Aug 5, 2009

AL - KISAH EPISOD 2

Orait, jumpe lagi. Bullet nak sambung citer Bullet yang pasal sekolah kat seremban tu. Sekolah Datuk Abdul Razak ni mmg popular kat N9. Mmg sekolah untuk bebudak pandai la kirenye. Bile ayah Bullet hantar Bullet kat sane, Bullet mmg xnak sebenarnye. Tapi sebab mase tu xleh buat ape, pegi jela. Bullet anggap je cam g sekolah biase tapi ternyata Bullet tetap xdapat menerime hakikat untuk berjauhan dengan emak Bullet. Dalam hati Bullet ni dah menangis dah. Selesai je proses pendafataran sume, g tgk dorm plak. Lagi la xkeruan hati ni. Dalam pade Bullet kemas2 barang yang Bullet bawak, Bullet baru perasan yang ayah Bullet xde. G makan ke? Rupe2nye dah balik dah tanpe meninggalkan ape2 pesanan pun. Main blah camtu je. Ape lagi, air mata ni laju je la kuar. Terus teringat emak kat umah. nape la mase tu emak xikut. Kalau ikut lagila Bullet nangis kuat2 rasenye. Hehe.

Kat sini, Bullet masuk kelas 1 Rahim Kajai. Ape la name. Bagi la name yang best skit. 1 Frank Lampard ke, Beckham ke. Barula best. Hehe. Bullet ade misi kat sekolah ni. Ape bende misi Bullet agknye? Jangan terkejut kalau Bullet bagitau yang misi Bullet kat sekolah ni adalah untuk gagal segala exam yang Bullet ambik. Sebabnye Bullet nak pihak sekolah buang Bullet dari sekolah ni. Tapi dorg ni macam tau2 je yang Bullet sengaje gagal. Dorg just bagi kaunseling je. Cis, bedebah betul. Org nak blah la, bukan nak kene kaunseling. Ngok betul. Bullet mmg betul2 tersekse bile berade kat sekolah ni. Tuhan je yang tua perasaan Bullet time tu. Hari2 Bullet nangis. Bile dapat balik cuti, mmg Bullet rase best sgt. Tapi bile time kene balik hostel, mmg Bullet malas nak balik.

Pade satu hari yang bertuah, Bullet nekad untuk lari dari hostel dan xnak sekolah kat situ. Hari tu hari Sabtu. Hari yang ditunggu2 sebab kitorg boleh kuar g jalan2. Memang tulis kat buku log yang ade kat guard tu nak g pekan padehal bile sampai je pekan, Bullet terus g beli tiket bas menghala ke kampung Parit Raja. Bullet nak lepak sane. Berbekalkan duit yang ade pade Bullet ( mase tu ade dalam 2ratus agknye ), Bullet mmg nekad la. Mase tu Bullet xpeduli dah. Ape nak jadi pun jadila. Bullet mmg dah marah sgt ngan ayah Bullet. Bullet dah xrase hormat dah kat dia.

Perjalanan menaiki bas ekspres menghala ke Batu Pahat mengambil mase lebih kurg 2jam. Bile sampai sane, Bullet xterus balik kampung. Bullet lepak je kat stesen bas tu sampai malam. Sampai semua org dah xde kat situ. Tetibe,

" Nape kau duduk sorg2 kat sini. Kau nak balik mane ni?" Ade plak yang menegur. Rajin sgt tegur Bullet.

Rupenye pakcik drebar teksi yang ade kat situ. Dia soal siasat Bullet dan akhirnye Bullet telah dihantar ke kampung oleh pakcik tu. Sebenarnye Bullet pun xnak balik kampung. Just nak jadi kutu rayau je. Biar kene tangkap ngan polis. Biar ayah Bullet malu. Tapi pakcik tu nak hantar Bullet plak. Sibuk betul. Sampai kat kampung, sedara-mare Bullet terkejut lalu terkentut dengan kedatangan Bullet yang tidak dikhabarkan awal2. Ape la dorg ni. Kentut plak.

Make secare auto-nye, Bullet xsekolah. Selame mane? Lebih 6 bulan Bullet xsekolah. Bullet cume dapat tgk sepupu Bullet g sekolah je. Bile balik, Bullet blajar dari sepupu je. Haha.

Tapi ayah Bullet akhirnye mengalah apabile di amengambil keputusan unutk mengeluarkan Bullet dari asrama tetapi dia xbagi gak Bullet sekolah kat Johor. Make Bullet pun balik Melaka dan sekolah kat Sekolah Ghafar Baba semule. Bullet ambik exam akhir tahun je. Cmne budak yang xbelajar nak ambik exam yek? Pikir la sendiri. Ade lagi sambungan lepas exam ni. Tunggu...


5 COMMENTS ON BULLET:

zul said...

amboi, siap lari lagik...nak jadi azroi ker??

ZAF said...

bukan azroy ler. motor pun xde.haha

Ms.Independant said...

Cian bullet homesick.
Sampi sanggop nak lari.

Bintang Hati said...

tu bullet ke?
wei siannya...
lenkali jd cm hani..
boikot xmo g sek berasrama..
hehhehe..
pape pun tu kngn terindah kn?
kalo bullet jadi kutu rayau maka xkn terhasil la blog nih kn..
tah2 merempat kot..
hehehe

eza2odette said...

pastikan ank wak tak nakal macam awak.isk2..sian family awak.