Apr 28, 2010

HUKUM KARMA...

Hari Rabu dah kan...Kejap je...Kan best kalau hari ni hari Jumaat...Esok leh cuti...Wakakakakka...

Tajuk entry kali ni...

HUKUM KARMA...

Korang pun tau kan ape tu...
Bukan lagu Kumpulan Wings je tau ...
Ni pasal hidup kite...

Contoh cam korang kurang ajar ngan orang...satu hari nanti orang akan balas balik
Korang curik pemadam pensel tekan kat MPH, nanti MPH curik pemadam korang...
Wakakaka...Pesal lak curik pemadam? Bullet kah itu?
Hari ni korang tolong orang, esok luse la paling cepat, korang dapat balasan baik...
Tapi jangan lak g tolong orang sebab nak dapat balasan..
Langsung xikhlas...

Orait, citer camni...
Bullet kan keje kat kaunter ING untuk orang2 MAS
Bullet ni kire tempat info dorang la
Nak tanye pasal insuran
Nak tanye claim sepital dorang

Lain orang lain ragam
So far kat sini Bullet xde poblem
Ape yang dorang tanye
Bullet jawab elok2

Tapi ade la 2, 3 malaun ni...

KES 1...

Ni panggilan tepon...

" Dik, ni akak nak cek claim sepital untuk kawan akak la...Agak2 bile ye dapat duit dia?"

Bile Bullet call HQ, dorang cakap mungkin dalam minggu ni atau minggu depan...
Bullet call la malaun ni cakap minggu ni atau minggu depan...
2 hari pastu call balik...

" Dik, claim sepital kawan akak hari tu dah ade ke? Cakap ari tu hari Rabu kan. Sian kat dia dik...xde duit nak makan "

Mmg mulut longkang...Bile kale la Bullet ni cakap hari Rabu...Bullet cakap minggu ni atau minggu depan...kang kalau dah sampai, Bullet bagitau la...Ape yang masalah sangat? Pastu cakap xde duit nak makan...Padehal korang baru je gaji...Ke duit korang tu dah bayar utang Bank Islam, utang koperasi sume? Ade Bullet kesah?

KES 2

Call jugak ni...Pakcik dah bersare ni...

Sedikit info...MAS ngan ING ade satu skim persaraan. Bermakne mane2 kakitangan MAS yang bukan EXECUTIVE level dan ke atas adalah layak untuk skim ni...Setiap bulan, MAS akan contribute 3persen dari gaji staff ( 3persen tu adelah duit MAS dan bukan potong gaji staff ) untuk skim ni...Maknenye, kalau korang gaji RM1000.00, 3persen dari seribu tu la yang MAS akan contribute untuk staf2 dia...Skim ni akan berjalan sampai umur staf 55 dan masih bekerja dengan MAS...Sekiranya staf berhenti atau dibuang atau naik pangkat, skim ni dah xvalid untuk dorang...Dan skim ni adelah perlindungan untuk KEMATIAN dan KECACATAN KEKAL AKIBAT KEMALANGAN...Bile dorang dah umur 55, dorang akan dapat balik satu amaun yang bile dah kali2, darab2, tambah2...paling kurang pun ade la dalam RM10k...

Ok sambung...

" Hello, tolong cek balik nombor polisi ni...pastu pulangkan balik duit aku...Tau ambik duit orang je...Orang dah habis keje, bagi la balik duit tu "

Salam xde, ape xde...main sergah je...Bullet pun angin la...Bullet cek untuk dia gak...Then HQ Bullet cakap dalam minggu depan baru cheque dia release sebab dia baru je umur 55...Pastu Bullet call la pakcik tu balik bagitau minggu depan baru ready...

Minggu depan cheque pakcik tu pun sampai kat Bullet...Bullet call lagi, bagitau dah ade dah duit yang dia nak tu...Kene ambik kat Subang la kan...Sebab Bullet kat Subang...

" Nak kene ambik kat Subang ke? Jauh la...aku dok Kajang ni...Xkan nak kene pegi sane...Pos xleh ke?"

" Xleh la pakcik...Ni cheque...Nak kene ade orang sign penerimaan...Mane leh pos camtu je "

Sampai ke hari ni pakcik tu xambik cek dia...
Ade Bullet kesah?
Kalau dari 1st time dia call cakap elok2...Bagi salam sume...Maybe Bullet boleh g tolong bank in kan cheque dia...Senang kan...Ko layan orang baik, ko dapat baik...Ko kurang ajar...Bullet bagi on the spot kurang ajar...

AUJINZ,
 Bullet mintak maaf la kalau kisah ni buat ko terase...Tapi ni kebenaran...Bullet tau bukan sume orang MAS camtu...Ko xcmtu kan...

14 COMMENTS ON BULLET:

¶A.K.I¶ said...

ojin orang MAS ke wehh??

¶A.K.I¶ said...

waa.. ak bce ngn kusyuk dan tawaduk

¶A.K.I¶ said...

tp 2 laa..


orang berbudi... kita berbahasa kn2~~

¶A.K.I¶ said...

bgs bullet bgs2!!

¶A.K.I¶ said...

ok sume ak!! hehhee... hebat laa ak ni!!

BULLET said...

aki...ojinz MAS la...ko tanak mintak keje ngan dia ke?

BULLET said...

aki meroyan lakk kat sini..tempeleng kang...

Pensel Kontot said...

mcm2 kan...
huhuhu.....

jedi said...

kajang subang jauh???adoi....


btol kata kau bullet....biar beradap itu lebih baik...

BULLET said...

pensel kontot, astro dorang tu...

BULLET said...

jedi, tau xpe...cakap elok2 la...xde hal nyer...sume boleh tolong

Lya Colours said...

tuh la manusia n x kira tua ke muda ke, mesti la nak kene hormat antara 2 sama lain kan

tapi kalo yg tua sendiri pon da biadab, perlu kah kite hormat

tetttt yg penting kite adelag baik budi pekerti
wah baik ke
hahaha

BULLET said...

biase nyer yang tua la yang selalu kurang ajar...sebab dorang rase dah lame sangat idup dalam dunia ni...

Aujinz said...

Eh?.. aku orang MAS ker?

nanti aku cek..

tapi betul laa...kalau orang kuang ajo ngan aku..aku akan layan dier lek lok..kalau naik kepala, baru aku layan pakai kepala lutut...hahahha

bro..ko sabo jer laa.. dalam malaysia nie macam macam ade..aku pun ade gak masalah macam tue...hahahha