Oct 29, 2009

SENGAL PEPAGI NI...

Entry pepagi ni Bullet nak mintak pandangan korang berhubung isu kat bawah
Jangan plak korang g kat bawah umah korang ke
Opis korang ke
Atau jengok bawah meja
Kang ade hantu bawah meja lak

ISU 1
Mariam @ Merry sangat sakit perut mase kat opis dia. Staff kat opis dia ade 4 org jek. Bos ade 2 tapi sorang bos ni dah kuar otstesen...Oleh kerana keje kurang dan xtahan sangat nak melepaskan hajat, Merry pun g la toilet dengan hati yang sedikit riang...Yela, dapat membuang mestila riang kan. Lain la kalau sembelit ke...Muke sure cam Menteri Pasola nyer...Tengah2 dalam toilet tu ( mmg la dok tengah2 xkan nak dok tepi plak ), sambil duduk kat mencangkung atas toliet duduk ( ni kes xpenah jumpe toilet duduk la ni ), sorang member dia panggil...Member Merry ni name Khatijah @ Khaty...

Khaty : Merry, ooo Merry...Bos call nak cakap ngan ko?

Make dengan hati yang sedikit gundah gulana kerana peluang Merry untuk buang habis2 xkesampaian, Merry pun kluar la dari toilet...Muke sure kelat dan ketat jek kan...Dah habis borak ngan bos dia, Merry pun tanye la kat Khaty...

Merry : Nape ko xcakap jek aku kat dalam toilet?


Khaty : Aku mane tau ko ade dalam toilet...

Dalam isu ini, patutkah Merry sepak dan taplek ( istilah sanskrit utk tampar ) kepale si Khaty tadi? Kalau xtau Merry dalam toilet, cmne dia leh panggil Merry kat toilet?

ISU 2

Jenab ( bukan name bapak dia bagi tapi mak dia yang nak. Beria2 soh bapak dia letak name Jenab sampai gaduh2 xnak kuarkan baby kalau xnak bubuh name Jenab...Make dengan berat hati, bapak dia buh la name Jenab tu...) Panjng plak pasal name Jenab ni...Ok stop makan kerepek...Jenab ni borak ngan member dia Kasmah pasal nak cari bibik untuk jage anak dia yang kecik tu. Tengah2 borak tu, lalu la makcik kliner yang berasal dari Indonesia tapi mai sini naik tongkang..Bayar ejen kat Indon sane mahal gak la kalau nak datang Malaysia care haram ni...Pastu lagi 1km nak sampai kat tepi pantai, tekong tongkang tu soh dorang berenang sendiri sebab takot kang ade JPJ nak check bot...Eh ape plak JPJ...Imigresen la...Make makcik tadi berenang la ketepian sambil ingt pantun yang popular satu mase dulu...

Berakit2 ke hulu
Berenang2 ketepian
Bersakit2 dahulu
Bersenang2 kemudian

Dulu mase kecik mmg makcik tadi main rakit. Tapi xsangke plak dah besar ni dia kene berenang ke tepian. Pas berenang tu mmg makcik ni sakit...Air laut masuk dalam hidung xterkire bayknye...Nasib jek semangat makcik ni kental...Dpat gak sampai tepi. Tapi sampai sekarang makcik ni belom senang lagi la...Makcik tu yang cakap camtu. Kite pun xtau kan...

Sambung2 lagi. Jenab tanye la kat makcik tu...

Jenab : Makcik ade kawan x yang nak jage budak kecik

Makcik : Ya ada la nak...Makcik punya satu kawan yang masih belom kerjaan...Nanti makcik bilang sama dia ya...


Jenab : Eh, makcik jangan bilang same dia...bagitau jek. Saye nak sorang je la...


Makcik : Ya lah nak, makcik paham ( dalam hati...budak ni kang aku tampo baru tau...)


Jenab : Kawan makcik tu ade transport x? Kalau ade lagi bagus...

Adekah Jenab patut kene tampat jugak? Pendatang cmne nak ade transport sendiri? JPJ mane kasi lepas dorang nak buat lesen...Sekolah memandu pun xberani nak register name dorang...

So, korang bagi la pendapat ek...

9 COMMENTS ON BULLET:

~natasha~ said...

susah utk aku bg pendapat... heheheheheh......

adekah merry tu name manje ko????

itafukada said...

errmm..cite pertama tu mmg agak sengal.mau je merry tu rendam kepala khaty dlm magkok jamban tu.hahaha..

tp cite kedua tu.pjg betul meleretnya.nak terkeluar landasan da.huhu..tp cupp!camne la jenab nak tau yg makcik indon tu naik tongkang.ade jugak jenab kate'manela aku tau.sengal btul.'

errkk..xtau ape itu sengal.sengal2 bdn tu pnhla.hikhik..

Manusia said...

ye2! kawan si merry harus ditampar dengan kuat2 yea huhu

BULLET said...

natasha, ko dok main diam2 ek...g sembang ngan member ko yang pakai aino tu kalau xnak bagi pendapat

ita, ye ke terkeluar landasan...sile masuk ke landasan yang betol...hehehehe

manusia, bullet setuju dengan manusia wpun kitorg lain spesis...

~@k1 is @utuMn!~ said...

hummm~~
da bley da..
tp da xEngat nk ckp ap..
sbb ak kn da abskn merapu dlm entry ak~~
soo..
sengal2 kn la tgn g jenguk!
keh3!!

SuNdaEz said...

first of all..tahniah wat bullet sbb da wat sundaez ketawa kuat2 sorg2 dpan laptop..(member sblah da pandang slack kat sundaez)

Khaty tak tawu merry dalam toilet sbb die igt merry dalam opis dier..haha

y isu 2 tak bape phm sgt..p klaka gak..smpai cte pasal cmne dapat name jenab..hua2..tp klu makcik bley dtg scare haram..wat lesen pn leh gak secara haram..haha

BULLET said...

aki, ko kang ade yang kene tembak kang

sundaez, mesti kawan sundaez pk sundaez gile kan...sian, mude2 dah xbetol...hahahaha

Zura said...

merry tue bkn merry go round kan...hehehe...dua² kes nie sengal..

BULLET said...

zura, sure bukan nyer...sori la terpinjam name...hehehehe