Oct 23, 2009

DALAM PERJALANAN INI, MENUJU DESTINASI, BERBAGAI LEBUHRAYA DILALUI

Selame 2jam la kot, BLOGSPOT ade problem hari ni...
Ramai yang cuak ni...Bullet pun bengang gak apehal la xleh login...Tanye member2 ropenye mmg satu Malaya ade problem same...

Kat sini Bullet nak ucapkan selamt berhujung minggu kat korang ek...Malam ni kang jangan lupe tengok NURKASIH kat TV3...Best citer ni kan...Sape setuju? Tau dah korang musti setuju. Tapi malam ni Bullet nak menghadirkan diri...cewah ayat skema...ke umah auntie sebelah umah Bullet pasai semalam dia jemput cheq pi umah dia...ada buat open house katanya...Apa lagi, kene pi la ni...Terbantut hasrat nak basuh Si Comel yang dah kotor kene ujan dan habuk...

Agak2 malam skit, pas pok-pok Mrs. Bullet, aktiviti org lelaki akan bermule...Yea yea. Bukan tengok bola kat maplet la...Mane ade game main malam ni. Esok ade la. Bullet nak main PS2...Yeazaaa...

Esok pagi jangan ade sape2 yang haprak call Bullet yek...Bullet nak bangun kul 10. Sebab Bullet ngantuk main PS2. Tapi Mrs. Bullet selalu la bangun awal kalau hari Sabtu ni. Hari Ahad pandai plak bangun lambat. Xpaham tol. Pas bangun, boleh la basuh Si Comel...Hahaha, mandi la ko kat situ. Agak2 esok makan ape ek? Kat umah ade daging je...So, nak soh Mrs. Bullet wat tomyam la...Yea, setel dah...

Tengahari skit, bukak TV2 tengok Hindustan...Citer dia tajuk KIDNAP...Sape tah pelakon. Jackie Shroff kot. Layan jela...Petang plak, bersiap2 nak g Putrajaya. Nak g ambik kek hantaran abang ipar Bullet. Dia kan nak nikah ngan kawin hari Ahad ni. Dah tempah dah kek hari tu. Nak ambik jek. Kat Presint 16 org tu cakap. Kat belakang Alamanda...Penah kot g situ...Rasenye dulu selalu gak dating kat situ ngan x...Bukan ade ape pun mase tu...org keje gomen jek ramai. Pastu pandang org cam la org ni buat salah...Cam bagus. Gaji nak banyak tapi keje ciput. Kul 8 org masuk keje, dorang g kantin makan dulu. Kang kul 10 makan lagi. Kul 3 rehat lagi. Kul 5 balik nak sharp jek. Tetiap tahun gaji nak naik. Bonus pun nak. Keje? Haram...

Pas ambik kek, g umah mak Bullet. Tido sane...Sebab esok pagi2 senang nak gerak g Melake...Mak bullet pun nak ikut. So, tido je la sane...Mrs. Bullet awal2 dah hint kat Bullet soh mak Bullet wat nasi lemak sebab dia nak makan nasi lemak. Ape la menantu camni. patutnye dia yang masak...Layan jela.

Pepagi Ahad dalam kul 7, perjalanan akan bermule...Destinasi dah set kat GPS dalam otak. Masuk tol Sg, Besi, kuar Tol Ayer Keroh...Tunggu mama ngan abah yang naik bas satu rombongan yang pas je habis kenduri kang akan pegi Nilai 3 ni...Awal2 dah plan. Korang nak hantar org kawin ke nak g shopping ha? Xikhlas langsung la korang ni...Sambung balik. majlis akad nikah akan diadekan kul 10 pagi. Harap2 Tok Kadi xtido lewat tengok game EPL malam tu...Begitu gak dengan saksi yang dua orang tu...Bullet dengar citer Tok Kadi sokong Mu tapi saksi sokong Liverpool...Harap2 la game seri. Kang ade yang gaduh plak. Tok Kadi dah sah, saksi plak diam...Hampeh.

Kepade abang iparku, Bullet akan panggil isterimu dengan gelaran kakak seperti mane yang telah termaktub dalam hukum...(wpun...ish xyah la tulis. kang kene marah ).

Kepade isteri abang ipar Bullet, Bullet nak cakap ni...

WELKAM TO THE CLUB...

( Eh buleh ke Bullet yang cakap camtu? Bullet pun menantu jek kat dalam family tu )

Ah, layan jek...Ok la, jam dah nak kul 5 petang. Mase untuk balik...Minggu depan kite bersua lagi ye...



12 COMMENTS ON BULLET:

Arief Arf said...

tu la, tadi blogspot ade problem..
cuak gak memula..
hahaha

papehal pun, harap2 mu ngn liverpool seri, chelsea kalah.
pastu arsenal menang
whahahahahaha

miEz haNeM said...

2 jam eh ADE PROB>>
naseb baik MiEz Pi BERSUKA ria dUlU.da PtG barU menuLIS:)


harU!

miss jane said...

tu lah aku pon cuak gak...
qah qah qah...

yey..mlm ni nur kasih...heehheheh

layannnnnnnn

ps>>>>> ko ni laki ke pompuan????????konpius lah

nmz said...

haha
yeahh, sama juga..rasa satu dunia kot cmni..geram je tggu
igtkn ada apa jd ke kn
haha

apepun
mmg aktvt mgguan basuh sicomel ye
hehe

.ib. said...

aah tetibe errtd.... mencuakkan!

jee yunus said...

huhu..mmg cuak..ingatkn jee yg wat blog jd problem...asik nk menggodeng jew...tp bile tnyer kwn2..sume ckp blog problem...

B E L L A said...

kat sini blogger mcm oke je. hiiii. eh asal xboleh panggil abang ipar punya isteri akak? hehehe.

Cik Cookie said...

Yeah...perancangan yg sgt rapi.

~natasha~ said...

cm x paham.. ni ko cite ape ko nk wat ke?? planning?? adesss

FdausAmad said...

kehkehkeh

*ayu the sun* said...

tak tau kenapa but blogspot still berproblem to segelintir blogs lagi.. kesian derang.

BULLET said...

arief, harap maklum la yek...chelsea menang besar beb. MU kalah ....lalalalala

miez, org ppuan kalau hari jumaat mmg suke la...rehat lame...

miss jane, adekah ppuan jek leh nengok nurkasih? ade tulis ke? xde kan...hahahaha...

nmz, aah...mmg aktiviti mingguan basuh si comel...sebb kotor gak wlupn xlalu jalan yang kotor...

ib, sume blogger cuak kan...pasni xleh berblog dah...nasib baik ok gak...

jee, bullet pun nasib baik tanye kengkawan gak...

bella, bukan xleh...abang ipar tu mude dari bullet...kakak ipar tu sebaye bullet...kire dalam family dorang ni, bullet paling tua la kalau ikut tarikh lahir...tapi kene gak panggil...

cik cookie, planning tu penting beb...

natasha, ko mmg xpaham...ko sibuk ngan nak cari jodoh kau...mmg la camtu.

fdaus, ape yang ko kehkehkeh la?

ayu, ye ke? ade lagi yang porblem? siannye...