Nov 20, 2009

SEDAR XSEDAR LA...BACE JE LA

Sape2 yang dok N9 kat sini? Mane ade N9 kat sini...Ni pc je...Ok, sape orang N9 sure tau dan kenal satu sekolah ni. Pemes beb...Dulu la. Sekarang xtau plak...Name sekolah tu

SEKOLAH DATUK ABDUL RAZAK



Bukanlah bermaksud atok korang name abdul razak baru leh masuk sekolah tu. Tidak same sekali. Dua kali pun x...Bullet ni atok name Omar pun dapat je masuk...Dan untuk pengetahuan sume, Omar ngan Abdul Razak bukan sahabat karib ok...So, Bullet masuk sekolah ni bukan pakai kabel...Tapi hanyelah pakai baju dan seluar sekolah cam bebudak lain...

Bullet masuk sekolah ni mase form 1 sebab Bullet nyer UPSR dapat 4A...Dalam kampung Bullet mase tahun Bullet ambik UPSR ni, ade 4 org je yang dapat 4A. Yang lain haram...Main2 jelah keje dorang...Mungkin bukan rezeki dorang kan. Tapi wpun xdapat 4A, dorang xde plak kene ambik paper Julai. Tu yang heran tu...

Sambung la lain kali ye. Bullet malas la nak taip2 ni. Kalau tulis tangan leh x kat atas monitor ni? Xleh ek? K la, kene la sambung nampak gayenye...Masuk sekolah tu pun bukan 1st batch la. Dah 3rd batch. Nampak sangat kerajaan Malaysia xnampak bakat terpendam seorang jaguh kampung yang gemar membaling kayu kat kaki anak ayam yang masih kecil lalu mati disittu jugak la hendaknye. Sian.

Arakian ( ape plak arakian ni? ), hentam je la. Arakian setelah Bullet masuk tu, tiade lah lain yang Bullet buat kat sekolah tu melainkan MENANGIS siang dan malam dan membawak ke siang esok malah luse juge. Nape nangis? Ade orang meninggal ke? Apesal plak xleh nangis...Bullet nyer suke la nak nangis ke nak hepi ke kan. Tapi nak hepi xleh la kat situ...Bullet bukan kene buli pun kat situ malah dihormati. Name yang senior2 bagi kat Bullet mase kat sekolah tu...RADIOAKTIF...Sebab ade sekali tu Bullet lalu kat depan radio dorang, siaran radio tu hilang...Hampeh tol la kan. Bullet plak yang kene padehal korang tau jela radio jaman dulu. Bukan ade main picit2 digital ni. Sume pakai putar2. Xpun yang gune ibu jari tu cari channel radio. Mmg syahdu la dapat radio camtu. Lagipun radio dorang tu dah agak usang la. Arial pun main pakai kawat. Sambung kat tepi tingkap plak...Pastu rosak, Bullet gak kene...

Kesinambungan citer Bullet nangis k...Bullet nangis sebab Bullet rindu kat mak woooooooo...Mak jauh nun kat Melake. Bullet kat N9. Korang tengok pete memangla dekat. Try jalan kaki secare mengundur plak. Mmg lambat la sampai. Tah2 korang masuk longkang. Pastu orang ramai akan cakap yang korang ni sawan sebab orang lain jalan kedepan. Korang plak jalan ke belakang. Sungguh xde mase depan la camtu...

Oleh kerane xtahan rindu yang menggunung terhadap mak tercinte, make korang kene la bace citer ni plak...

CITER SERAM ABAD INI YANG TERLAMPAU...

16 COMMENTS ON BULLET:

~@k1 is @utuMn!~ said...

hahahah!!!
lawak tol entry ni..
bullet2..
klu ad mse wat tag aki ea...
kalu sudi la...
=D

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

da tua2 bangka nak nanes lae ke?
malu je ngan mrs. bullet
ape daaa~~

fikaryna79 said...

ryna x suka dok asrama..ari2 nangis..antu banyak pulak tuh..apa lg pmr wat teruk2..dapat gak kuar akhirnya..yeyeh..blaja sek biasa spm pun ok gak eh..

«♪Ruff♪» said...

ngee aku suke do asrama...
mase form 1 memang la aku kena buli tp aku kan gengster..ngeee...

BULLET said...

aki, ape la yang lawak pade ko kan. bullet bace cam biase je...xde yang lawak pun...huahahaha..ape? buat tag? demam la camni...

ayu, tu dulu la mase jaman jepun. sekarang tidak lagi...huhu

fikaryna, ko pun nangis ke? xnampak pun ko dulu. kalau x leh geng. eh tapi sekolah bullet tu sume lelaki. xleh2

ruff, ko ngape asek ngee2. ko nyamuk ke hape ha...so aku gelarkan ko gengster nyamuk...hahaha

zul said...

mcm recycle entry lama jek...huhuhu

eynda said...

Cousin masuk sekolah SDAR ni dulu...memandangkan mak dia di utara...me & family time tu kat gemas...paling dekat so weekend or cuti2 gi ambik dia balik gemas...kesian dia...tengok tv macam dah bertahun tak tengok tv...sampai ke pagi hihi...

Eh ada kena mengena ke dgn citer bullet?? Dia tak home sick...akak yg home sick, 3 hari je asrama penuh kekekek...

Takde kena mengena gak :-p

Kira bullet ni boleh geng dgn akak jugak la kalau kita sama asrama dulu....tapi sekolah bullet takde org pompuan kan :-p

BULLET said...

zul, mane ade macam...memangla recycle...so follower leh bace entry yang dolu2...paham? huahahhaa

kak eynda, sekolah tu lelaki je...ppuan pun hanye tukang masak kat kentin je...so, xleh la geng jugak kan...

♥chentaMAYA™ said...

wehee~
same cam aq waktu 1st masok poly dulu~
jaoh dgn mak menages sampai 1 sem!
ces!
hee~

Melz said...

hahaha bullet !! smart la entry nie..bikin aku tergelak :P hahaha

BULLET said...

chentamaya, ko pun cengeng la ek kirenye...ape da...dah beso2 pun nangis...

melz, nape ko gelak? ni aku kompius ni...

~AmyLiana8886~ said...

nangis jgak ke? tringat duk asrama masa form 5 10 hari je duk asrama skolah teknik smata2 rindu kat rumah..hari2 nangis..g skola mata bengkak sb ngis..

Aujinz said...

ahaks.. adoiiiaiii... nanes ko Bullet...

tapi takpe..itu biasa...ko kena buli tak?

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

sabau je la...skang tak nangis lagi kan....

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

ni cerita tahun brapa encek bullet??

BULLET said...

amy, ko pun nanges gak ek...same la kite ni. tapi tu biase la kan bagi busak kecik2

aujinz, bullet xkene buli sebab xde org nak dekat ngan bullet...hehehehe

fird, sekarang ni xla...kalau nangis lagi xtau la nak cakap ape

alvin, ni citer mase tahun 1995 ni...lame dah. nape? ko pun sekolah kat situ ke?