Dec 2, 2009

SEHARI BERSAME ORANG SUNGAI KUANTAN...EH SILAP, SUNGAI PAHANG

Nak citer pasal orang lumbe lari boleh x?
Xboleh?
Xpela...malas la nak citer
Citer mende lain la camni
Kisah orang kawin
Yea...yea

Hari Sabtu lepas, Bullet g majlis kawin kawan lame Bullet mase kat Kuantan
Dulu kitorg penah satu tempat keje
Penah menjadi kawan yang rapat
Penah masuk rekrut same2
Tapi dia still lagi dalam TUDM
Name dia Zainal tapi Bullet panggil dia Man
Sebab mase memule kenal pun dia soh panggil dia ngan name tu

Dulu penah lost contact ngan dia
Pas Bullet balik KL
Tapi Bullet cari gak dia balik bile ade peluang g Kuantan
Bullet ingt lagi umah dia kat mane
Kat Kg Terlang, Paloh Hinai, Pekan
So, bile dia kawin hari tu
Dia jemput la Bullet

Kite layan gambar jela


 Ni jalan masuk ke rumah dia...Kene la menapak sebab kete dah bersusun kat tepi2 jalan ni. Kalau masuk gak mmg saje cari penyakit la...Bukan penyakit kusta mahupun H1N1 yang dicari la ngok...Penyakit susah nak kuarkan kete dari kawasan ni...


Kawasan khemah orang makan2...Lauk yang dihidangkan sedap2...Yang penting kenyang. Huahahaha. Khemah ni asing2 tau...Satu untuk ppuan satu lagi untuk leleki. So sape2 yang ala2 je kalau datang sini kompom kene rejek...Better check jantina dulu sebelum datang ok...


Umah Man ni tepi je ngan Sg Pahang...Sungai yang ade boye tapi boye2 kat sini sume dah pencen dah...So korang leh la mandi mande dengan tenang kat sungai ni tanpe ade ape2 perasaan...Tapi jangan plak korang perasan yang korang boleh g acah2 boye2 dalam ni...Kang kene yang kepale angin, dia ngap plak korang...Kalau dia ngap, korang ngep la ye...


" Pengantin sampai, pengantin sampai "
Kemain lagi ade yang berteriak sedemikian rupe. Cam menteri2 nak datang je lagaknye...Hehehehe. Dari jauh mmg xnampak la mane Man ni. Yang Bullet nampak bini dia aje...Wei2m bukan nak usha bini orang tau x...Jangan main tuduh2 je...Check dulu gambo kat bawah ni kalau nak tau


Patutla xnampak...Isteri dia pakai baju pengantin tapi Man ni pakai pakaian tentera la...Plak tu xpakai topi askar ke, topi komando ke...Xpun pakai la topi yang cam kure2 tu kan..Nampak la skit tentera...Korang cube zoom skit kat baju Man tu. Agak2 badge ape yang Man tu ade? Agak2 ape rank dia?


Sebelom masuk umah, lepak2 la dulu kat laman umah kan...Rilek la Man, ko nak masuk cepat je...Sabo2.Kite berehat sebentar bersame...Ape KIT KAT KIT KAT...Xde nyer KIT KAT kat situ. Memandai je.


Meh kite layan silat plak. Sebab tu la Man duduk kat laman umah. Bebudak silat dari Persatuan Seni Silat Gayung Malaysia datang beb buat upacara ni...Giler kelas darjah 6M. Kenape 6M? Lantak la nak kelas ape pun. 6M tu dulu kelas Bullet. Huahahaha


Wei, budak2 kecik ni main keris tau x...Bullet nak pegang pisau potong daging pun Mrs Bullet dah xbagi. Dengan alasan kalau Bullet yang potong daging, alamatnye bile masak nti kitorg umpame menguyah chewing gum...Sungguh hine sekali la kalau Bullet potong daging. Kalau ade sape2 perlukan tukang potong daging untuk majlis kenduri atau kendara, sile abaikan Bullet ok...

Dah2, citer dah habis...Balik2. Tau nak tengok citer pree je. Lepak dari pagi sampai petang. Order teh tarik segelas je...Habis rugi la aku niage hari ni...Hampagas tol korang ni...

6 COMMENTS ON BULLET:

~@k1 is @utuMn!~ said...

keh3!!
lawak tol..
eh2 x bes tol mkn knduri..
hahah
ko swo zoom kn pengantn.. ak zoom
tp ak x nmpk lak pangkat dia ap..
yg ak nmpak..
pgntin laki 2 lap mlt pkai lidah!
bley x ak ckp cm 2 bullet??

Ms.Independant said...

Tepi sg tu mesti ade boye darat skali kan???

HuHuhuhu :P

BULLET said...

aki, ko tengok mulut dia apehal...gatai tul la ko ni

ms inde, boye darat xtau la plak kan...maybe boye tu dah g dok bawah khemah makan kenduri sekali la...

~natasha~ said...

kapten ke mamat tu.. ahakss.. tgk caM tu arr...

~natasha~ said...

kim salam kt pengapit.. canggih pengapit zmn skrg.. pakai crocs

dayah aziz said...

rmai tul org nak kwin musim2 nih..=p