Oct 26, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU EN SOT & KAK ITA

Semalam hari Ahad
25hb Oktober 2009
Bersamaan 6 Zulkaedah 1430H
Kitorg nak g ke majlis kawin
EN SOT...
Bullet ngan Mrs. Bullet serta mak Bullet dan jiran terbaik dari ladang ( kawan mak Bullet ni ) telah bangun seawal kul 5 pagi...Bullet ngantuk2 lagi time tu. Pas mandi manda dan bekfes nasi lemak ( wah sedapnye nasi lemak ni ), kitorg pun memulekan perjalanan merentasi dua buah negeri yang dekat2 jek jaraknye...Mane lagi kalau bukan g Melake kan...

Ok, kite layan gambar je hari ni yek...


*ha, hambek ko pepagi tolak kete orang yang blok kete Bullet mase kat umah mak...sampai kemek kete tu Bullet kejekan...baru dia tau...Sape soh park depan Si Comel...Pade muko demo...


*rombongan dari Pahang yang naik bas telah tibe di Tol Ayer Keroh...Tapi Bullet sampai awal lagi...kul 815 dah sampai...mase baru nak start jalan dari KL, Mrs. Bullet call la mama...

Mrs. Bullet : Mama kat mane dah?

Mama : Kat Muazam dah ni. Jujie kat mane?

Mrs. Bullet : Kitorg baru gerak. Kat KL lagi ni...

Mama : Ha, elok la tu...Kang sampai lambat plak...

Mane ade lambat. Buktinye kitorg sampai dulu. Bile dah sampai tu, call la mama semule nak bagitau dah sampai...

Mrs. Bullet : Kitorg dah sampai dah kat tol ni..

Mama : Cepatnye. Amir tu bawak kete ke terbang?

Mrs. Bullet : Terbang la. Ikut jalan bawah lambat sangat...

Kenape Bullet yang dipersalahkan?
Padehal Bullet drive xlebih limit pun...dah KL ngn Melake tu bukan jauh pun kan...Huhu...Dalam setengah jam tunggu dorang sampai, kitorg makan la dulu karipap yang mak Bullet buat...Perut lapaq ni. Kat tol tu mane ade makanan...Patutnye buatla gerai makan ke...Leh gak isi perut yang ade spare ruang nak kene isi ni.

Bile sume orang dah sampai, EN SOT pun lead la kitorg...Memule sekali g kat sini la...




*ape ntah name masjid ni, jauh sangat plak...xnampak Bullet nak bace ( bukan Bullet xreti bace jawi yer...dulu sekolah agama tau x )...Kat sini la EN SOT akan dinikahkan...Sampai jek sini, Bullet tolong la abang ipar Bullet ni pakaikan samping dia. Bukan tolong susah pun, tekan jek kat perut dia tu...Xkuar peluh pun. Cis, xmencabar tol la.


*ni yang dorang tulis kat white board masjid...umah bakal isteri EN SOT...mase ni lom sah lagi yek...sabo2. Hjh Hairani tu mak mertua EN SOT.




*yang baju cekelat tu abang bakal wife EN SOT...dia yang jadi wali sebab ayah dia xde dah. Tapi apehal yang sorang kat belakang tu cam berkerut jek dahi? Rilek la pokcik...Name pokcik xde dalam wasiat tu...




* mas kawin sebanyak...bape ek? lupe la plak...kalau korang pandai sangat, korang kire la sendiri kat gambo tu...siap gulung2 lagi...kalau kuih gulung tu lame dah Bullet makan. seb baik duit, kang makan kang org cakap Bullet buang tebiat plak. Bettrer Bullet dok diam2 jek ambik gambo...



*ooo, senyum simpul yek...siap ko, meh sini aku nikahkan ko ( ni dari point of view tok kadi tau x? ) tok kadi tu hangin je bile kamera ade kat sebelah telinge dia...sabo2. Tok kadi xleh marah2. Nnti kene jual baru tau...EN SOT time ni mulut dia terkumat kamit bace ape tah...Xtau la kalau dia maki Bullet dalam hati kan...Hambik gambo aku je tau.G main jauh2 la... Mungkin tu la yang EN SOT cakap dalam hati...Mungkin jela...



