Jan 8, 2010

BULLET PENING2...NAPE? PEMBAWAKAN BUDAK?

Semalam petang pas balik keje
Bullet menyinggah kat Mydin Mall USJ
Niat dihati nak beli barang2 makan sikit
Xnak bagitau Mrs Bullet
Sebab nak buat dia terkejut

Sampai je terus cari pasal
Eh tak tak...
Cari parking...
Silap plak...

Memule naik terus kat bahagian alat2 jahit
Nak buat ape?
Adekah Bullet nak beli mesin jahit?
Silap beso la...
Mesin jahit mane ade kat bahagian tu...
Bullet cari pembaris tukang jahit...
Hehehehhe...
Selidik nyer selidik...
Jumpe pembaris tu..
Ingat harge belas2 hinggit...
Padehal RM1.90 je...
Cet, boleh beli banyak ni...
Pastu jual balik RM5 pun dah untung ni...
Huhahahahahaha...
Otak bisnes sungguh dah Bullet sekarang ni...

Pastu turun bawah plak
Nak beli barang lain ni
Cari bakul dulu la ape2 pun
Dapat la satu bakul kat ngan kaunter cashier...
Terus letak pembaris tadi dalam bakul dan terus plak menuju ke garisan penamat
Eh tak tak...
Silap lagi...
Menuju ke bahagian sayur2...
Nak beli mee kuning ngan kuey teow...
Pastu beli fishball...
Beli toge sikit...
Last sekali beli potato bread...

Kire2 barang ade 6 je
G kat kaunter express la senang...
Orang pun xramai

Dekat kul 6 dah ni...kene cepat ambik Mrs Bullet
Dia dah nak habis keje

On the way nak balik umah
Singgah plak kat tepi jalan
Sebab Mrs Bullet nak makan laksa
Benti la...

Pastu Bullet cakap la kat Mrs Bullet
Bullet ade beli barang2 sikit
Bullet pun ambik resit barang2 tadi & sebut la barang2 yang Bullet beli tu

Bullet :
Sayang, hari ni saye beli toge, mee, kuey teow, pembaris tukang jahit, roti, fishball dan...
Erkkkk...


MAURIPAN...

Terkedu jap kat situ...
Bile plak Bullet ambik mauripan...?
Ni yang pening2 ni...

Ropenye mase Bullet ambik bakul tadi...
Bullet ade perasan kat dalam tu ade mauripan sape tah...
Bullet ingat nak kuarkan tapi lupe plak...
Dah kene bayar...
Seb baik 60sen je...Kalau RM6?
Sure la tu mauripan paling mahal abad ni kan...

So, moral of the story...
Jangan curi bakul orang lain mase shopping even bakul tu kat kaunter cashier
Tanye dulu ade sape2 punye mauripan ke dalam tu...
Seb baik mauripan dalam tu...
Kalau dalam tu ade PENYEDUT HAMPAGAS JENAME SINGER?
Sape nak jawab?
Menung2kan dan Selamat Mengomel...

26 COMMENTS ON BULLET:

~@k1 is @utuMn!~ said...

ahahahah!!
weh33!! mauripan 2 ap??
ak xtaw pon.. hahah..
siot ko shopg rembat barang org!!
dem~

tp npe tajuk cm 2~
kuang23~~

BULLET said...

aki, ko pehal mauripan pun xtau...ko tanye aboi la...sure dia tau...huahahhahaha...

nURmALa mAZLan said...

eh..mydin murah kan
tp dah lama x gi sebab mydin kat tgh2 KL yg sesak tu..menyampah

intan izani said...

xpe, nnti bullet boleh buat donut..
heheh

BULLET said...

nurmala, bullet xsuke g mydin KL sebab sesak amat...kat USJ rilek je...leh main gelongsor2 lagi

intan, tu la...pau pun sedap gak kan...ade gak gunenye

Nini teDDylicious said...

hahaha!! terus laa buat donat bullet!! ekeke!! alang2 da ade mauripan tuh..

kau buat aku teringt kat insiden sabtu lepas laa..

akak ngan ibu aku slambe je tolak troli org lain bwk pegi cashier. bl cashier da punch half dr troli, baru pasan yg itu bukan troli kami..

ekeke!! sian makcik yg ilang troli dan barang2 tuh..

lalalala..

