Mar 15, 2010

SUMPAH BUNIAN KG PANDAN...

Ni citer ni betul2 terjadi...
Pagi tadi dengar HOT FM, ade la orang citer pasal orang bunian sume kan...
Mase tu Bullet keje kat Rawang...
Bende ni terjadi pade adik Bullet yang no 3
Name adik Bullet ni Azuar Fahmi...
Name bajet cam name dalam novel jek...
Hahahahha


Satu hari, mak Bullet call...
Mak nangis2 cakap adik Bullet ni hilang
Bullet pun hairan la
Xpenah2 dia ni buat hal
Tetibe hilang lak
Mak cakap dia xbalik2 dari sekolah
Tu yang risau tu...
Mase tu dah malam la mak Bullet call
Mak cakap dia tanye kawan2 adik Bullet
Tapi sorang pun xtau mane dia pegi...


Pastu ade sorang orang tua ni,
Dia soh mak Bullet g jumpe 
Orang yang pandai cari orang hilang la kan
Atau name saintipik dia, BOMOH
Make tanpe berlengah lagi...
Bertolak la mak Bullet berjumpe dengan sorang Bomoh yang pandai cari orang hilang
Tak tau lak kat mane lokasi bomoh tu...
Sebab mak xbagitau


Bile jumpe bomoh ni
Mak Bullet bagi la gambar adik ni
Pastu bomoh ni cakap la

" Budak ni ade dalam jagaan, "
" Jangan risau sangat "


Sah la adik Bullet kene sorok ngan orang bunian...
Xtau la cantik ke x orang bunian tu kan
Kalau cantik cam Nora Danish ok gak...
Hehehehe...


Bomoh tu lak ade ke cakap jangan risau
Pale dia jangan risau kan...
Anak hilang dia soh jangan risau
Mak Bullet dah nangis2 dah
Habis kaum keluarga sume datang kat umah
Bullet je xbalik
Hahahhaa...
Bullet pantau dari jauh je la...
Kan ke Bullet ni pemerhati...


Menjelang petang keesokan hari
Sedang mak nangis2
Tetibe adik Bullet ni balik
Dengan muke pucat lesi
Pastu cam orang xmakan seminggu
Baju kotor...
Sume orang tergamam la
Mak terus peluk adik
Makin berjuraian la air mate mak...
Sedare2 soh adik g mandi dulu...
Yela, takut ade lagi gangguan lak pasni kan...


Pas mandi, mak bagi adik makan...
Sambil tu mak tanye kat adik...


" Adik pegi mane? Mak risau tau x...Adik kene sorok ngan orang bunian ke? "


" Tak la mak...Adik g tido umah kawan kat Kg Pandan...Tu dalam beg sekolah tu, ade komik DRAGON BALL...Adik nak jual nak buat bayar yuran rombongan sekolah pegi TASIK CINI..."


Mmg hampeh ko kan dik...Sanggup ko pegi jual komik DRAGON BALL Bullet kat orang ...Seb baik xlaku...Huahahahha...Ko kalau buat camtu lagi, Bullet santau je ko...Hampagas...

16 COMMENTS ON BULLET:

thekingpin68 said...

Have not managed to see Chelsea yet, but I would like to.

Happy Sunday.

Nini teDDylicious said...

comel laa adik kau pny jwpn..

**tepuk3** untuk adik kau.

BULLET said...

the king pin, cam lari tajuk jek...

nini, xyah tepok...luku je pale dia...hahahhaha

butterfly said...

sempoi jerk jwpn adeq ko...;p

pensel kontot said...

hahaha...slamber je jawapan adek bullet neh

Aujinz said...

Lenkali cakap kat adik ko Bullet..jual kat aku..konfem aku beli..

wakakakakaka..

lelaki ke pompuan bunian yang culik dier???

~0~ said...

sungguh sial Bomoh tue...byk la dalam jagaan...


Adik kau sungguh kepala otak bisnes...tahniah...

BULLET said...

butterfly, sempoi mmg la sempoi...mak bullet yang sempot dengar jawapan camtu...

BULLET said...

pensel kontot, terlebih dahulu nak cek balik...sis kan? bukan bro? hahahha...

BULLET said...

aujinz, ko nak ke komik tu? mak gua dah bakar la beb lepas insiden tu...hahhaa...bunian tu lelaki kot...

BULLET said...

~0~, hahahha...aku pun pelik cmne bomoh tu leh cakap dalam jagaan...mmg sengal...adik gua mmg otak biz...habis sume rete dalam umah dia nak jual

fikaryna said...

bullet..rasa cam nak sumpah adik bullet yg kiut 2 jd komik..huhu..saspen tau..

BULLET said...

fika, kalau bullet, bullet sumpah dia jadik PS3...hahahhah

¶A.K.I¶ said...

hahahaha!!!
bagus je kn adik ko jawab.... sila tabah!! sebab kami geng~

BULLET said...

aki, apesal lak ko geng ngan adik bullet? ko kenal ke dia?

Ms.Independant said...

punye suspens!
Hampagas betol!
hahaha

:P