Nov 13, 2009

KURANG KAH PEKERJAAN KAT MALAYSIA NI...???


 Bullet baru balik dari semayang Jumaat ni ha...singgah toilet jap sebab nak bagi muke nampak fresh. Nampak sangat ko tido mase Imam bace ketubah Bullet oi...
" Bukan2, saye xtido la. Saye hanye lelapkan mate "
Padehal org lain nampak ko ambik syaf belakang sekali pastu tepi dinding...
Ade hati nak tipu lagi

Masuk opis, gerakkan mouse yang baru dibeli hari tu...Mouse lame dah rope taik. Dahla hitam sebijik cam tikus, xmesra penggune pulak tu. Hambik ko dok dalam drawer tu senyap2. Sape nak beli mouse Dell ori sile hantar inquiry kat Bullet ok. Bullet akan bagi quotation. Special price

Klik2 bukan kat Nuff yek. Tapi klik kat Yahoo Messenger yang berstatus offline. Masukkan password *******. Ok dah. Leh YM. Xsampai 5 menit bak kate org Indon yang Bullet kenal mase keje kontrak dulu. Bullet Site Supervisor ok bukan pekerja kontrak. Harap maklum. Sambung balik, xsampai 5 menit online, muncul la seorang manusia yang...cmne nak huraikan pasal dia ni. Komplicated la dia ni...Make Bullet pun menyape la dia ni dengan sopan santun dan penuh adab sebagai LELAKI MELAYU. Bukan LELAKI MELAYU TERAKHIR ye, yang tu Bullet bace dalam paper tadi, Erma Fatima cakap Remy Ishak tu la LELAKI MELAYU TERAKHIR. Bebudak ppuan kat tempat keje Bullet pun suke sangat ngan mamat ni. Xpaham langsung. Mamat tu bukan minat sangat ngan bebudak opis ni...Kenai pon idak ler...Meh sambung...


Bullet : Assalamualaikum WBT ( penuh je bagi salam..jawab2, xjawab dose )

Bullet : ade je ni...g semayang ke x
Bullet : hehehehe


Mamat Tadi : wei, kat k*****n waktu zohor awal...
Mamat Tadi : kat KL lewat skit..
Mamat Tadi : oooo, ko tak solat jumaat ek

Sungguh kureng sekali. Dah la xjawab salam. Menuduh plak Bullet xsemayang. Memang nak kene ni. Xpe2 kite tengok ape sambungan citer ni...

Bullet : cis

Mamat Tadi : ish333.... kana repot kat pak mertua ko ni
Mamat Tadi : hehehehe

Bullet : cet
Bullet : dasar sungguh
Bullet : nak memburukkan den


Mamat Tadi : well, aku kena pastikan isteri aku menang undi, menantu pilihan
Mamat Tadi : hehehehhe

Wah, cam ade pertandingan je ni...Undian sms sure xpakai kalau pertandingan camni...Nak kene pakai psikologi la kalau nak menang. Bullet mane ade belajar psikologi ni sume...Kang Bullet yang kene psiko ngan Pak Mertua plak...Xpasl2 xdapat makan nasi lemak yang Pak Mertua beli tetiap pagi kalau Bullet balik. Motip? Sebab Bullet bangun lambat...Hehehehe

Bullet : pulak
Bullet : dapat hadiah ape?
Bullet : makan kerang rebus ke?
Bullet : nak gak la bertanding


Mamat Tadi : ko ni tak abis2 ngan kerang rebus jek
Mamat Tadi : takpe ah nnt raya haji aku suruh mama beli kerang 2 3 guni
Mamat Tadi : ko adap ah sampai pengsan

FYI, kerang rebus yang Mama sediakn mmg best. Xtau la nape best. Mungkin kerang tu besar agaknye. Tu yang best tu. Lagipun Mama beli kerang tu selalu kat Maran. Segar2 la kerang kat situ. Xcam yang Bullet beli kat Mydin USJ tu. Dah rebus pun still melekat2 lagi. Nak makan pun susah. Hampeh...

Bullet : byk sangat tu
Bullet : mintak kurang ye
Bullet : tengah diet ni


Mamat Tadi : eleh... makan free pon nak diet ker...
Mamat Tadi : hantam sajor
Mamat Tadi : takdenyer bini ko tu nak melarikan diri dari ko klu ko gemuk
Mamat Tadi : sbb dier pon akan gemuk samer...hehehhe

Bullet : cet...kurang sopan
Bullet : paku dulang paku serpih
Bullet : paku pakis xmasuk ha


Kemain sedap mulut beliau ni mengutuk isteri Bullet. Mmg nak kene ni. Nasib baik dapat balas. Huahahaha. Dia pun same gak. Bukan nyer badan cam pemain ragbi New Zealand tu...Wei, dorang buat tarian Hakka tu best kan. Mmg layan la kalau tengok. Mase tengok kat AC hari tu pun cam best jek...

