Oct 23, 2009

KISAH DARI TAG HARI TU...

 Entry ni nak wish tengkiu kat follower Bullet yang berjaye menyelesaikan TAG yang diberi...
Xsangke plak jawapan2 yang korang bagi kuar camtu...Nak gelak je bace...Dah la gelak sensorang depan pc ni...Kang org cakap Bullet gilo plak.

Antare yang buat TAG tu...



Ok, Bullet nak citer skit mane Bullet dapat soalan2 tu sume yek. Dan ape jawapan dia...Tengok same x ngan korang nyer jawapan...
Jom nengok...jangan nengok je, bace sekali la...

1. Tolongla bagitau satu word English yang TERPALING korang susah nak sebut ek? Agak2 terbelit x lidah nak sebut word tu...
Yang ni bnyk gak yang Bullet susah nak sebut tapi yang paling bnyk word yang ade TH kat belakang...cam BOOTH, BIRTH...Kekadang pelik sebab ade yang tulis EPI BUFFDAY...nape bunyi BUFF bukan BIRTH? Ke mmg Bullet yang sengal? Hehehe...

2. Penah nengok citer Seniman Bujang Lapok kan...Mesti kenal ngan Sarip Dol...Sarip Dol tu samseng Kampung Dusun kan...Sape samseng kampung korang yang TERPALING suke kacau korang?
Ade sorang mase Bullet dok Melake tecit2 dulu...Dia bukan la samseng pun  Sebaye je ngan Bullet tapi dia nyer kerek tu cam dia la samseng msae tu...Kire dia perasan dia bagus la padehal org xperasan pun dia bagus...Dalam kelas sengal gak...Dah la kelas belakang, dok belakang sekali plak tu...Name dia FENDI...Xtau la sekarang ni dia ade lagi ke x...Malas Bullet layan...

3.Sape2 yang xde pasangan sile bayangkan yang korang ade pasangan yek...Perangai pasangan korang yang TERPALING korang seram jek nengok...Seram tau x seram...Nape ek seram?
Ni mmg seram la kalau nak citer...Kalau korang nak tau, perangai pasangan Bullet yakni...Mrs. Bullet tu...yang paling seram nengok dia kalau dia jumpe LAKSA...dari pagi bawak ke petang, malam sambung lagi...esok pun kalau ade laksa siap leh sarapan laksa...Ade ke org camni? Ni org ke hape?

4. Korang nak tunjuk yang korang TERPALING baik la kan. Korg pimpin la sorang org bute ni melintas jalan...Ntah cmne silapnye, kaki org bute tu termasuk dalam longkang setibenye korang kat seberang jalan sane...Ape agak2 perasaan org2 sekeliling yang nengok korang?
Citer ni betol2 jadi...mase tu Bullet form 3 la kalau xsilap...Bullet teman mak Bullet g klinik Kg. Pandan. Ngah tunggu bas ni, tetibe ade la org bute nak melintas...Sorang brade form 5 sekolah Bullet yang nak tunggu bas gak tolong la pakcik tu melintas...kitorg usha je la...elok je sampai seberang jalan, kaki pakcik tu masuk longkang...sebelah jela...sakit siot Bullet nengok pakcik tu...sian pun ade...tapi dalam sian2 tu, Bullet bantai gelak dalam hati la...Hampeh tol Bullet ni...

5. Kat umah korang mmg TERPALING payah nak masak. Selalu mak korang jek masak...Tetibe korang ajak kengkawan makan kat umah wpun bukan korang yang masak. Ade plak sorang kawan korang tu diam je...Org sembang dia senyum jek...Mesti bapak korang akan cakap yang kawan korang tu...........( sile sambung )...Tapi hakikatnye kawan korang tu........( sile sambung lagi ).
Kisah ini berlaku kat umah Mrs. Bullet. Mase tu kitorg lom nikah lagi...Bulan pose kot la. Kakak Mrs. Bullet ajak la kawan2 dia berbuke kat umah...Ade sorang la kot kire cam nak jadi BF dia ke ape...Pastu ade gak sorang kawan dia ni...dari datang sampai balik, senyap jek...Bile dah balik, abah Mrs. Bullet pun cakap la...
" Yang sorang tu sombong sangat...senyap jek "
Nak tau ape yang kakak Mrs. Bullet cakap?
" Dah org tu bisu, cmne nak cakap "
Ade gak camtu kan...Yang kakak Mrs. Bullet pun dari awal xnak cakap yang kawan dia sorang tu bisu...Kan dah kuar soklan pasal dia kat TAG ni...Hahahaha

6.  Kalau orang mention pasal company kapal terbang yang TERPALING besar kat MALAYSIA ni, korang mesti ingat MAS ( Malaysia Airline System ). Pastu ape bayangan korang pasal MAS ni?
Mestila bayangkan steward / ess dia cam macho dan cun2 kan...Camtu la jugak ngan kawan Mrs. Bullet ni...Kisahnye, Bullet dapat offer keje kat MAS. Department HR. Tapi xconfirm lagi sebab lom interview pun...resume je dah bagi...Mrs. Bullet citer la kat kawan dia...Kawan dia leh plak cakap,
" Dia dapat offer jadi pramugara ke? Ke yang angkat2 barang tu? "
Adekah itu aje bayangan yang dia ade pasal MAS?

