Feb 9, 2010

MISTERI MAKCIK...

Pepagi g keje...
Cam bese je...
Jem sesak gak...
Tapi leh gerak lagi...

Dalam perjalanan Bullet g keje
Ade 4 port pembelian brekfes pepagi...
Hanye brekfes yang dijual...
Brek kete xde...
Lokasi pertama...
Di pinggir tepian kawasan perkuburan Islam
Makcik ni baru lagi meniage...
Gerai pun jual nasik lemak, bihun goreng ngan kuih 1 jenis je...
Bullet gelarkan makcik ni Makcik Tepi Kubur...
Name pun dah misteri je
Same la ngan makcik tu...
Mmg misteri pun
Bile kitorg order nasi lemak
Dia terus buat keje
Xde pun nak tanye nak sambal lebih ke kan
Muke cam nak marah pun ade
Sampai Mrs Bullet pun xberani nak mintak sambal lebih...

Port no 2
Makcik Pintu Kubur
Bukan la makcik ni penjaga kubur
Tapi dia meniage depan pintu kubur
Giler la
Siap kite leh makan kat situ
Ade meja sekali
Penah beli sekali je
Alasan Mrs Bullet
Sebab ikan bilis goreng dia sikit je...
Ade lak kan alasan camtu...

Kite teruskan ngan port no 3
Yang ni korang sure ingt ngan citer sudu patah minggu lepas kan
Name makcik ni Makcik Ramlah...
Hehehehe.
Tapi bukan name betol
Makcik ni baik je
Cakap pun lemah lembut
Nak sambal lebih
Mmg lebih la dia bagi
Kuih muih dia pun byk
Kepap donat pulut panggang sume ade
Orang yang datang beli pun ramai...
Best la Makcik Ramlah...
Chaiyok2...

Port no 4 ni dah lame Bullet x pegi
Sebab dah kurang best
Dulu makcik yang jage
Tapi sekarang anak2 dia yang ambik alih
Xtau la makcik ni g mane
Mungkin g haji la
So, name makcik tu...Makcik Haji...hahahhaha
Kitorg pun xambik port sangat kat gerai ni
Sebab nasi lemak pun ala2 je...
Takat leh layan la kan..
Pastu kejap bukak
Tutup yang lame...
Dalam seminggu tu, bape kali je bukak pun...

Tapi yang pasti...
Wpun Bullet beli nasi lemak kat salah satu gerai2 tu
Mrs Bullet akan tetap g beli teh ais kat mamak kat opis dia...
Sebab Mrs Bullet dah kene mandrem...
Huahahahha...

Nota ringkas : Entry ni xde gambar nasi lemak seperti yang korang harapkan...Sebab malas nak cari kat gugel...

18 COMMENTS ON BULLET:

Nini teDDylicious said...

hahahaha!!

aku gelak neh bullet!!

¶A.K.I¶ said...

cehh nini dl lak! demm.. jap nk bce

¶A.K.I¶ said...

ko bley gelak bini ko kne mandrem? ngn MAMAK lak 2.. jadah tol dapat laki cm ni.. hahahaha

¶A.K.I¶ said...

ap laaa ko bullet,,, ko kne blaja wat teh ais yg mpu membuat bini ko order kat ko je.. 2 br tol! ap da~

BULLET said...

nini, ko gelak ke? apesal?

aki, malas bullet nak buat tej ais pepagi...beli sudah...gua gak yang minum...

~0~ said...

bahaya tu bro kena mamdrem...hahahaha

fikaryna said...

kena mandrem? hik2..

eynda said...

Buatnyer dimendrem betul2 melalak bullet nanti hahaha....

Aujinz said...

Bullet, kalau beli nasik lemak, lenkali beli lebih.. nasik ko amik, sambal ngan mentimun ngan ikan bilis bagi kat aku...:))


belum pernah lagi tengok orang jual nasik lemak ngan tempe dan tempoyak..

Aujinz said...

Lapo nasik lemak la plakkkk....(^_^)..


owh lupe...aku tak makan nasik...<~_->

Nini teDDylicious said...

aku gelak pasal kau bleh bagi name2 khas kat makcik2 tuh..

kengkadang, name2 pelik tu laa yg buat org kenal seseorg tu tau..??

Zura said...

yg kat area kubur tue betul ke manusia yg niage...hehehe..

BULLET said...

~0~
fikaryna
kak eynda,
sekali ngan Bullet gak kene mandrem...hari2 nak teh ais...hahahhahha...

aujinz, ko nak nasik lemak ngan tempe ngan tempoyak ke? ade ke camtu? cam xde je...

nini, betol la kan...wpun bukan name betol tapi ngan name tu la orang kenal dia kan...hehhehehhe

BULLET said...

zura, jangan la buat citer seram tengahari ni...

ALYN_C3N1 said...

lor...ingt kn misteri ape la tadi...huhu...

bella said...

hahahaa...misteri .. betol2 misteri .. kat blog bella ada gmbar nasi lemak jatuh ... wakakakakaaa

zul said...

patut ah memasing badan kembang jek... setiap pagi makan nasi lemak..ish3

Si budak Aboi said...

mamdren tu haper?