Nov 19, 2009

SAPE2 YANG JIWANG KARAT DILARANG MEMBACE ENTRY INI...

Semekom Bullet ucapkan pade sume2 yang bace...Semalam seharian Bullet agak bz. Keje byk. Pastu download game xhabis2. Tu yang bertambah bz...

Ok, sekarang ni xbz dah. Kalau bz pun buat2 xbz. Meh sini bace entry terbaru ni...

Ahad yang lepas nyer kesah ni. Bullet ngah tido, Mrs Bullet kejut. Termamai2 la Bullet ni kan. Baru ingat nak bangun lewat. Kul 12 ke, kul 3 petang ke. Tapi xdapat la. Kul 9 dah bangun...Tah ape mimpi dia nak bangun awal...Sekeh kang

Sebenarnye Mrs Bullet dah plan nak g pasar karat kat Stadium Shah Alam tu...Ape lak panggil pasar karat? Karat ke barang2 yang dorang jual. Setau Bullet kalau pasar ni sure ade jual ikan, ayam...Ade ke yang karat. Mesti keracunan makanan ni kalau makan. Xnak la pegi kalau camtu. Watpe nak beli mende yang rosak ek...

Tapi dari penerangan Mrs Bullet, pasar karat bermaksud pasar yang jual barang2 terpakai...Bullet tanye la nape karat plak? Dengan gaye seperti seorang pensyarah Universiti, Mrs Bullet bagitau Bullet

" Pasar itu dipanggil pasar karat kerana disitu terdapat barang2 terpakai untuk dijual...Mungkin ade barang2 yang karat sedikit tapi apabila disental dengan beros sabut, make karat tersebut akan hilang dengan serta - merta "


" Dah2 bangun. Ko nak aku sental pale ko ngan berus sabut? "

Sungguh kejam sekali perlakuan beliau...Mrs Bullet berkate begitu sambil berlalu meninggalkan Bullet yang ketakutan...Sian Bullet. Selesai je Mrs Bullet dan Bullet mandi, kitorg pun gerak la ke tempat yang nak dituju...Dahla mase kat bulatan yang kat ngan Tesco Shah Alam tu, ade VIVA forever yang dipandu oleh seorang perempuan menghimpit kete Bullet secare tibe2. Dengan bengangnye Bullet telah menghimpit balik kete dia ( aksi ni cam dalam citer FAST AND FURIOUS ye ). Dan pemenangnye tentulah Bullet. Bullet pakai CALDINA atau name manjenye Si Comel MYVI...Takat VIVA forever tu, makan asap la wei...

Sampai je kat Stadium tu, perghhh kemain ramai lagi umat manusia. Kete ni nak park mane pun xtau la. Adela seploh minit pusing2 cari parking. And at last, ade gak orang nak kuar...So, park cepat2 sebelom orang lain sambar dulu...

Ropenye kat sini bukan je jual barang terpakai. Ikan - ikanan, sayur - sayuran, ayam - ayaman pun ade jual. Baju2 dan suar pun ade. Kasut CROCS yang kononnye gred A pun ade. Apesal gred A nyer harge 20 hengget je? Habis tu yang CROCS ori tu gred ape beb? Super Duper A la agaknye...

Kitorg beli la ikan skit...Buat bekalan jalan2 kang. Agak2 lapar leh la makan ikan tu...Eh, tak2. Tipu je. Tu ikan nak buat lauk makan tengahari kang...Kitorg g cari gerai makan kat situ. Punyela ramai yang meniage makanan...Korang cakap je nak makan ape...Sume ade...Kalau nak makan penampar pun ade la rasenye...Try la kalau nak tau rase dia cmne kan...

Selesai makan, sesi membeli belah. Nampak gerai jual langsir yang tali je tu...Singgah...Belinye x. Nampak gerai jual stereng kete, usha...Pendek kate, sume nyer usha. Dah tu ape yang kitorg beli kat situ?



Ha, bekas2 yang bertudung biru tu la yang Mrs Bullet beli...6 bijik 5 ringgit je. Rasenye tula mende yang paling murah kat situ kot...Dia bubuhnye garam, kunyit, aji sume la...Yang meggi kat bawah tu korang jangan la usha lebih2...Tu makanan time lapotengah malam tau x...Yang minyak sampai dua botol plak, Mama yang bagi hari tu...Barang2 dapur ni kitorg xbeli la senang citer kan. Mama bagi, kadang2 mak Bullet bagi ayam. Pastu balik Kuantan, Mama bagi lagi beras ke, gule, sos, kicap. Mase krisis gule time2 nak raye hari tu, kitorg rilek je. Bekalan gule kitorg cukup. Lalu depan kedai runcit siap tayang kat orang yang beratur tu lagi gule yang kitorg ade...Sungguh keji hati ko Bullet...

Dah2, jangan usha lebih2 dapur tu...Tau korang nak rembat meggi tu...Tau tadi Bullet crop dulu gambo ni...Kalau nak ambik pun ambik la...Korang right click je. Pastu save images as...Ok

Kitorg ronde2 dalam area tu sampai la kul 12 lebih..Melecet la kaki Bullet. Dah la panas terik time tu. Pakai lak baju kaler hitam...Rase nak terbakar kulit...Tapi harus diingat ye sume, panas di bumi xsame dengan panas di akhirat nanti...So, jangan nak merungut ok...