*Alhamdulillah. Sah dah mamat ni jadi suami isteri...Lupe plak nak bagitau...EN SOT atau name sebenarnye MOHD ZUHAIMI ZOLKIFLI kawin ngan wife dia yang namenye NOR AZITA BT ABU HANIFFAH...Pasni Bullet ade lagi sorang kakak ipar...So, Bullet kene panggil dia Kak Ita ( ok ke EN SOT? ). Mase ngan borak2 nagn abah ngan EN SOT pas nikah tu, Bullet kene perli la plak...Dorang cakap camni nikah yang betul. Slow and steady jek. Bukan cam Bullet hari tu, laju kemain...Mmg la, dah name pun Bullet, laju la. Kang pelan2 kang lambat siap kan...Ape2 hal pun Bullet gak kene ok. Tadi ngan Mama, ni ngan Abah dan EN SOT...Nak kene tunggu plak kakak dorang, Kak Ina kutuk Bullet...Woit korang, Bullet tunggu ni...cepatla kutuk...Hehehe


*kul 10.12 pagi la kejadian nikah itu berlaku...xde ape yang seram berlaku pun. Sebab EN SOT ni orgnye sungguh baik budi pekerti ( tapi kalau lapo mmg pekerti dia xbaik...lebih2 lagi kalau dapat makan stimbot...), sopan santun ( mmg sopan santun tapi depan mak mertua mmg sopan dia lebih. hari tu kete dia kene langgar ngan jiran sebelah umah mak mertua dia pun dia leh senyum jek... dalam hati cmne EN SOT? )...Hehehe...mau Bullet kene langgar ngan EN SOT pasni...Ampunkan Bullet penunggu gua...



*amacam? cun x? hensem x? korang kalau berani cakap la kakak ipar Bullet xcun...Jap lagi dia cari korang tau x...Pade mase ni, satu kejadian yang diluar kangkaan telah berlaku...Selalunye pengantin ppuan yang nangis bile time nikah ni tapi tetibe EN SOT mengalirkan air mate plak...Konpius jap neh. Nape dia nangis? Mungkin sebab mate masuk abok? Bukan la...Mungkin gak sebab die kene pakai baju pink yang menyerlahkan kejambuan dia? Entahlah, Bullet kurang pasti...



*ha, salam Kak Ita jangan xsalam...Pasni nak salam camtu mase raye tahun depan ok...Tapi raye tahun depan sure kat umah Kak Ita. So xleh la ambik gambo..Xpe2, dua tahun lagi yek...



*Dalam masjid mane leh pegang2 tangan ni...Ape nak jadi la korang ni...Majlis nikah tamat dalam kul 11 pagi. Pastu kitorg kene lepak kat masjid ni dulu sebelom majlis persandingan tengahari kang...Dorang pun dah sediakan makanan yang sedap wlupn bihun goreng jek...Sedap tau x...



*setelah menunggu hampir 2jam dan Bullet serta Mrs. Bullet dan mak telah menyempatkan diri untuk bersiar2 sambil membeli - belah kat ngan Dataran Pahlawan tu...Mrs. Bullet telah membeli dengan jayenye 12 botol cencalok...Banyak kan? Ape la dia nak buat ngan cencalok yang banyak tu...Layan jela.
Apesal la EN SOT tu senyum gitu? Kang hantar gambar ni kat kompeni ubat gigi baru tau...Nak x?


*iringan kompang yang pakai baju kaler oren mmg menyerlah. Dorang la yang menyerlah...Korang tau x korang bukan pengantin. Nape korang yang menyerlah? Lain kali pakai baju kaler lain ye. Kaler hijau ke, kaler putih ke kan...



