Mar 18, 2010

CAM NAK MUNTAH...

Kejadian berlaku kat Bandar Botanic, Klang...
Waktu kejadian lak time lunch hour...
Hari ape? Hari ni la...

Dari jauh ade sorang awek
Cantik menarik tertarik kau mmg poyo...
Spek mate jaman dulu kale...
Yang serupe mata belalang nyer besor...
Pakaian baju xde lengan kaler putih...
Suar xpasan...
Tapi dia pakai la suar...

Lepas ambik nasik lauk bagai
Awek tadi dok kat meja sebelah Bullet...
Sudu dan gerapu dilap dengan tisu yang tersedia kat atas meja...
Setelah puas hati tahap bersih tu sampai leh tengok muke sendiri la kat sudu tu...
Tanpe membuke cermin mate jaman dulu kale tadi
Awek tu terus menjamah makanan...
Agaknye kat situ panas terik kan sampai makan pun kene pakai spek...

Tangan kanan pegang sudu sambil suap nasi 
Tangan kiri pegang ayam goreng yang dah dibalut dengan tisu
Agar minyak xlekat kat tangan la kot kan...
Kire kan pas makan xyah basuh tangan la...

Sambil makan kedengaran bunyi - bunyian
Bukan bunyik unggas la
Kalau bunyik unggas sedap gak tinga ni nak dengar
Tetapi bunyi mulut menguyah makanan berdecap2
Sampaikan orang lain sume pandang ke arah awek tadi...
Glemer kejap la awek tu...

Tengah makan, minum air sikit...
Nak minum tu minum jela
Ni sampai digoncangnye gelas tu sampai dengar bunyik air batu berlaga dalam gelas tu
Kuat la bunyik air batu tu berlaga...

Dalam pale Bullet ni pk
Ko tu DIVA ke nak makan nasik pakai spek?
Dekat ayam goreng yang ko makan tu ade pasir ke sampai nak kene balut ngan tisu?
Xmalu ke makan dengan mulut berbunyik2?
Kenape nak goncang air dalam gelas tu sampai macam tu sekali?

Adab mase makan tu cube la ikut kan...
Xkire la lelaki ke ppuan...
Kalau makan style camtu, buat malu je la...

Satu kes lagi...
Kes makan time dating pakwe makwe...
Oiiii...
Korang terlebih sopan santun lak kan...
Padehal kat umah makan depan tv sampai berterabur nasik
Mase dating nak gigit ayam pun cam xleh je
Tapi kat umah, tulang ayam tu korang sesah
Makan time dating sampai xhabis sebab xnak kene cop kuat makan
Hakikatnye kat umah korang makan sampai tambah2 nasik

BULLSHIT

Apesal korang hipokrit?
Orang kalau dah suke, 
Xkire la korang makan tonggang terbalik pun
Dorang akan terime jugak
Kalau korang makan cam awek kat atas tadi pun
Kalau orang dah suke...Xleh nak cakap beb...

Ni nak makan pun nak malu2
Esok luse bile dah kawin baru pecah sume rahsia...
Pastu kene tegur...
Merajuk...
Ni xkire la lelaki ke ppuan...
Same jek...

Kesimpulan, 
Korang simpulkan la ape yang korang rase korang nak simpul...

27 COMMENTS ON BULLET:

Nini teDDylicious said...

fes!

Nini teDDylicious said...

o yeah!

dah dapat fes, bleh komen bnd yg nk di komen.

pergh!! ape ke pelahapnye pompuan tuh..?? aku rase die bkn org mesia laa. iskk..

kesimpulannya..behave laa sket. kalau pun tanak hipokrit. haizz~!

BULLET said...

nini, bullet tengah cari satu perkataan yang sesuai untuk menggambarkan ppuan tu

~0~ said...

nyampah aku org gitu...cam sial je....

Hazzy Ishak said...

bukan malu bullet tapi sopan...miahahaha

sue said...

hehe..Bullet sue ni kuat mkn sapi kn tegur nagn Mr. M.. tp ada aku kesah..perut memasingkan!!!!!hahah

Lanun Ranggi said...

aku makan tak kaber..

kalau tak caye..sila tanye partner aku..
aku makan sangat sopan...wakakka..

Bro..ko ade ambik gambo dier tak???

BULLET said...

~0~...mmg pun...

BULLET said...

hazzy, sopan tu bertempat...kalau ngan orang tua xde lak nak sopan2 kan...

BULLET said...

sue, kuat makan xpe asalkan jangan makan sampai mulut bunyik kuat

BULLET said...

aujinz, aku pun xkaber...selagi leh melantak aku bedal...

erk, xde lak aku ambik gambo dia...xde keje lak aku kan

eynda said...

Ni kes nak bergaya tak kena gaya la ni hihi...

BULLET said...

kak eynda, kalau bergaya xpela...ni dah cam serabut je tengok

butterfly said...

pompuan tu bajet die hot laa tuh...

uwerkk...=p

betul..sokong bullet..tunjuklah diri sbnr..jgn hipokrit!

jee yunus said...

salam singgah...lme tak singgah sini..jee setuju sgt dgn aper yg bullet tulis..anywy tahniah jujie dh pegnen.....:>

Natasha said...

dr bercinta sampailah kawin...x ada pura2..... tunjuk diri sebenar, hakhakhak

BULLET said...

BUTTERFLY, KO JANGAN CAMTU...MAIN SOKONG JE...HAHHAHA...

BULLET said...

JEE, MEKASEH2...

BULLET said...

KAK TASH, YE BETUL TU...SILE JANGAN HIPOKRIT DI DEPAN ORANG...

Frodo Baggins said...

wa paling x selera makan ngan minah x beradab ... seyes. makan berbunyi! mmg wa reject! bibik wa pown cnfrm reject!


jangan hipokrit n gedik ngada2 ... wa x ske ... jadi diri sendiri sudah!!

Frodo Baggins said...

aku emo pehal? ngahahhahahaha

Frodo Baggins said...

hye bullet!!!

BULLET said...

frodo, ko emo ke? hahahha...sabo2..jangan marah2 di pagi hari...

Ms.Independant said...

jadik je la dri sndri...

hestyrezyuda said...

pergh menda paling aku tk suka adalah..

mendengar orang makan mulut berdecap...

pergh bingit tinge..

aaaarrgghh tiiiidaaaaaaaaaaaaaaakk

deus X machina said...

kesimpulannya perempuan tu bajet hot la tu
jangan sampai aku kentut kat muka die





kat blog ko pun tak kentut lagi bullet
prot!

miss DSana'a said...

hahahhahaaa..best r citer abg bullet ni...
sememangnya realiti..hahahahaha..guling2 saya saya ketawa baca blog abg bullet..hahahah.