...
Tau dah EN SOT akan jawab camtu tapi harus diingt yek...EN SOT bukan bapak kitorg...so, xleh jawab camtu...

 
* mende ni plak kitorg beli sebab nanti mase kenduri nak buat air asam ni...Mrs. Bullet la yang beli ni...ade ke org kenduri nak minum air ni? layan je la kot kan...kang xminum kang tuan umah kecik hati plak...

Kalau korang nak tau, Bullet beli sume2 mende ni kat satu kedai borong kat area Pasar Pudu...kat sini mmg murah2...dia jual kopok2, biskut2, gule2 dan macam2 lagi la. senang citer dia jual jajan la...so sape2 yang nak meniage tu, leh la beli kopok2 kat sini...kompem murah...

So, EN SOT, ade ape2 lagi yang kitorg kene beli? Harap2 xde...Hehehe



SABTU YANG INDAH...

Nak citer skit pasal hari Sabtu yang lepas. Pepagi dalam kul 10 baru Bullet bangun padehal Mrs. Bullet dah kung kang kung kang kat dapur menggoreng mee. Mase tu Bullet mimpi la kan...

Sayup2 jek dengar sore Mrs. Bullet panggil kucing ni.

Mrs. Bullet : Tompok, tompok...bangun la...tido jek

Kat dalam mimpi tu Bullet pk la. Bile plak umah kitorg ade bele kucing. Ke Mrs. Bullet jumpe kucing baru ni...Sore Mrs. Bullet panggil kucing tu makin lame makin jelas...Bukan masih jelas lagu hapis AF7 itu...

Make dengan hati yang berat dan mate yang xnak terbukak, Bullet gaghkan gak mate ni untuk nengok ape yang terjadi...
Rupe2nye, Mrs. Bullet panggil hubby dia ni soh bangun tido... Yang tompok tadi tu bukan la tompok tapi

Mrs. Bullet : Awak, awak...bangun la...tido jek

Ceh, ingtkan panggil kucing mane la tadi. Panggil Bullet la plak...Hampeh...Bangun je tido, Bullet terus g vakuum kete. Malam tadi dah basuh...Tinggal nak vakuum je la. Dengan xmandi, menonong je kuar...Hubby sape la ni kan...Sengal...

Ok, plan hari ni sebenarnye nak g umah mak Bullet kat KL. Ade ape? Nak kene tunggu ade ape2 ke baru nak jengok mak? Mmg anak yang siot...S
ebulan sekali Bullet akan balik Kuantan dan sebulan sekali akan balik KL. Hari cuti jela.

Sebelom g sane, Mrs. Bullet telah menyediakan lauk
- pauk ( lauk je la ) nak bawak g sane...Beliau telah masak Ayam paprik...Gambo tade sebab xsempat ambik... Hehehe

Malam tu plak, Bullet bawak mak g Jalan TAR. Watpe
ha? Saje jalan2. Lagipun Mrs. Bullet teringin nak beli LAKSA PERIUK BESAR kat situ...Balik2 laksa, bosan tol...Sampai sane, park kete depan SEMUA HOUSE...


*bajet ambik gambar cam photographer pro jek

Mak plak masuk kat NAGOYA sebab nak beli kain langsir yang dia dok citer dari start Bullet sampai kat umah tengahari tadi...Yela mak oi, kite kat NAGOYA ni, sile la pilih...

Yang bestnye kali ni kitorg pegi tanpe budak kecik...Sap
e? Sape lagi kalau bukan adik Bullet si Irwan tu...Muke dah monyok jek nak ikut tapi kitorg wat bodo je...Tinggal la ko kat umah tu...Sibuk je nak ikut...

*haha, nampak x budak kecik yang monyok xdapat ikut tu...lalalala

Dah puas jalan2, kitorg balik la...Kaki pun dah penat...






WA KETAU WA KETAU KENANGGA...

Bullet dah lame nak nengok citer ni
Dulu kecik2 mesti nak nengok
Balik sekolah agame jek mmg xsempat tanggal baju
Terus port depan tv
Ni kejadian mase tv masih kene pakai lesen
Ape la kan...tv pun nak kene ade lesen...
Sambung balik...
Tunggu jek citer ni
Pastu angan2 kalau boleh nak jadi cam dia ni
Hebat dan maskulin la kan...
Padehal mane leh jadi cam dia
Dah name pun bebudak...
Angan2 jela...

