Jan 11, 2010

BUKAN SALAH IBU MENGANDUNG...

Satu petang nan indah
Tatkala Bullet keje kat SMART dulu
Bullet pun lepak la kat dalam kabin opis yang hot cold hot cold fingernail
Bersame dengan teman2 se'supervisor' yang lain
Ade la 2,3 orang

Borak2 nyer borak2
Tangan Bullet ni pun capai la daily report kat atas tray
Ni team Bullet nyer daily report la
Ade sorang bangla yang Bullet lantik sebagai ketua darjah
Eh bukan, salah
Bullet lantik sebagai ketua keje la
Orang cine cakap KEPALA
Bullet panggil dia bangla je
Hehehhehe

Bullet pun belek2 daily report tu sambil mulut ni mengomel burak2 ngan member2
Tetibe hati ini terase bagai nak gelak pun ade
Nak marah pun ade
Terus Bullet call bangla tu

" Rafi...meh sini ko...datang kat opis kite yang cantik ni"

Xsampai 2minit, terpacak dia kat depan Bullet

Bullet pun tunjuk la daily report yang dia buat tu
Dia leh tanye Bullet

" Ape yang xbetul bos...Orang sume cukup. Mesin kitorg pakai pun betol apa."
Sungguh pandai menjawab...
Seligi kang, xpasal2 je ngadu kat mak dia kang

" Wei, ko tengok kat bahagian bawah belah kanan tu...Ape ko nampak?"
Bullet dengan lagak sorang supervisor yang kunun2 ade kuase super power terus menyoal dengan sore yang agak2 ganas...

" Ade page numbering la bos...Selalu pun ada buat...Ni pun buat juga...."

Agak2 korang la kan
Kalau korang ade 10 keping kertas
Pastu korang nak buat numbering
Sure korang akan tulis camni
1/10, 2/10, 3/10......sampai la 10/10 kan

Tapi bangla sorang ni lain
Bullet xtau mane dia belajar la kan buat numbering
Sekolah Bangladesh mmg ajar cam bangla sorang ni buat agaknye
Daily report tu ade 8 helai
Sekali dia buat camni
1/2
2/3
3/4
4/5
-
-
-
7/8
8

Kalau korang nak gelak korang gelak la
Yang penting bukan Bullet yang ajor...
Jangan salahkan Bullet plak ye...
Yang member2 Bullet yang lain dah tergolek2 gelak kat lantai
Dem dan hampeh sungguh la dorang tu...

31 COMMENTS ON BULLET:

~@k1 is @utuMn!~ said...

hahahaha

~@k1 is @utuMn!~ said...

sgt

~@k1 is @utuMn!~ said...

lawak

~@k1 is @utuMn!~ said...

cete

~@k1 is @utuMn!~ said...

ko

~@k1 is @utuMn!~ said...

ni!

~@k1 is @utuMn!~ said...

dem!

~@k1 is @utuMn!~ said...

ko

~@k1 is @utuMn!~ said...

xngaku

~@k1 is @utuMn!~ said...

ko

~@k1 is @utuMn!~ said...

yang

~@k1 is @utuMn!~ said...

aja

~@k1 is @utuMn!~ said...

bangla

~@k1 is @utuMn!~ said...

tu....

BULLET said...

wei budak aki...ko kang ade yang bullet kawinkan ko ngan bangla tu nak?

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

aki balas dendam~
wekekekekeee~

wey~
ko bg la sikit ilmu kat bangla tu~
bangladesh tak ajo bebudah sekolah dorang tentang numeric ni

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

aki~ rentikanla~

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

bullet suka buli bangla

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

bullet pon tak reti saje je beliau psyco bangla tu

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

teringin nak lae sekali~

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

dah la aku nak gi komen blog laen

Nini teDDylicious said...

haha!! si ayuz tuh membahas aki, die pon same. komen deret2.

btw, bullet..sile aja bangla tuh laa kalau die silap..

"sy budak baru blaja, kalau salah tlg tunjukkan" kata bangla..

haha!!

BULLET said...

ayu, bos ko tu yang ngajor ko kan...dem la korang...

nini, xsempat ajar...dah tukar keje dah...harap2 ade orang lain la yang tolong ajar bangla tu...huahahhaa

nURmALa mAZLan said...

sib baik bangla..
kalau malaysian...
abis la sekolah kat malaysia yg di persalahkan..hahahahaha~

[z@ck] said...

erk...hahaha..
sepluh..dua pluh..penuh!

AkMa said...

ciannya bangla 2...
ak rsa kan..
cikgu dia x ajar 2...xpasal2...teraniaya...
hahaha

izandaughtersalleh said...

muahahaha...
mengong!

Aujinz said...

itu bangla sangat bijak bro....wakakakakakaka...:))

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

elelele...bulet..bulet...ko kan superisor die..hahahahaha...

BULLET said...

nurmala, kalau orang malaysia wat camtu, luku2 je pale dia...hahahhaha

zack, cam biase buat je...hahahhaha...keje stesen minyak mane dulu?

akma, tah2 cikgu dia pun xtau...hahhahha

izan, bangla tu mengong tapi dia dengan senang hati memengongkan pale bullet gak...hampeh...

aujinz, mmg sgt bijak bro...sangat bijak membuat kitorg mereng...

xtionkamen, bullet supervisor je...bukan cikgu...hahhahhaha

Kyuubi_85 said...

hahaha... sory la, tapi aku dah gelak tadi.. ni nak sambung lagi... hahaha

ko ajar la kat bangla nak mengira tu, manatau dia tak pandai... cuba ko tanya dia a,,b,c pulak... dia pandai ke tak? hahaha...