Oct 28, 2009

FOBIA MASE DRIVING...

Citer hari ini bertajuk seperti diatas sebab tajuk kene dok atas.
Xleh dok bawah wpun dah lame dok kat atas
Antara yang Bullet fobia sangat kalau ngah driving la kan
Ni...mamat kat bawah ni



Nape takot ngan dia?
Bullet bukan kenal pun dia ni
Bukan la tergolong dari sedare Bullet
Pakcik? Sepupu? Mungkin ade la yang keje ni tapi Bullet bukan takot sampai kalau nampak je nak kene nyuruk...bukan bukan

Citer dia camni...
Dulu mase Bullet ngah blaja driving sebelum ambik lesen
Cikgu tu soh la Bullet bawak kete tu balik opis dia
Dia dok sebelah je la sambil pakai cermin mate Ray Ban yang dia cakap beli kat Chow Kit
Padehal Bulet xtanye pun
Peramah la sangat cikgu tu
Wpun drive kete sekolah memandu, Bullet tetap drive dengan speed ala2 nak racing
Kete kancil je pun
Bajet nak race ngan bas sekolah yang dalam tu ramai la bebudak ppuan yang usha Bullet
Mungkin dorang gelak2 Bullet bawak kete sekolah memandu

Peduli ape kan
Korang tu sekolah lagi
Duit sekolah pun mak bapak korang yang bagi
So xyah nak eksen ngan Bullet

Sambung citer balik
Bile race2 tu, tetibe
" PPPPPRRRRRRRRAAAAANNNNGGGG"
( camtu ke bunyi cermin kete pecah? )
Lantak la
Sekali cermin belah belakang dan kiri telah pecah ( apehal ayat skema ni )
Sebab ape pecah?
Korang tanye la mamat yang kat atas tu
Dorang keje kat tepi hway tu la
Bullet lalu je terus satu batu terbang akibat dari dorang mesin rumput
Berkecai cermin tu
Dah la xde tinted
Bullet dah cuak dah
Ni Bullet kene ganti ke ape ni
Jangan la kene ganti
Tapi cikgu tu cakap xpe la
Bukan salah Bullet
Fuh, lega beb
Pastu kitorg bawak kete tu g kedai dan tuko cermin tu

Sotat dari hari tu, Bullet akan tunduk kepale skit tiap kali lalu kat kawasan orang mesin rumput
Bukan ape, kalau kene cermin xpe la
Buatnye kene kepale kite
Naye beb

14 COMMENTS ON BULLET:

ellenyna said...

ha'a, mmg naye kalau kne kpale.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

amik windscreen punya cover masa nak renewal insuran kereta tu yer :)hiks :)tp kalo cermin belakang, x dapat nak nolong la..

bapak aku dulu penah jugak buat keta cikgu pecah cermin depan..sian bapak aku..dah laa tukang kebun jer..padahal batu tu yang melantun kan..

~natasha~ said...

AHAKSS... keta mak aku pon penah kena.. mak aku suh company diorg ganti balik... ahakss.... tp aku kesian gak kt staff dia.. yg potong rumput tu.. sure gaji diorg kena potong.. ye laa bape sgt laa gaji potong rumput tu.. then diorg pon bkn niat nk pecahkan.... last2.. ats consideration mak aku.... dia kate half²... heheheh... mak aku tanggung half.. diorg half....

sundaez said...

Huu klu kene pale bullet...hantu bullet y smbg wat blog...isy3..

Bintang Hati said...

salam...

sama la hani pon fobia ngn
owg ngh mesin rumput..
kalo tgk da owg mesin rumput hani
xsnggup nk bergerak kmna2..
tkt..
tkt batu kna mata..
cz pnah tgk dpn mata dak ppuan mata dia kna batu cz time tu da owg mesin rumput..
walawei fobia gler..
pas tu time f5 suami ustazah tputus urat pe tah kat kaki cz kna
pisau mesin rumput..
tgk mesin rumput pon hani da fobia..
tkt sgt..

BULLET said...

ellenyna, mmg naya no..

elissmie, ade dah cover tapi takut kene kepale jek...sure pengsan nyer.

natasha, xpela...korang kan org kaye...huahahahaha

sundaez, ko kang bullet jadik hantu betol2 baru ko tau...

bintang hati, ko jgn la citer yang camtu...dah pening dah bullet ni ha...xleh tgk darah tau x

hudadida said...

err..
penah skali mate masuk cebisan rumput mase lalu depan diorg..
sakit woo~
so tiap kali jalan depan diorg aku palingkan muke kat tmpat lain..

BULLET said...

hudahida, cebisan rumput dah dah sakit kan kalau kne...ape lagi kalau kene batu ke kan...perghhh

imHepPie said...

igtkn fobia sbb byk utang ngn mamat tu haha

BULLET said...

ape la ko ni imheppie...bullet pun xkenal mamat tu

B E L L A said...

penah bwk kete skolah mndu pstuh tlnggr tiang kemek twok. haha naseb xkena marah. hiii.

BULLET said...

bella, ko ni tiang pun ko nak langgar...mesti tiang tu marah ko dalam hati jek...

eynda said...

Nasib baik bukan kete sendiri hehe...akak kalau nampak org tengah mesin rumput...akak bajet2 dia pusing mesin tu belah lain baru akak lalu...boleh bayangkan tak?? hehe...

BULLET said...

kak eynda, camtu pun boleh ek...kete belakang cmne? kang kene hon kan baru tau...hahahaha