Actually entry ni Bullet nak post Jumaat lepas tapi xkesampaian
Sebab pc wathal
Lembap plak tenet tu...

Make dengan banggenye,
Bullet mempersembahkan
WAJIB TAYANG PRODUCTION
Dengan kerjasama Bullet...
Gilo dah..
Korang layan jela...




Teruja x nengok beliau?
Hebat kan?
Hebat la sangat...

DEEPAVALI...OOO...DEEPAVALI

Selamat pagi sume...
Hari ni korang cerie x?
Asal Isnin jek moody, asal moody jek Isnin
Sian hari Isnin tau x korang buat camni
Kalau dia tau, dia pun xnak jadi hari yang pertame dalam kelende
Dulu dia dah beratur kat belakang dah tapi tetibe hari Ahad soh dia g depan sebab dia pendek
Huahahaha...

Ape ko merepek setan?
Setan baru balik operation tuan...

Dah2, stop merepek...
Kerepek tol...
Ha, Sabtu lepas Deepavali
Korang makan murukku x?
Bullet jangan kan murukku, org jemput datang beraye pun x
Padehal dok kawasan Bollywood
Yang dorang tau
Kebaboom sane, kebaboom sini tengah2 malam
Merencatkan proses fotosintesis di waktu malam jek
Tau la korang raye tapi rilek2 ar beb...

Sempena Deepavali ni, jom kite layan iklan ni...
Mmg syiok beb...




Amacam? Video yang menarik bukan ( apehal plak bahase cam dalam tv ni )
So, pepagi ni gak la Bullet nak kongsi satu lagi video yang menarik jugak...
Tapi kat entry satu lagi yek nanti...
Bullet nak wat keje dulu...
Tadaaaa...

Oct 16, 2009

SILE LA VOTE YEK...

Entry kali ni, Bullet nak mintak tolong korang vote untuk Bullet. Pilih gambar mane yang korang rase mmg cool giler. Vote berdasarkan rambut Bullet yek. Bukan vote gambar pemandangan tu plak... Korang bleh pilih satu jek gambo yang paling cool giler yeh...

Jom Layan...

 
*ni gambo mase baru bangun tido. bujang lagi mase ni. rambur mmg hampeh. panjang jek...rase cam muke kelat je...g mandi la woi...

-
-
-
-
-
-
-

 
*yang ni mase kat opis lame. ngah xde keje la kan...snap le pakai hp...( sony ericsson k810i yek mase ni... ).Mase tu bangge la pakai hp yang kamera dia nyer MP beso. Sekarang ni hp tu xde dah...pakai la hp lain....huhu
-
-
-
-
-
-


 
*gambo yang xleh nak bagitau kat mane lokasi...hehe.rambut xpanjang xpendek...nak citer skit pasal baju leh x wlupun xde kene mengena...baju ni beli kat Uptown Shah Alam...Agk2 bape rege dia?
-
-
-
-
-
-
-

 
*ni gambo pagi tadi mase ngah makan nasik lemak ngan mrs. bullet. makan pon dalam kete. rambut spikey beb. rambut yang bullet suke sebab stylo...poyo jek...dulu mase keje kat K4 Cheras, Bullet jek rambut camni. So, sume org kat situ call me, PACAK
-
-
-
-
-
-
-


 
*kat kuantan mase ni. org sibuk jual tilam, bullet leh plak landing ambik gambo...rambut baru nak panjang pas gunting rambut. gambo rambut xnampak sgt kan sebab jauh. korang zoom la kalau nak vote for this pic...
-
-
-
-
-
-
-


 
*haha, yang ni rambut korang xnampak kan...koboi ngah main pedang...gilo koboi ni...mane ade koboi pakai pedang...pistol kira ok la kan. Korang vote je la gambo ni kalau nak kan. kire cool la jugak sebab xnampak rambut...
-
-
-
-
-
-
-

 
*nak g jog petang2 kat umah...topi yang bullet suke sebab ade huruf jek kat situ...org pun kompius huruf ape tu...bile org tanye bullet cakap huruf B sebab ikut name Bullet padehal dah sah2 huruf G sebab beli kat GIORDANO...hampeh...
-
-
-
-
-
-
-


*yang ni korang tanye la mrs. bullet. hampeh tol. ade ke dia g edit gambo hubby dia jadik camni...agak2 derhake kah mrs bullet?