Sebelum Bullet mengakhiri entry kali ini...Bullet nak pesan pade adik2 yang menduduki SPM tu, jawab soklan tu bebaik...( apesal menduduki ek? xleh ke gune word lain? ). Tah la, gune je la camtu...Korang jangan jadi cam Bullet. SPM pun xcukup kredit. Nak topap xleh. Kedai topap mane ade bukak mase tu. Lagipun Bullet student lagi mase tu. Duit pun xbanyak...

Baiklah ye, Bullet berundur diri dulu...Babai...

20 COMMENTS ON BULLET:

Biskut said...

Ni bile plak menerjah dapur den ni..eh nape kicap ngn sos kite tu sume pusing ke blkg..cm xnak org tau kite pkai brand ape je kan..

zul said...

emmm...utk pengetahuan semua, meggi adalah makanan ruji en bullet ni... so abaikan jek semua stok dapur dier yg masih byk itu, sbb tak guna pon... makan meggi lagi mudah..5 minit jek... hehehhe, jgn marah yer adikku...

sue said...

sebut pasal karat nih..aku dah lm x menjejakn kakiku kat cn...opss aku pun x g beli brg2 dapur ku sejak terbakar hari tuh...ahaks

BULLET said...

biskut, kene la pusing belakang. kalau kerajaan tau mesti kite kene marah...kan ke stok kat tadika mama tu...huahahahaa

zul, harap maklum ye. bullet mendapat seorang isteri yang pandai masak...jangan kate paprik, masak lemak pun boleh...

sue, sure la tetiap hari makan kat luar ni kan...tau dah

Nini said...

erm..aku carik gak..

kat mane laa ade sabitan ngan tajuk kau neh bullet..??

nape org jiwang tabley bc entry kau..??

pasal pekataan karat je ke..??

err..apekahhh..??

BULLET said...

nini, mmg xde kaitan pun. sebab ade perkataan karat jela...maknenye ko ni bukan jenis jiwang karat la ek. sebab tu ko bace gak...huahahaha

~@k1 is @utuMn!~ said...

ohhhh.. br nk tny knp tjk n3 jauh tersasar!
neway bro...
kmu da wat aki gelak sorg2 dpn lappy krajaan ni...kih4!! bes3..

p/s:caldina= myvi?? xsme2...hahahh

p/s: jenama sos n kicap 2... besta kn?? sbb krajaan bg?? alaa aki pon dpt! hehehe.. sbb bf aki org kpl~~



lalalal~~

BULLET said...

aki, ko apehal lak gelak sorang2 depan laptop tu? dah la menyamun harte kerajaan...wei ade keje kosong x kat sane? nak apply untuk mrs bullet la. nak dia keje gamen...hahaha

~AmyLiana8886~ said...

td baca tajuk trus ttp entry sb sy minat lagu jiwang karat tp xpuah hati kena baca gak..nk tau knp xleh baca..rupanye lain citer nyer..huhu..best la bullet mak support..

kepada yg AMBIK exam..hehe..

Miss Nurul said...

huhu tu la pasal...tajuk dgn entry beza abis... kontra btol..huhu

tipah tertipu..huk..huk.......

Zura said...

kat stadium tue mmg ramai makhluk je bile time cm tue...klau lembab nk parking alamat tawaflah sbyk 7 kali...satu rukun haji dh tertunai...hehehhe..

Asal menduduki...?sbb bile bebdak tue jawab soklan drg duduk atas kerusilah kang ckp cangkung kang sian plak bebdak tue cangkung atas kerusi...hehehehe

BULLET said...

amy, ko jiwang karat eh? huahahaha...kantoi dah

miss nurul, ko baik terus terang ape name sebenar ko? nurul ke tipah ni?

zura, betol gak kan...xkan nak mencangkung plak jawab exam...gilo tol la cam tu

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

kalau jiwang tahan karat laey la baca ea?
tapi aku paranoid ngan dapor la~~ kekeke

BULLET said...

ayu, kalau tupperware nyer spesis mmg boleh la...sebab dia xkarat kan...ko apehal paranoid ngan dapur? ape yang dapur tu dah buat kat ko?

♥chentaMAYA™ said...

woaha~
hee~
comel gile bekas tuh!~

BULLET said...

chentamaya, nak ke nak ke? beli la sendiri...hehehe...kitorg mmg suke mende2 yang comel2 ni. senang susun...

Bintang Hati said...

hye bullet.

wah trjah dapur bullet nmpk?
kihkihkih..
da ag stok meggi erk?
hehheheh..
skemanya ayat..
taw la musim dak2 exam kn..
hani pon ngn exam..
huhuhu..
xsabar jumaat nih nk lik putrajaya..

Aujinz said...

perghh.. lame aku tak makan megi...

Kicap ape tue Bullet?.. Kicap kipas suka hati heh...hahahhaa...

kicap pon nak sorokkan brand kaa...

BULLET said...

bintang hati, ko pekse tu jawab leklok ok. jangan lalok plak...

aujinz, rahsia gamen bro...kalau menteri dalam negeri tau, mau kene selongkar dapur aku...diam2 udah la. kalau ko nak kite leh share...amacam?

eza2odette said...

muemue..eza2odette pon suka pegi pasar kat stadium tuh.terbaik dari uptown dan downtown serata klang valley.ececewah! yang best..perfume reject.pi carik, landmark---lorong y ade lammpu besar.huhuu..selain tuh, time2 nk kol 1 pgilah beli lauk2 basah, ayam ker..udang ker, sure murah!hehe..tapi da lama tak gi, last b4 pose..dah ade bnyak perubahan ker pasar tuh.dem miss~huuhu