7. Katak mmg la menatang TERPALING korang geli...yang lelaki xpayah la nak tunjuk macho yek, korang pun same gak geli katak. Menatang ape yang korang rase korang penah tengok menatang tu bersin...bukan H1N1 nyer menatang yer...harap maklum
Mmg kucing la jawapan paling sesuai...Sebab ade sekor anak kucing kat umah mak Bullet tu dia asek bersin jek....Sampai kuar hingus tau x...Geli den nengok la hai...Pastu kalau Bullet datang jek mesti nak g kat Bullet...Xpaham tol la

8. Jiwa kacau xsame dengan jiwa rock...Mat kacau pun xsame dengan mat rock...Ape persamaan dorang ni yang TERPALING korang tau?
Dua2 org ni penah masuk tv...Mat kacau kat ASTRO yang citer Gerak Geri Gasing tu ( Bullet xtengok ok, tengok iklan jek bile Mrs. Bullet bukak channel tu ). Mat Rock plak citer Spanar Jaya...Suke tengok citer ni sebab suke tengok Wardina...( pastu berangan dapat awek muke cam Wardina )...Mrs. Bullet, Bullet berangan jek ye...bukan betol2...

9. Mak korang mmg suke bawak korang g kedai mase kecik2 dulu...Of course korang TERPALING hepi...Dan korang akan mintak mak belikan jajan.Mak pun belikan...Pastu korang nampak mainan plak, korang mintak la kan.Mak korang xbagi...Selalu ape yang mak korang cakap untuk menipu korang yang mainan tu bukan untuk dijual...
Mmg selalu la kene yang ni...ade plak cakap yang tu org kedai tu punye la, uncle tu punye la...siap soh uncle kedai tu nengok Bullet...Cam la takot...Tembak kang baru tau...

10. TAG kan TAG ini kepade follower korang yang korang TERPALING suke...Untuk Bullet, Bullet nak tujukan untuk sume follower Bullet...Sile la buat yek...
Yang ni dah ade jawapan kat atas...xyah jawab lagi la...

15 COMMENTS ON BULLET:

jai@jezz said...

alahai... nama i x tercalon kew..?? =P

[ LADYKiKi] said...

hyslm singgah.. =)

(^_^) Hani Hilman (^_^) said...

owh!nama hani ada disitu...
tenkiu2...
(^_^)

p/s:apsal aku suke semacam ni?
bullet ade nak bagi adiah ke?
:p

BULLET said...

jai, ade buat tak tag tu? hehehehe...

ladykiki, wsalam singgah...jemput datang lagi yek...

hani, ko nak hadiah? bile plak bullet buat peraduan ni? lain kali la bullet buat tag yang bentuk peraduan ok...

hudadida said...

auww nama i ade.. =P
eheh..mengancam tol idea ko..hek

LuVidA^^ said...

ngee....name kite pon ade ek..
=p

ouh...tag ni mcm kisah benar lak..huhuu...

BULLET said...

HUDAHIDA NGAN LUVIDA...APEHAL NAME KORANG NAK KAT SAME...KEMBO KE HAH?

.ib. said...

bro; akan dilangsaikan hutang tag secare secepat mungkin ye... hehe ;)

BULLET said...

IB, AKAN KUTUNGGU PAS SEMAYANG JUMAAT NI...KALAU XDE XTAU LA...HAHAHA

intan izani said...

encek bullet,
anak kucing itu
suka kat bullet la
sian dia
huhu

wardina comel kan?

BULLET said...

intan, anak kucing tu xtau ke bullet dah kawin...kang wife marah kang cmne?

wardina mmg comel la...

Nurul Farhana Abdul Wahab said...

nama cekgu pon ade..bagus2! ^_^

milymir4e said...

ermmm~
terharunyerrr~
nme mily pn ade la...
owhhh~
cm2 upenyerr dpt idea nk wt tag 2.
hahha..
xde keje laen k bullet??

bella~~~ said...

jwapan booth sama ngn bella la ...hahaha baru bella bukak bullet nye blog ni ....

BULLET said...

nurul, suke la tu name ko ade...kang kalau bullet x letak kang kene rotan plak...

mily, setiap yang terjadi dalam hidup kite tu kite leh buat citer kan

bella, mmg same la ngan ko bella