*penat sangat la tu...kitorg pun jalan kaki jugak ok. Kenape kitorg xleh dapat layanan camtu? Eksplen skit EN SOT...Kitorg pun nak gak air sirap tu...Eh. adekah itu air sirap ros yang Mama selalu buat? Ah, tidak...cmne boleh terlepas ke Melake ni? Xleh jadi ni...kene ambik balik.



*Kak Ita sile minum jugak...Padehal bukan bejalan pun...Xpuas hati tul la. Xpe2...Ade ubi ade batas. Kat Pahang nanti kitorg bagi korang makan terus, xde dah nak minum2 dulu...Makan ape? Ade la...Kitorg bagi makanan yang best nyer...



*xdela cantik sangat...eh silap...maksud Bullet kualiti gambo yang Bullet ambik ni xcantik sebab bnyk sangat lampu...Pengapit EN SOT tu kemain laju lagi kipas...Ko tu Flashman ke ha? Slow la skit...Kang tercabut tengkolok tu kang, marah sultan tu tau x...Ko nak baginde murke ke? Kaver skit rambut dia tu...



*hantaran dari EN SOT kepade Kak Ita...Yang dari Kak Ita xkuar lagi mase ni...So xleh nak snap pic. EN SOT bagi 9 hantaran tapi Kak Ita bagi 13 la kot. Kemain banyak lagi. Bagi la skit2 kat kitorg ni...Xleh? tau dah...KEDEK...Hahahaha



*gambo famili yang pakai ikut tema itam putih...Bullet ngan Abah pakai baju same ok...Mama sponsor. Lalalala...Tengkiu Mama. Tapi Mama tido mase ni...Penat sangat dah tu...Sambil bediri jek...Sempoi la Mama...Dlam gambo ni ade gak Cik Ita...Tu yang duduk kiri sekali dalam gambo tu...Bukan ahli kuarge tapi sebab dia pakai ikut tema, so kuarge gak la kot...Ape2 la Cik Ita oi...

Majlis selesai agak lewat sebab mule pun pas Zohor tadi...Bile dah sudah makan, dah ambik gambo sekeping dua...rombongan pun bersurai...Masing2 balik tapi yang pasti rombongan yang naik bas ade agenda sendiri...G Nilai 3 la...Dorang nak shopping beb...

Kitorg nak ucapkan

SELAMAT PENGANTIN BARU
SEMOGA G HONEYMOON HARI RABU NI TERUS BUAT ANAK
KITORG NAK MAIN NGAN ANAK BUAH DULU
PASTU JANGAN LUPE BELIKAN KITORG BUAH STOBERI
NAK JUGAK KEYCHAIN STOBERI YEK
JANGAN LUPE TU...







25 COMMENTS ON BULLET:

imHepPie said...

haha sebok nk anak buah...anak sendiri bila neh...

itafukada said...

wah..pjg btul citer kenduri kawen.from A to Z.jenuh gak membacanya,tp bc gak.seronok.hehe..

selamat pengatin baru jgk pd mereka berdua.moga kekal selamanya..~

psstt..kak ita tu lawa. (takot kne kejar.hahaha..)

BULLET said...

im, anak sendiri? lek la dulu...hehehehe

ita, pandai ko bodek yek...xnak kene kejo nyer pasal...hahahaha

miss izan said...

pink! sweet! ;)

dia nanges sebab tak caye kot dah kawen...hehehe

Zura said...

biar betul smpai kemek ko keje kan kete org tue...eeee...cm incredible hulk plak..

BULLET said...

MISS IZAN, YE KE DIA NANGIS SEBAB TU? BUKAN ADE SEBAB LAIN KE?

ZURA, HO LA...KO INGT BULLET NI KECIK NYER ORG...HAHAHAHA

Osi said...

Tahniah atas hari bahagianya...

Semoga jodoh tak putus hingga akhir hayat....amin

♥ayudeadwish♥ said...

uh beshnyer gi kenduri kawen... manyak makanan ley makan~~~
tahniah kat pengantin baru tu k

sakura said...

teringin nk g kenduri smlm..tp sbb xde org bawak..xpela..dpt tgk gambo2 disini pn jadilah..selamat pengantin baru buat kengkawan sekelas ku..

