Oct 20, 2009

KELIRU LA PLAK...



Ade satu kisah ni yang Bullet nak kongsi kan...Ntah mane la Bullet bace Bullet pun lupe. Maklumla dah berumur...Hehehe...Bukan tua yek. Citer dia camni...

Ni citer pasal budak ppuan name dia LISA ( bukan name sebenar )...Dia citer yang dia dah clash ngan BF dia dalam dua bulan lepas...( dua bulan lepas tu xtau la bulan bape kan...) Sebab musabab dia clash ni mmg syahdu...BF dia main kayu 3 da. Kantoi plak tu ngan dia. Mmg la LISA ni marah la kan. Kalau korang pun korang marah ye x. Saspek la kalau xmarah...Robot ke ape korang kan.

BF LISA ni kire mulut manis la. Sape yang kenal ngan BF LISA ni kompem jatuh hati nyer...Bukan setakat bebudak hingusan malah janda, isteri org pun cair kalau jumpe dia...Agak mulut dia ni ade madu ke yang manis sangat kan...Ade sekali tu mase dating, HP si BF berbunyik la...Ppuan call..Nak tau BF cakap ape? Dia cakap dia kat kenduri umah bos dia...Mane la LISA ni xangin...Dahla jarang jumpe sebab jauh2 kan.Lain2 negeri dorng ni duduk. LISA kat KL dan BF kat mane ntah.Lupe lagi. LISA ni pun agak mengongkong gak la BF dia kan. Yela, kalau dah jande, isteri org syiok kat BF korang,mau xjeles...Sebab tu LISA cam mengongkong...Tapi sebab dia sayang kat BF dia kan.BF plak xleh terime. Marah2 la. Sound LISA balik camni,

" You tu kat KL pun bukan I tau you kuar ngan sape"

Boleh ke camtu? Tampo kang...LISA bengang la sebab BF cakap camtu...

Berbalik pade citer dia dah clash tu kan...Then tetibe pade satu hari yang cerah, BF dia yang dah tuko title jadi XBF tu call balik...Call ingt nak tanye khabar je ke ape kan...Tapi lain plak.XBF ni cakap rindu la, sayang la...Cmne citer ni kan...Hehehe. Rupenye XBF dia dah clash plak ngan awek yang kantoi ngan LISA ni...Pastu pandai plak cakap yang dia xdapat lupekan LISA ni.

LISA ni mase clash dulu dia ade janji kat dalam hati. Kalau satu hari XBF dia berubah dan nak dia balik, dia akan terime. Tapi sampai ke hari ni ( ye ke hari ni?), dia xterime lagi...Sebab ape? Mane la Bullet tau....Bukan citer Bullet...LISA ni pun masih sayang kat XBF dia tapi xpasti ape yang dia nak buat.

Ok la, Bullet nak tanye pendapat korang la kan...xkire lelaki ppuan. Ape yang patut LISA ni buat? Nak gak tau dari point of view korang...

14 COMMENTS ON BULLET:

Queenin Murni said...

Depend on hati Lisa la..
Kalau dia blom ada pengganti n syg gile kat laki tu, bleh je bg peluang kedua.

Klau cinta PJJ, yg penting,setia+trust. kalau yg tu dia takleh capai/perbaiki, takyah la baik balik. :P

LuVidA^^ said...

die putus dulu sbb bf die curang...

so...x pyh layan laki cmtu...

die bole buat utk kali ke 2 dan 3...

butterfly said...

xpyh time..
sekali die wat..
dan xde unsur3 perubahan kat diri die..
die akan ulang balik perbuatan kejam die tuh!..
lelaki cam ni..
patutnye..sula je..

miss izan said...

cari laki laen;P
hahahahaha

habis cerita ;)

Zura said...

xpayah...dulu sesenang nk tinggalkan lisa...pastue sesenang nk balik kat dia...xyah lisa nk terima dia...dasar lelaki...esok lusa jumpe ppuan lain buat lg hal sama...

BULLET said...

queenin, betul saranan tu...setia + trust mmg penting kan...

luvida
butterfly
miss izan
zura, korang nyer pendapat same jek yek...kembar ke korang ni? hahahaha...xpe2...kalau lisa bace blog bullet ni...nanti dia buat pilihan...

.ib. said...

normal...

Syima Syaz said...

hmm..kadang2 kite patut bagi org peluang ke dua....

~natasha~ said...

ades... lisa².... lisa surihani ke??? ahakss...

cian kt dia kan....

ko carikan dia bf br... yg setia pd dia... ahakss... ok what???

BULLET said...

IB, NORMAL EK? KAGUM KAT KO NI...

SYIMA, MMG PATUT KITE BAGI PELUANG KEDUA TAPI UP TO LISA LA KAN

NATASHA, KO KAN BULLET BAGI KO BALAK BANGLA NAK?

~natasha~ said...

weii aku suh bagi kt LISA tu.. bkn aku.. adesss BM ko fail ekkk

BULLET said...

natasha, ko dah la xleh balik raye haji, lagi nak kerek...

ikiqzana said...

betul tu.. bullet je carikan bf kt lisa tu.. untung2 dpt yg setia... wakaka....

NI KEPALA KETE API DTG NI NK BAGI KOMEN PLAK......

BULLET said...

ikiqzana, bullet carikan bf? hahaha...leh bukak agensi cari jodoh ni...