Nov 16, 2009

BULLET NAK MINTAK MAAF...

Hari Sabtu lepas, Bullet agak sedih la...
Hati Bullet yang keras ni telah dicairkan dengan satu peristiwa
Yang menyayat hati Bullet

Petang tu mase tengok2 tv citer ape tah
Kucing kecik yang Bullet jumpe tu nak main2 ngan Bullet
Dia selalu nak gigit jari Bullet
Mungkin dia marah sebab kitorg selalu g keje mesti kurung dia
Mesti dia xpuas hati ngan kitorg...
Makan pun kul 6pagi...
Pastu nak kat kul 7petang kang baru makan lagi...
Sian dia...
Bullet sedih


*dia dah siap nak serang Bullet tu..jage2

Ape yang buat Bullet lagi sedih
Mase dia nak main2 ngan Bullet petang tu, mulut dia bising sangat
Cam mulut murai tapi bukan sebab dia kucing
Kucing ngan murai xsame
Dia lari2 keliling Bullet
Main2 kat kaki Bullet
Tetibe dia lompat atas kaki Bullet sambil kuarkan kuku dia yang tajam tu
Bukan la sakit sangat pun kalau kene
Tapi Bullet terperanjat sebab mase tu Bullet ngah baring
Oleh kerane marah, Bullet telah tampar kucing tu
Pale dia terhantuk ke lantai
Dlam mase 5 minit, dia terdiam
Bullet rase bersalah sangat
Bullet perhatikan Mrs. Bullet cam dah nak mengalirkan air mate
Bullet pun same
Bullet risau bile kucing tu diam
Mungkin ke sebab Bullet tampar dia

Bullet terus sedih, dan sedih sangat...
Pastu Bullet bawak dia g dapur
Bagi makan WHISKAS JUNIOR yang kitorg beli hari tu


*nila makanan dia. harge dia sepeket ni RM1.20 je. Leh tahan dalam mase sehari sepeket la kalau dia asyik nak mencekik je

Dia makan laju sangat
Mesti dia lapar tu kan...


*dia makan dengan bersungguh2. sian dia lapar

Pastu Bullet bawak masuk dalam bilik air
Bullet lap badan dia sebab bulu dia kotor mase tolong kitorg tanam pokok cili pagi tadi
Dia jenis yang suke tolong org
Tapi bukan bermakne dia pegang cangkul jugak
Tak tak, dia kecik lagi mane leh pegang cangkul
Nanti patah tulang dia
Dia tolong tengok je dari dalam umah
Sebab Mrs Bullet pun xnak dia main2 kat tanah

Sekarang anak kucing tu dah xde
Sume salah Bullet
Bullet rindukan dia
Rindu sangat2




Anak kucing, Bullet mintak maaf ye sebab tampar kamu...Bullet xsengaje...Sian kamu...

37 COMMENTS ON BULLET:

Nurul Farhana Abdul Wahab said...

kucing tu takde? :(

~@k1 is @utuMn!~ said...

hairy junior g mne???
skrg musim ujn bullet...
alaaa...
T_T

(entry sedey pon ad gak ayt yg nk wat aki gelak!hii)

BULLET said...

nurul, aah xde ...sian dia

Bintang Hati said...

hye bullet,

ank kucing tu g mna?
la dia bsing tu cz dia nk manja..
da la tu dia nk g taw..
cm ank kucing hani skrg si Ci Tam tu bising je..
pas tu suka gigit dagu hani..
tpat kul 7 pagi dia msti kjutkn hani..
bila bela kucing kita ase tenang je..
bila kita nangis dia pasti dtg..
dduk tp kita xpon jilat air mata kita..
dtg la blog hani tgk Ci Tam..
p dia mmg hyper gila..
pakai topeng n stokin..
hehehhe

BULLET said...

aki
bintang hati
sedih sangat la sampai xleh nak bagitau mane dia dah pegi...huhuhuhu...ni dah bergenang dah air mate... tengok gambar dia pun leh buat bullet nangis

Zura said...

ko nie mmg kejam tul bullet...aku rase nk repot je kat polis haiwan biar ko kena lempang plak ngan persatuan kucing sedunia...hahahaha...

kucing klau ngiyau2 tue dia nk manja2an..atau lapa...

Hanida Lavida said...

mane dia dah pegi.. :'(
takpa.. sabar sabar..
nanti kucing i nak lahirkan baby u nak?
sebab parents xnak kucing byk2 pun.
kucing persian dah mix..

Aujinz said...

hurmmm... kemanekah anak kucing tue Pegi bullet?

mushkill nie..

BULLET said...

zura, bullet xsengaje.jangan la repport. nanti kang kene tangkap, sape nak bagi makan kat wife bullet...

hanida, kalau anak kucing yang baru lahir tu ade iras2 cam anak kucing bullet tu nak la jugak...

aujinz, ko jangan la memusykilkan diri...bullet tengah sedih ni...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ok laa tu tertampo kucing..aku ni hah tertampo suami..hahahaha..lariksss

Azmiezas said...

Kekadang bila kita terkejut..kita tak sedar apa yg dah kita lakukan..

btw ksian anak kucing tu ye?/...