BULLET said...

osi, tahniah ye...ade hadiah x?

ayu, best la g kenduri...bullet makan kat meja vip yek...hehehehe

sakura, selamat pengantin baru gak kat kawan2 sekelas tu yek

sue said...

weh kuatnyer Bullet nih!!! spi kemek kete tu ek...semoga pengantin berbahagia hingga ke akhir hayat..amin

BULLET said...

sue, baru tau ke...hahahaha ( gelak belagak )...mesti nangis tuan nyer kete tu kan...

AkMa said...

taw npa pengapit kipas cam flashman...
dia da lengah kaki brdiri kt c2 la 2..huhuuhu

.ib. said...

kuat lu ni bro~~~!!!

SuNdaEz said...

huu..stuju die nanges sbb kene pakai warne pink2..(jaat3..)

wa..bullet jd mcm superman..ble kemekan kete owg..

bullet sbok2 nk anak buah..anak sndiri ble??

B E L L A said...

betul ke kete tuh kene tolak smpi kemek? kui33..

BULLET said...

akma, rasenye camtu la kan. tapi xyah la laju sangat...kat situ pun dah ade kipas...

ib, ko baru tau ke...tu baru skit tu...

sundaez, tapi dia pun jambu, ape salahnye pakai pink kan..kemekkan kete org tu bese jek...ade yang total lost bullet buat...heheheanak sendiri nanti la dulu...rilek beb

bella, bukti bergambar tu bullet tunjuk tu tau...xde teknik superimpose...

zul said...

amboi, mcm2 ko kata kat aku ek... yg penting aku dah bernikah dan rasa syok sgt sejak bergelar suami ni... bahgia sungguh...

Pasal nangis tu, mcm2 spekulasi korang buat ek... ikut suka hati akulah nak nagis ker, ketawa terbahak2 ker...hehehehhe... xtually, pa yg berlaku tu, hya aku yg tau n my lovely wife yg memahami....:)

aku rasa ko yg nak kena kejar ngan kak ita ko ni... siap ah ko dier sampai pahang nnt... tak cukup tanah ah ko kena kejar...

nak main ngan anak aku... aper da... aku baru jek kawin 3 hari, ko dah mintak anak sedara, yg aku tunggu anak sedara dah dekat 5 bulan ni apa ke hal nyer.. ish3...

apa2 po, aku mendoakan ko n juji berbahagialah hendaknyer mengusahakan kenduri aku nnt... merasalah korang kena kerahan tenaga oleh cik ros n en zul... baru korang tau..hehehhehehe

apa2 pon thank 4 everything... aku tgh mood honeymoon ni, jgn kacau yek..byeeeeee.....

BULLET said...

zul abang iparku, g la ko hineymoon...kitorg xkacau nyer...

biskut said...

sungguh jiwang kate2 en. zul tu kan..kite tgk la sape kejar sape spai phg nnt kan..dendam pun blm terbls lg..huhuuhu..eh kena kerahan ke...kite kan muda remaja, xjd hal la stakat kerahan tu..silap2 kena cr kite tgh mandi manda kt bkt gambang..huahuahua...ape pun kite rogol bilik pengantin diorg dulu...lalalala...

BULLET said...

betol tu biskut...ko ni nape gune nick biskut? gune la mrs bullet.

zul said...

ni biskut marie ker, biskut tongkat... hehehehhe... ader hati tu nak rogol bilik pengantin aku tu... nasib baik dulu aku sempat rogol bilik pengantin korang... laariikk...

BULLET said...

CIS, SEMPAT LAGI KOMEN TU...G LA HONEYMOON CEPAT2...

Anonymous said...

mesti u tak power.. sbb tu en zul lmbt dpt anak sedara...ha3x...

BULLET said...

ANON, KALAU DAH KETURUNAN MAK BAPAK KO BACUL MMG LA BERANI TULIS GUNE ANON...