Mamat Tadi : aku dah tentu2 ah
Mamat Tadi : tak yah nak diet ker aper
Mamat Tadi : dah tentu bentuk aku secomel ini sentiasa
Mamat Tadi : isteri belaan pon mmg aku pastikan sentiasa tembam
Mamat Tadi : baru ah best
Mamat Tadi : ops...heheheh

Bullet : isteri belaan?
Bullet : bahaye tol
Bullet : malam2 leh jadi ape?
Bullet : serigale?


Mamat Tadi : bukan jadian lah
Mamat Tadi : belaan
Mamat Tadi : apa daa

Nasib baik bukan jadian. Kalau x mmg xbalik kampung la kitorg kan. Takot beb

Bullet : ooo
Bullet : silap la ni
Bullet : ni hari ni kire kes balik awal ke ape ni
Bullet: beg dah siap dalam kete lom?


Mamat Tadi : hehehhe
Mamat Tadi : mana bleh balik awal
Mamat Tadi : kul 5.30 jugak
Mamat Tadi : beg ader kat umah lagi
Mamat Tadi : nak amik byk barang

Citer pasal balik awal ni hanye Bullet ngan Mamat Tadi jek yang tau. Kalau korang nak tau...tanye la ngan Mamat Tadi. Bullet xmasuk campur ye...

Bullet : nak bwk beras ke ape yang patut la ni g umah mak mertua
Bullet : bagus2


Mamat Tadi : mana ader sampai bawak beras
Mamat Tadi : bawak oven hadiah kawin jek
Mamat Tadi : bini aku tu tak sabar nak buat kek utk suami belaan nyer

Mentang2 dapat hadiah oven mase kawin, sampai nak bawak sekali tu. Tu takot kitorang ambik la tu kalau kitorg balik kampung...Tau dah. Yela, kitorg ni kan dilabelkan sebagai peserta BERSAMAMU kat TV3 tu. Kitorg ni duit xbyk, tengah2 bulan garu lutut...

Bullet : nak bace doa jap

Mamat Tadi : tgh nak makan ek
Mamat Tadi : tak ajak pon
Mamat Tadi : pokcik tak makan dari pagi
Mamat Tadi : ni nak study utk kelas kul 3 plak
Mamat Tadi : huhuhuhu

Bullet : bukan doa makan la
Bullet : doa selamat buat kek
Bullet : huahahahahaha


Hambik ko sebijik...Huahaha. Xde la kan, Bullet doakan wife Mamat Tadi selamat buat kek. Kan bagus tu berdoa untuk orang lain. Betul kan kawan2...

Mamat Tadi : plak dah...

Bullet : apesal xmakan lagi?

Mamat Tadi : dari pagi till tghhari sibuk siapkan keje2 majlis makan malam
Mamat Tadi : klu Ym ngan ko mesti DC
Mamat Tadi : pelik

Bullet : ape nak pelik
Bullet : kalau dc, c kan la balik


Mamat Tadi : yolah pak encik
Mamat Tadi : oklah bro
Mamat Tadi : aku nak study slide jup
Mamat Tadi : kang ngajar terkedu plak aku...

Bullet : ok2
Bullet : sile buat muke garang sekarang ( sile KLIK kalau nak tengok muke garang beliau ini )

Per ' YM ' an terpakse dihentikan atas alasan Mamat Tadi nak g mengajar...So, next time kalau dia YM ngan Bullet lagi, Bullet update kat entry ok...

6 COMMENTS ON BULLET:

Ms.Independant said...

Amboi! Macam2 topik korang bualkan.
Lawak je.

Ni nak promote kwn yg garang tu ke?

Huhu ;)

BULLET said...

ms inde, tu bukan kawan la...tu abag ipar bullet tu...huahahahaha

biskut said...

ade ke ptt diorg kate kite bersamamu kan?pdhal kite ade kete, dah bli rmh..ok ape..

Aujinz said...

hahhaha...

kalau aku.. dah sebat dah oven dier tue...

ahaks..

zul said...

apa daaa... ym ngan aku pon leh jadi entry...

cik biskut, bukan aku yg kata korang bersamamu, korang yg ngaku sendiri...

BULLET said...

biskut, dorang mmg xpatut kan. dorang tu umah pun xde...huahahaha

aujinz, sebab tu la dia bawak lari oven tu. takot kitorg sebat dulu

zul, bukan kitorg yang ngaku tapi korang yang mencalonkan...sian la kat kitorg