BULLET said...

elissmie, nape la ko tampo suami ko tu...kejam sungguh. baik ko mintak ampun cepat

azmiezas, sian dia...bullet xtau dah nak buat ape...anak kucing tu comel. salah bullet sume ni terjadi

~AmyLiana8886~ said...

sukenyer dia makan..cute kucing tu..

mrS May said...

kucing tu xde dia gimana??
sedey!!!

BULLET said...

amy, ko lagi nak cakap dia cute. dia dah xde tau x...sensitip skit la...huwaaaaaaaa

mrs may, ko sedih ke marah tu? nape ade tande seru?

hans said...

pembunuh!!!!
ahahahahah
xder tinggalkan apa2pun
cuma komen dan jejak jer
asal?

BULLET said...

hans, bullet bukanla pembunuh seperti yang didakwe...bullet xsengaje...kalau tengok csi tu, org yang xsengaje bunuh mesti hukuman dia ringan skit kan...

sue said...

la cian nyer kat kucing tuh.... xpela kekadang tuh kita x sengaja pung....

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

dah klik bullet nye....

chumle kucing tue...apa namanya????

BULLET said...

sue, tula. bullet mmg xsengaje tapi bullet still rase bersalah

firdhaikal, kucing tu name dia xde lagi...xsempat nak register pun..huwaaaaaaa

eynda said...

Bullet... Kesian kucing tu....tapi bullet pun tak sengaja kan...apa yg bullet buat tu respon yg spontan....tapi sedih la..bila bullet tulis kucing tu dah takde, akak rasa seram sejuk je ni...dah le comel uwaaaaaa....pegi la beli kucing sekor...ganti kucing tu...jaga elok2...Cara bullet & mrs jaga macam akak jaga kucing dulu2 masa dok keje...anak kucing kat rumah makan pagi2 sekali...malam sekali...terkurung dlm rumah...dengar je akak nak bukak pintu rumah masa balik dari keje dia dah siap tunggu depan pintu....tapi kucing2 akak semua dah dibawak balik kampung....

BULLET said...

kak eynda, sedih balik la bace komen akak...xnak beli kucing lain. bullet nak kucing tu jugak...tapi bullet xterdaye nak buat tu sume...dia dah xde...tu la haiwan peliharaan pertame kitorg

Ms.Independant said...

Cedey nye entri ni...
Anak kucing tu mmg cumel...
Xpe la, mgkin takdir nak korang dpt anak sdri kot...

:P

zul said...

hahahhaahh.... nangis konon... pigi daaa... ko sengaja bunuh kucing tu kan... ko dah tak mampu nak bagi dier makan.... hehehhehehehe... lawak2... adik ipar aku ni klu betul2 nangis sbb kucing tu, sah2 dah jangkit ngan bini dier... bini dier tu klu pasal menatang, mcm dier tu presiden kelab pencinta binatang liar... tapi klu ader org mintak sedekah utk kucing terbiar, aku rasalah, jgn harap dier nak mengulur... aikk.. apa aku mengarut ni...lalalallalalalal

«♪Ruff♪» said...

somelnye anak kucen tuh..
walaupn aku xsuke kucen ngeee

mane peginye kucen kamu tuh?

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

bullet..tabah ler..aku pun penah bunuh kucing dulu..aku sorok kucing dalam mesin basuh..last2 mak aku boleh basuh kucing tu..skunk aku rasa bersalah..aku trauma nak guna mesin basuh..tu sbb aku tak penah basuh baju..

B E L L A said...

dah mati ke..? ya allah ada jugak org sggup tmpr ank kucing secomel tuhhh..kui22.. besalaah2 x? ;P

kupu-kupu_cinta said...

chumel nyeee kucing tuu.. apa nama kucing tu??

tp knp dye da x de?

dye g mana lak? huhuhuhu

BULLET said...

ms inde, mungkin la kot nak dapat anak sendiri...tapi nanti la dulu...still sedih ni

zul, mane ade sengaje bunuh la. xsengaje je tampar. respon sebab kucing tu cakar kaki bullet...kitorg mmg pencinta binatang ok

ruff, sedih sgt ni. xtau nak cakap cmne...

alvin, ko lagi kejam. kejam ko tu berterusan sampai ko xbasuh baju...cis hak tui...

bella, ye bullet bersalah tapi tolong la jangan report kat polis. bullet takut ni

kupu2, name dia bullet hairy junior seperti yang kawan2 bagi la...dia g mane? huwaaaaaaa, sedey la. jangan tanye dia g mane...

Nini said...

bullet..kau anta kucen tu pegik pusat pemulihan ke..??

kau jgn ckp kucen tuh da...

iskk..

BULLET said...

nini, kucing tu, kucing tu...huwaaaaaaa...sedih la sangat nak citer...

ZahirZ™ said...

kucing tue g mane???
g mane??
lari dr umah ker En. peluru??
tuela ko tampo die majuk la...
xpe..nnti esok2 blk la kot...

BULLET said...

ZAHIRZ, xsampai hati nak cakap la bro...tetibe je die camtu...

nurmawarku said...

cube bgtau...mane kucen yg comel tu? suspen nie..

BULLET said...

nurmawarku, dia dah xde tau x...bullet xleh la citer pasal kucing ni...sedih sangat...

Mrs. Cuppycake said...

bullet, adakah ia telah ko tanam dlm tanah?

ouh...

siannye...die comel...

bye2 hairy juniour...

BULLET said...

mrs cuppycake, mane ade bullet tanam. xsampai hati woo. bullet xzalim camtu...