Oct 19, 2009

KITORG YANG KREATIF DAN TANGAN SENI...

Khas buat EN SOT yang bakal nikah hari Ahad ini
Nengok la ape adik dan adik iparmu buat untuk EN SOT yek...
 


*sebab tema kawin ade kaler merah, kitorg belikan asam ni...khas buat tetamu yang datang nnti...agk2 sape yang makan sireh tu, leh la cube yang ni plak yek...6kg kitorg beli tau x? cube bayangkan 6kg kalau dah kene potong 4 asam tu? bnyk x? agk2 Si Comel larat x nak bawak nanti? So, ape lagi, pinjam la kete buat sebulan dua...Hahaha.


*bile dah potong 4, inila hasilnye...belom penoh lagi tu...ade lagi yang nak kene potong...tapi kaler merah dia mmg menyale...mende ni xleh bawak dekat ngan lembu...xpasal2 kang kene sondol...




*reben2 ni plak nak buat ape? cam nak buat hadiah UMNO jek...kaler pun dah merah putih...penat tau x potong reben ni...ingt senang ke. memerlukan ketekunan dan  kerajinan yang Bullet jek ade...




*haha, amacam EN SOT? cute x mende ni? mahal tau x mende ni...meh kire jap...lolipop satu plastik yang ade 40 batang dalam tu RM6.50...reben merah putih RM12.00...minyak dan toll RM 20.00...upah RM 50.00...
Pastu nanti mesti la EN SOT tu jawab ala2 iklan raye hari tu yang bapak dia soh anak dia g kedai pastu anak dia bengang...balik jek terus tulis surat mintak duit upah sume...siap panah surat tu kat bapak dia...bapak dia plak balas balik pastu...
Tau dah EN SOT akan jawab camtu tapi harus diingt yek...EN SOT bukan bapak kitorg...so, xleh jawab camtu...

 
* mende ni plak kitorg beli sebab nanti mase kenduri nak buat air asam ni...Mrs. Bullet la yang beli ni...ade ke org kenduri nak minum air ni? layan je la kot kan...kang xminum kang tuan umah kecik hati plak...

Kalau korang nak tau, Bullet beli sume2 mende ni kat satu kedai borong kat area Pasar Pudu...kat sini mmg murah2...dia jual kopok2, biskut2, gule2 dan macam2 lagi la. senang citer dia jual jajan la...so sape2 yang nak meniage tu, leh la beli kopok2 kat sini...kompem murah...

So, EN SOT, ade ape2 lagi yang kitorg kene beli? Harap2 xde...Hehehe



18 COMMENTS ON BULLET:

♥ayudeadwish♥ said...

tyer en.sot ade jual chokie2 tak?
aku nak memenuhkan petiais stok setahun pyer..

BULLET said...

ayu, pehal plak tanye sot tu. kitorg la yang beli...

AkMa said...

sedapnya asam 2...
nyum2...

~Firsya~ said...

geramnye tgk asam tue,nak p bli jugak ah,kecur ayaq liur nie...

ZooL Hilmi said...

mmm...ini asam untuk dijual ke untuk sendiri2...

itafukada said...

lolipop satu plastik yang ade 40 batang dalam tu RM6.50...
reben merah putih RM12.00...
minyak dan toll RM 20.00...
upah RM 50.00..

mesti en.sot ckp..masuk buku 555 la ek..alahh..kawan2 pun nk kira.hikhik..

Zura said...

dh lama xmkn asam merah tue...

BULLET said...

akma, sedap ye...g beli sendiri...

firsya, buruk perangai ko ni...air liur sampai meleleh...anak sape la ni...ish ish ish...

zool, ni untuk kenduri kawin EN SOT la...kan dah bagitau tadi...

ita, kawan2? ape la...kitorg adik beradik la...ko ni mesti hayal time bace entry ni..

zura, makin lame xmakan makin merah padam muke ko...hahahaha

ZooL Hilmi said...

ooo... sory dah baca tapi lupa mmm...
mmm...asam2..tu beli kat mana?

BULLET said...

zool, kang ade yang kene gigit tinge ko ni kang...hahahaha...kat area pasar pudu la bro...

ZooL Hilmi said...

mahal ke murah...

BULLET said...

murah jek...ko nak buat bisnes ke ni tanye camni?

ZooL Hilmi said...

tak lah saja je tanya...

BULLET said...

ceh, ko tanye cam nak bisnes...saspen jek la ko ni zool

zul said...

duit minyak ulang alik kuantan masa kenduri korang....RM200

Upah lipat kad kawin korang...RM20 sejam

Upah pasang khemah...RM15 sejam

Upah layan tetamu utk kenduri korang...RM30 sejam

Upah basuh periuk dengan Bullet...RM45 sejam

Upah tepung tawar korang...RM10 skali renjis...

Upah pasang meja makan majlis korang sampai kul 2 pagi...RM60 (kos lebih masa)...

Upah2 lain (kira lumsum)...RM500

Jumlah keseluruhan....merasalah korang kena tolong utk majlis aku plak.....hehehehehhe

BULLET said...

zul, wa manyak tu...nasib xkene tuntut...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bulet..bli lolipop ktner..?? igt nk wat gift time kawen tuk kids nti..

BULLET said...

princess n, bullet beli kat area pasar pudu...nak g ke? nanti bullet tunjuk kan jalan...