Feb 11, 2010

MANE ADE...PUN

Malam tu cam luar biase skit...
Orang ramai sangat kat Carrefour Cheras tu...
Maklum la nak Raye Cina kan...
Make orang2 Cine la yang ramai datang...
Bullet selaku Groceries Department On Duty malam tu terpakse la bekerja keras bagi memastikan pelanggan dapat barang2 keperluan dapur yang dorang nak...

Walkie Talkie yang Bullet selitkan kat belakang suar asek bising jek...
Slowkan sikit...
Malas nak dengar kecoh2 orang borak2 kat dalam tu...
Ceh...

Bullet pegi kat dept Bullet...
Tengok barang ape yang dah nak abis dekat rak tu...
Usha keliling la...
Nampaknye bahagian Corn Flakes, Susu ngan majerin dah patut kene topap...

" Dei Siva, meh sini ko, " Bullet yang ade kuase terus memanggil staff Bullet...

" Yes Bos." Cepat jek mamat ni datang...

" Ko g stor ambik barang2 ni...ambik lebih pon xpe...mane tau dorang nak beli borong ke kan," Bullet terus memerintahkan Siva tu...

Dengan pantas dan laju, Siva pergi ambik barang dalam stor...Pegi mmg la laju. Sebab boleh lepak dalam stor...Hampeh ko Siva...Nak datang balik mau ambik mase 2 3 jam...Tak pun nak kat tutup kang baru la dia datang balik...Cmne Bullet xangin...Tapi xpe. Sabar tu separuh dari iman...Sebagai seorang ketua yang ingin dihormati, sabar tu penting..Jangan nak melenting je...Wokei la dei...

Sambil2 tu...Bullet round2 lagi...Round je la. Buat keje xde la kan. Dah name pun ketua. Rilek la skit. Main arah2 je. Hahahahaha...sungguh bersifat diktator...

Mase tengah lepak2 tu...Dari jauh lagi Bullet usha sorang ppuan ni. Bukan Melayu tapi Cina beb..Walawei...citer rase xleh blah. Nak usha Cina je. Korang silap. Bukan amoi yang Bullet tengok tapi ahso. Sebab ape Bullet tengok ahso tu? Adekah dia cun? Silap...Bullet tengok sebab dia cam panggil Bullet ...Betol ke dia panggil Bullet...

Xpe...pegi je. mane tau nak bagi ang pow ke kan...Rezeki beb...

Ang pow punye pasal, laju je kaki ni melangkah...Dasar tol...

Bile dah sampai kat ahso tu...Ahso tu terus bersuare nak tanye kot...

CING CONG CING CONG CING CONG CING CONG WO...

Bullet terus terkedu kat situ...

CING CONG CING CONG CING CONG CING CONG MEH?

Rase nak tergelak je...Tapi ku tahan...

" Auntie, saye Melayu la...Bukan Cina,"

" Ooo yaka...wa ingat lu Cina...Apa pasat lu punya muka putih selupa Cina olang...selalu Melayu ala gelap sikit ma,"

Hanye senyuman yang mampu Bullet berikan...Selain itu...Xde

16 COMMENTS ON BULLET:

Miss Nurul said...

ooo maknanya bullet nk kata bullet ni cerah la ek???

ish3~~~~~~~

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

perasan la lu putih~
ditaktor~

¶A.K.I¶ said...

ko cete pnjg2 smata2 nk ckp ko mcm cina? ah ye! ak caye ler.... [cm org dungu kenkonon]

weeekk!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

oh macam cina rupa kamu yer..baru aku tau.hahahaha.

sue said...

pastu mesti bullet kembang semacam jek kannn!!kan!!!ahaks

Si budak Aboi said...

mebe bullet lahir bulan terang kot!

Nini teDDylicious said...

eleh..

baru kene skali mcm tuh da bangga.

aku ni ha..dah 3x mcm tu taw..

mereka ingt aku cina. malah, ada yg kata aku bukan cina Malaysia, tp, cina Singapore.

Sgt tidak boleh diterima.

**ini kejadian sebenar. bkn sekadar buat tambah cerita bullet jeh..**

BULLET said...

miss nurul, ni citer ni dah bape tahun yang lampau...sangat putih tapi sekarang pun cerah gak la

ayu, bukan Bullet yang cakap...antie tu yang cakap...bukan salah Bullet...ko jeles lak pesal...hahahhaa

aki, bullet xcakap bullet cam cine. antie tu yang cakap...ko jeles ke? ko dah la ireng...pendek...huahahahhaa...kemetot

elissmie, x x...muke bullet bukan macam cine...sebab cerah je...sebab tu antie tu keliru...

sue, BUllet xkembang sikit pun...Bullet kembang banyak...hahhahahaha

aboi, kalau bulan gelap jadila cam aki kan...huahahahahahaha

nini, ye bullet caye...kite mmg cam cine kan...ayu ngan aki sangat jeles sebab dorang jawa gelap...huahahhahaha

Aujinz said...

eleh...
nak kate dier hensem macam cina la tuh...


hahhhahaha...
rambut..
masih tercacak????

Nini teDDylicious said...

hahaha!! kau kutok aki ngan ayu!! ireng!! ciss bullet!!

~0~ said...

leh la gi skodeng ko pasni...hahahha

BULLET said...

aujinz, masih terpacak...hahahha..baru la stailo beb

nini, mmg dorang ireng kan...huahahahhaha

~0~, ko g main jauh2...hahahhahahh

nURmALa mAZLan said...

boleh la..putih~ hahahaha`

zul said...

menanah jek baca entry... putih ek... emmmm, soli lah macha.... tak dapek...

BULLET said...

nurmala, putih xla...cerah je...

zul, tau la ko xcerah malah kelam2 je...huahahahha...

¶A.K.I¶ said...

cisss ko bullet!!! sekeh pale kang.. ko tgk ak pancit kan tayar kete ko.. tgk spe ireng nti!! dem!