Ju@Lucky^Mummy said...

kamooo ni.. sian makcik tu hilang mauripan tu.. cian laki dia nak mkn donut la .. kang bergaduh laki bini.. kamooo nak bertanggungjwb ke ?? kui kui kuiii

BULLET said...

nini, dah ko bayar gak ke barang2 tu...bukan korang punye barang...hahaha...ko pun satu la...

ju, ade ke makcik nak buat kuih untuk laki dia? sekarang dia beli je...hahahahha...

BISKUTMARIE(",) said...

ahahaha..
ade gak yg xtau mauripan tu ape...
aduss.....

alang² nak rembat, rembat la yg besar sket...
peti ais aiskrim walls ke....
peti cashier ke...
baru true...

Along25 said...

buat apam best gak! :)

AkMa said...

rjinnya bli barang rumah...
suami mithali la...huhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

boleh la buat donat pas ni.hahaha
pastu jangan lupa kirim kat aku :)

sue said...

tu..klu nak cpt pun agak2la..nasib l amurah..klu mahal..haa pk la sendiri..kuikui

BULLET said...

biskut marie, agak2 sape yang xtau mauripan tu ape kan, sure la kene rijek ngan bakal mak mertua kan...huahahaha...

along, mmg best la apam kan...tapi nak buat malas la plak...hehehhe

akma, jangan la cakap camtu...seriau...

elissmie, sile bagi alamat untuk penghantaran donat anda ye...hahahha

sue, tu la...seb baik la kan...lain kali nak kene tengok dulu dalam bakul tu ade barang ke x...

Koyuki said...

kalau ada hampagas kat dalam bakul orait juga

zul said...

encik bullet, apa kaitan tajuk tu ngan isi entry nyer?...

emmm, ko mabuk mauripan ker????

BULLET said...

koyuki, kalau ade hampagas, sape nak bayo? hahahaha...kalau pree xpe la...

zul, tu tajuk sebab nak bagi gempak je...nanti korang akan lebih nak tau ape citer kat dalam...hahahhha...abang ipar aku kene tipu...huaahahha

[z@ck] said...

macam pernah dgr mauripan tu..
mende ek

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

pttla cakap pasal mauripan td
sengal
kes ni rupenyer~

Aujinz said...

hhahahaha...
meh bagi kat aku mauripan tue..
aku nak wat pizza ...:D..

lenkali sapu lagi bakul orang...:))

Zura said...

hahahhaha...nasib baik barang murah...
abis tue ko nk buat ape mauripan tue bullet...
nti buat entry psl hasil dr mauripan tue tau...hihihihi

✖sLap mE pLz!™✖ said...

a'a la mauripan tu mnatang pe??
aq da crik dlm kmus xde pon,,,

PenSeL 2B said...

kalo ade produa kancil dlm bakul tu cmne?

Si budak Aboi said...

agagagaga! apelah bullet ni!

BULLET said...

zack, ko pun same...mauripan pun xtau...huakakakakka

ayu, bos ko xexplain ke kat ko mauripan tu mende...hahahahha

aujinz, ko nak wat pizza? best2...ko dah buat nanti jangan lupe pos kat bullet tau...

zura, niat dihati nak frame kan aje mauripan tu...buat kenangan kot...hahahhaha

slap me, ko kang bullet slap ko kang...hahhaha...mauripan tu adelah tuuuttttttttttttttttt....huahahhahha

pensel 2b, kalau murah aku sapu je...hahahhaa...agak2 dapat x rege 60sen cam mauripan tu?

aboi, ko gelak2 ni ko tau x mauripan tu ape?

eynda said...

Bullet...boleh belajar buat doh pizza!!