Dec 28, 2009

PERISTIWA DALAM BILIK...

2 orang budak hitam sedang bermain2 di dalam bilik
2,2 orang budak hitam ini lelaki
Adik beradik dorang ni
Umo masih lagi belom sekolah
So belom akil baligh lagi la
Dan maknenye dorang xmatang lagi

Mari kite namekan dorang dengan ABANG dan ADIK
Supaye senang sikit korang paham
Kan kan kan...

Adik main2 ngan kete mainan yang diciloknye tah dari mane
Sedangkan parent mereka xpenah belikan kete mainan tu
Memang kaki cilok la sorang ni...

Abang plak main tengok tv rancangan bola betik
Apesal plak la bola betik name rancangan tu...
Rupenye rancangan American Football...
Hampeh la budak 2 orang ni

Tengah2 masing2 sibuk dengan aktiviti masing2
Tetibe...
ZASSSSSSSSS.....

Dan adik terus berlari kat emaknye
Yang sedang memasak kat dapur
Sambil mengadu yang dia sakit kat telinga
Emak tengok ape yang sakit
Berdarah...
Emak sapukan minyak gamat
Seb baik bukan minyak masak...
Huahahahaha

Xlame pastu, ayahnye balik dari menangkap ikan
Penat la tu...
Emak masih merahsiakn perihal adik yang berdarah telinganya tadi...
Emak xmahu ayah risau2
Lagipun ayah baru balik...

Dengan hati yang tulus ikhlas
Dengan xsemene2...
Abang bersuare pade ayah...

" Ayah, abang gunting telinga adik tadi, "

Erk, pastu korang imagine la sendiri ape yang jadik ye...
Malas nak citer...

14 COMMENTS ON BULLET:

~@k1 is @utuMn!~ said...

hahaha..
layout baru beb!!
hebat sey~
cantek2~
hu...
klu ak gnting telinga ko?? ok?

BULLET said...

aki, layout hebat ye...tengok orang la...hebat gak ape...wei2..ko nak gunting tinga aku pesal...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

maka meraung laa si adik sepatutnya.

nURmALa mAZLan said...

fuh!!! sweet la layout baru..uhuks~

Ms.Independant said...

Giler brani Abang tu.
Kalau aku yg wat dah lame larikan dri ke negara seberang.

:P

Aujinz said...

Layout baru kaa...
rajin tul cat rumah...

Kenape Abang gunting telinga Adik?
ahaks..

AkMa said...

apa la si abang 2..
lau ak jdk dia..ak duduk diam2 ja..
cam xdka pa2 yg jdk...
wat muka dunno n muka x bersalah..
huhuhu

eynda said...

Gunting telinga abang pulak! :-D

Nini teDDylicious said...

kau neh tuka layout baru hari2 ke bullet..??

2 bnd : 1) abg dia jujur gaban.
2) gile syco abg die..??

BULLET said...

elissmie, adik meraung sikit je tapi bile abang kene piat2 tinga ngan ayah dia, make abang meraung lagi kuat la...hahaha

nurmala, ko komen layout plak ye...hentam sajelah

ms inde, ade ape kat negare seberang tu ek? best ke?

aujinz, nak tahun baru ni, bullet cat la umah...bagi nampak cantik...nape abang gunting tinga adik tu ko kene tanye abang tu...bullet xtau la...

akma, mak dorang mmg soh buat camtu tapi oleh kerane abang ni giler kentang, so dengan hati yang ikhlas dia pun bagitau bende yang betol...hahahahaha

kak eynda, adik xde can la tu nak gunting tinga abang dia...kalau x sure la dah kene gunting...haha

nini, mane ade suke2 tukar layout...sekali2 je...abang dia sampai sekarang ni jadi orang yang jujur dan syco...hampes...

zul said...

emmm... apa da, gunting telinga adik... aku pernah sangkut mata adik aku kat buaian jek... cuba ko tya bini ko tu.. best tak kena sangkut kelopak mata kat buaian...

BULLET said...

zul, patutla mate minah tu sampai sekarang xbaik2...hampeh tol...mau bullet saman ko kang...amacam?

Didi Nadhirah said...

sungguh mulia dan jujur abgnyer

BULLET said...

didi, tu jujur xbertempat tu...