Oct 27, 2009

KENAPE KO SEBOK2...?


*camtula bentuk tarantula tu

 Pagi tadi tengah sedap2 tido
Tapi tinge dengar la bunyik kuali ngan sodep berlage
Akibat dari perbuatan Mrs. Bullet memasak
Tetibe Mrs. Bullet baring kat sebelah Bullet
Terus dia ngadu...

"Awak, ade tarantula masuk dalam bilik air kite"

Ha, biar betul...Terus Bullet terkejut tapi masih meneruskan aktiviti tidur itu...
Cmne la tarantula itu boleh ade kat umah kitorg
Ape la yang dia nak kan
Xpe2, kang Bullet tau la nak ajo

Sepuluh minit berlalu baru Bullet bangun dan terus ambik penyapu lidi  ngan penyapu yang bukan lidi
Niat hati nak je ambik vakum
Sedut jek tarantula tu
Betol2 mengganggu jek
Bullet tengok dia rilek je dok kat corner bilik air tu
Bullet bukak penutup lubang air yang kat lantai tu siap2
Bajet nanti terus jek tolak dia masuk dalam tu dan tutup...
Habis citer

Tapi bile Bullet halau ngan penyapu
Bleh plak tarantula tu naik kat penyapu tersebut
Hampeh tol la
Ko nak menyakat Bullet te tarantula?
Tapi disebabkan Bullet ni berani la gak, Bullet pakai penyapu lidi plak
Dia leh plak main2 acah2 kaki dia yang banyak tu
Cam nak ajak lawan pedang pun ade
Klaka plak la ko ni En. Tarantula
Bullet sapu dia ngan penyapu tu dan...
Tolak dia terus masuk dalam lubang tu...
Dok ko dalam tu.
Jangan kuar2 lagi
G main jauh2 ok...

Lepas tu baru leh mandi dengan aman...

19 COMMENTS ON BULLET:

~@k1 is @utuMn!~ said...

hahahahha!!!
en tarantula ap kaBo skrg??
keh3!

imHepPie said...

erkk...sian beliau..jual pon pokcik kayo neh

BULLET said...

aki, ko neh main2 plak ngan en tarantula...kene sengat leh kojol ko tau...

im, ko nak jual tarantula tu? sungguh otak bisnes ko ni...cmne bullet xpk camtu

momguess said...

knp ko xpegang ngan tangan jer?

zul said...

amboi, ye ke tarantula... takat spider kurus kering tu pon ko nak kecoh... lain lah klu najis mughalazoh masuk umah ker... baru ah trill skit kisah nyer... kuikuikuikui

p/s: background baru nampak..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

haha...
tarantula tgh bsn..
tu yg die ajk maen brsame2 tu..'
haaa tarantula..kang da kena halau ng mr bullet...
shhhh
g maen jaoh2..

I'M NOT mr_PERFECT said...

ala..ruginyer...bg la dye gigit sikit...kalu tak mesti ari ni dlm sejarah..the new superhero...
sipderman malaysia..ahahahahaha

BULLET said...

MOM, NAPE XPEGANG NGAN TANGAN? JAP LAGI TANGAN BENGKAK PASTU XLEH BUAT BLOG LAGI CMNE? SAPE NAK TANGGUNG?

ZUL, YE LA TARANTULA...BUKAN MAIN2 WOOO...NASIB NAMPAK.KOT TENGAH MANDI SEDAP JEK TETIBE TARANTULA TU.....TUT.....CMNE?

CHENTA, KOT YE PUN BOSAN XYAH LA MAIN NGAN BULLET...GENG DIA ADE

I;M NOT PERFECT, KALAU BULLET JADI SPIDERMAN MALAYSIA PAYAH GAK TU.YELA UMUR DAH MENINGKAT, NAK ADE ANAK LAGI KANG, PASTU SPIDERMAN XDE EPF...SUSAH OOO KALAU KENE SERANG PASTU NAK G SPITAL PUN SUSAH...XMO LA

Zura said...

tarantula...dgr nama je dh ngeri...

BULLET said...

zura, kalau letak name anak tu tarantula agk2 nanti ade x org nak kawan ngan dia ek?

SuNdaEz said...

klu la sundaez jmpe tarantula..sundaez jerit smpai bergegar rmah..haha..selagi ta mampos natang tu..slagi tu la ta nak msuk rmah..

BULLET said...

ape la ko ni sundaez, g jerit mane leh mati menatang tu kan...

Farhah Zaidah said...

alahai..sian tarantula 2..len kali..lompat2 je ats dia..lg ganas...

Putri said...

tarantula tu spider la kan?
setahu putri, kalau kiter x usik die, die x usik kiter..
hihihi..malula mr bullet ni..
tarantula pun takut ka? :P

p/s : mr bullet suh putri jadi follower tp kenapa mr bullet x jadi follower putri?

eynda said...

Tarantula?? Seramnyer...tarantula memang akan lawan balik kalau kita kacau...kecik2 dulu selalu terserempak dgn tarantula tapi my mom la yg handle...bukan ai...duduk rumah bertanah ke rumah atas angin?? Kalau rumah bertanah normal la macam2 masuk dlm rumah...rumah akak masa kecik2 dulu ular tedung pun pernah masuk!!

B E L L A said...

besorrrnye tarantulaa!

AkMa said...

en tarantula 2 mmbe aku la..
x bek btul ko pkul dia ngan penyapu lidi....
hukhuk

.ib. said...

labe! larikkkk!!!

BULLET said...

farhah zaidah,lompat atas dia? nengok bulu dia pun dah seram...

putri, ko cakap dia xkacau kite yek...silap la beb. dia kan kacau kite gak tau. bukan leh caye menatang ni. ooo, bullet lom follow ek.xpe2 kang bullet follow ek

kak eynda, duk umah atas tanah le. tu la yang macam2 masuk.seram la plak

bella, mmg besor la kalau dalam gambo. yang betol nyer xde la beso sangat

akma, member ko? ape dia buat kat umah bullet ha? skodeng ek

ib, ko pun penakot gak ke?