Nov 25, 2009

BERANI MATI KE X?

Xnak citer pasal raye haji. Sebab mungkin ramai yang dah buat entry pasal raye haji...Nanti orang muak nak bace...Baik citer mende lain. Citer Labu Labi ke, citer Kumbang Terbang ke kan...Ade ke citer Kumbang Terbang? Cam tipu je...

Bullet nak citer pasal mende yang Bullet nak buat tapi sampai sekarang xde mase nak buat. Kadang2 mase tu ade tapi xtau nak g buat kat mane. Kadang2 tau dah kat mane tapi xde member2 yang nak join. Lagipun Bullet xramai member2. Adela sorang dua je yang betul2 ok kalau diajak untuk buat aktiviti 2 riadah ni kan...Tu yang leceh tu...

Antara aktiviti yang Bullet nak buat tu >----->

MAIN FUTSAL
Dah agak lame dah xmain futsal. Dulu selalu main ngan member2 keje K4 Cheras tapi bile dah benti keje, masing2 buat hal masing2. Sungguh xde sikap nak bersukan la dorang tu...Last Bullet main futsal agak2nye tahun lepas la. Kalau ade sape2 yang nak ajak Bullet main futsal tu, silekan la roger2 Bullet ye. Kat area KL Bullet dulu main kat SPORTPLANET AMPANG. Kalau kat Subang plak kat SPORTPLANET SUBANG LA. Kat Shah Alam xpenah g...Bullet leh main ape jua posisi even goal keeper...



ROCK CLIMBING
Yang ni lame dah mengidam tapi xpenah dapat. Tempat nak main dah tau dah kat mane tapi nak pegi tu yang xtau bile. Kalau tengok kat tv orang main mende ni, cam best je. Dulu mase duk Melake ade la jugak main panjat2 batu yang kat tepi pantai tu. Agak besar la jugak batu tu tapi xmencabar sangat. Sebab bawah dia xcuram. So kalau jatuh xcedera parah la...Huahahaha...Mane nak tajam2...Bawah tu air laut. Kalau jatuh terus la mandi laut. Pastu kene pial tinga ngan mak. Ape da. Nak mandi laut pun susah...



PAINT BALL
Bullet suke main game perang2 kat PS2. Tapi Bullet nak rase sendiri cmne perang2 dalam ertikate perang yang cam real la. Wpun xreal sangat. Suke nak golek2 atas tanah sambil tunjuk skil menembak...Ade ke skil? Dulu xsempat blaja la. Dulu Bullet rekrut untuk TUDM tau...Tapi seminggu je Bullet dalam tu. Bullet kuar sebab masalah kesihatan...Kalau x sure la Bullet sekarang ni pangkat atas dari SARJAN...Mane Bullet tau pangkat ape...Asal atas dari sarjan tu kire okla...



BUNGEE JUMPING
Ni yang last Bullet nak buat. Nape last? Yela, kalau tali tu putus pun, dah sempat merase yang 3 kat atas tu...Huahaha. Xnak2...Takut beb. Bullet nak merase main mende ni sebab ni yang paling mencebar la bagi Bullet. Sure segale darah2 dalam badan akan terase beku je...Ni ade tips untuk bungee jumping ni. Kite kene check sebelum buat. Kene tanye dulu orang yang handle tu, bape panjang tali dengan bape jarak dari atas ke bawah tu...Yela kene tanye. Sebab kang kalau jarak tu 100m tapi dorang pakai tali 101m, xke naye korang...Kan kan kan



So, kesimpulan yang dapat Bullet buat kat sini, sape2 yang berhajat nak buat aktiviti2 kat atas tu, sile jemput Bullet sekali ok...

12 COMMENTS ON BULLET:

Nini teDDylicious said...

bullet2..

game kau yg last tuh tak dicover oleh insurans..

ngeri woh!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

abseiling x nak cuba? syokk gila..tapi tu zaman muda belia laa..skang ni, aku dah tak daya :P

kumbang memang laa buleh terbang :P

«♪Ruff♪» said...

ngeee...best2....

BULLET said...

nini, ye ke xcover? xpela...pengalaman beb...

elissmie, abseiling tu best gak ke? xnk2...xde dalam list...

ruff si nyamuk, ko asyik ngee jela...pastu best2

zul said...

futsal aku main jugak skit2..tapi sebab kebangkuan kaki, jadi main klu wajib jek (xtvt jabatan)... rock climbing belum pernah try, takmau try pon sbb saiz mcm tak sesuai... paintball pokcik dah pernah main, best gilek..melampau2 bestnyer.... bungee jumping, to do list sejak zaman kecil lagi... mmg teringin sgt2... biler ah agaknyer kiter leh gi lompat sama2...

sue said...

futsal sue pnh mainla..yg lain tu x pnh..heheh npk jek kat blog camgitu..sbnrnya kat luar..ahahah sebdiri mau igt..kuang3x

BULLET said...

zul, nanti kite plan la kalau nak g bungee jumping tu...tapi kat malaysia mane ade kan mende tu...

sue, kire ganas gak la kan. nampak cam anak mak jek...huahahhaha

~@k1 is @utuMn!~ said...

ak nk bungee jump n paintball..
so bl???
huhuhu..

p/s: bullet pe kte klu klik 2 comments on bullet 2 kn.. bl klik tros kua pop up window.. lg cpt... sbb klu skunk kn tkn komen 2 nti br ley klik post a comment.

Aujinz said...

errmmm... bungee jumping tu tak sure laaa..tapi kalau paintball tue memang pilihan...

ahaks..jom perangggg!!

BULLET said...

aki, bile? ko nak xsabar nak kene tembak ke ha?hehehe. pasal komen tu, bullet ni bute it la...tolong ajar cmne nak buat

aujinz, ko cam nak ajak main paintball je ni...bile bro?

i.z.m.a said...

nak join ke main paintball? kitorang biasa main paintball almost every month kat ulu yam.. kalau nak roger je.. :D

BULLET said...

izma, leh ke join? buleh la sangat kan...