Nov 10, 2009

SIAN DIA...



Malam tadi ujan kat umah Bullet
Tapi xde la lebat sangat sebab petang tu mungkin dah lebat
Pas mandi, Mrs Bullet pun potong la daging kat dapur
Tetibe terdengar sore anak kucing mintak tolong
Tapi sore dia xcam org la kan
Dah name pun kucing ( pade mase tu la... )
Bullet intai celah tingkap dapur
Nampak cam ade sekor kucing yang beso jugak ade kat situ
Mungkin mak anak kucing tadi la kan
Bullet pun biar je la
Mesti anak dia lapar nak makan ke ape
Ye la, pas ujan mesti lapar kan
Cam org gak
Pas ujan je mesti nak cari makanan
Bullet sambung la tengok bola kat Astro

Tetibe lagi, Mrs. Bullet cakap tengok la nape anak kucing tu
Xbenti mintak tolong
Sore dia makin kuat plak tu
Tanpe berlengah lagi, Bullet capai kunci
Bukak pintu belakang
Tengok kat mane anak kucing tu
Dalam gelap2 tu, dengan lampu picit ( ade yang sebut lampu suluh ok )
Bullet pun cari la
Cari nyer cari nyer cari
Bullet nampak anak kucing tu kat dalam tepi dalam longkang ( korang paham x ni? kalau xpaham korang imagine la sendiri cmne tepi dalam longkang tu )
Kire anak kucing ni ketakutan la sebab air longkang tu laju je
Kalau dia silap langkah sikit je
Boleh terjatuh dalam longkang tu
Bullet pun pakai safety helmet, pastu ambik safety harness, call bomba
Tipu2...Citer yang betul
Bullet terus ambik je anak kucing tu
Kecik lagi
Ade la dalam 15 hari kot...
Mungkin la



Comel beb
Bullet ambik dia senyap jek
Bullet bawak masuk dalam umah
Mrs. Bullet lap badan dia yang kotor tu
Nak mandikan xleh sebab sejuk kan
Kang menggigil
Nanti dia ingt dia kat Genting plak kan
Bullet pun bagi la susu Bullet lemak manis yang ade kat umah
Tapi dia xnak minum sangat
Sian dia
Bullet cari kotak dalam stor
Letak kain cam selimut
Pastu letak dia dalam tu
Sampai la dia tido sekali time kitorg tido tu




Pagi tadi kitorg makan, anak kucing tu pun kitorg bagi makan
Makan ikan ngan nasi la kan
Berselera jugak la dia makan
Mesti dia lapar tu kan
Ni Bullet tinggal jek kat dalam umah
Xtau la dia ngah buat ape sekarang ni...
Harap2 dia tido
Jangan plak dia pegi tengok tv ke...

13 COMMENTS ON BULLET:

zul said...

ko tinggal dalam umah? emmm, abis ah umah ko bau najis mukaffafah dier nnt...

biskut said...

naik juling mata ko cekik leher dia..sian dia..hrp2 xde semut g gigit dia kan..huhuhu...

BULLET said...

zul, tu anak kucing ok...bukan anak anjing...so najis dia leh cuci...

biskut, kalau semut datang gigit dia, kite gigit semut tu balik nak?

miss izan said...

ala,comel! ;)
buat baek di balas baek kelak ;)

BULLET said...

miss izan, bullet xharapkan balasan...just nak tolong anak kucing tu yang sejuk dan lapar...then leh terus bela.

mr cekodok said...

xleh bg mnum susu pekat mns bro.nt die cirit birit.abes la..comel kcg tu.ape name die bro?

suggestion: bullet-hairy jr.
=)

BULLET said...

mr cekodok, ye ke xleh bagi susu tu? alamak, sian la dia kan...name dia kalau ikut wife bullet dia panggil comel jek. tapi bullet nak bagi name lain la...bullet hairy jr pun cam ok gak kan...hehehehe

Nini said...

ngee!! kau neh da cam cat saviour dah..

thunder!! thunder!! thunderCATTT!!!

ngee!! bole gituhh..??

BULLET said...

nini, thunder cat ek? ok la jugak kan...tapi kalau buat camtu depan anak kucing tu, agak2 dia pandang slek kat bullet x?

~@k1 is @utuMn!~ said...

uit MU hater..
uhh aki x ske kucing but i x skejam smpai nk sepak dia bl nmpk...
huhuh..
uhh that cat name bullet hairy jr??
so pggl hairy??

deegedegede..
hairy~~ hairy~~ =D
c! that cat luk at me! hahah

BULLET said...

aki, sian ko...nak main ngan kucing ye? xpe2...nanti kang bullet rakam aksi2 dia main2 ngan bullet

Zura said...

lawa betul pinggan kucing tue...hehehe

BULLET said...

zura, anak kucing tu yang pilih nak apakai pinggan tu. bullet follow je la