Nov 5, 2009

SALAH CAKAP...

Mase Bullet duk kampung hari tu, borak2 la ngan atok Mrs Bullet. Kire dah jadi atok Bullet jugak la kan...Panggilan untuk atok ni AYOH ( ikut loghat Pahang yek )...Ayoh ni duk kat Kg New Zealand. Dok sorang je kat sane sebab dia xnak dok umah Mama. Sebab ape xtau la plak kan. Mungkin nostalgia la...Mungkin je ye. Bullet xsure.

Satu kelebihan Ayoh ni, dia hafal sume dialog citer P. Ramlee. Kalau tengok citer P. Ramlee, setiap dialog tu dia tau. Kagum gak Bullet. Bullet hafal gak tapi citer2 yang Bullet suke jela cam Seniman Bujang Lapok, Pendekar Bujang Lapok. Yang lain2 tu mmg x la. Tapi Ayoh hafal sume. Kire cam dia lak yang buat skrip tu...Ye ke? Tah la ek.

Hari tu mase borak2 tu, kitorg borak pasal family Bullet yang xsampai2 lagi dari KL. Padehal dah gerak kul 6 petang tadi...Waktu time tu dah kul 7 nak kat kul 8 la.

Ayoh : Mane mak kamu xsampai lagi?

Bullet : Xtau la Ayoh. Tadi cakap kat Lanchang.

Ayoh : Kul bape dari sane?

Bullet : Mak cakap tadi bertolak kul 6...

Ayoh : Padan la xsampai2 lagi. Kalau bertolak bile nak sampainye...

Camtu plak kan. Bullet ape lagi. Ketawa la berdekah2. Xsangke plak word BERTOLAK yang Bullet sebut tu boleh dijadikan bahan jenake... Hampeh tol la. Moral of the story, jangan gune word BERTOLAK dan BERANGKAT...Korang nak tolak kete tu? Korang nak angkat kete tu? So, gunekan word yang sesuai ek...Nanti kang xpasal2jadi bahan lawak la korang kat situ...

Esoknye mase majlis kenduri  


( formerly known as EN SOT ), kitorg tunggu la EN SCHA ni nak berarak. Make Ayoh pun tanye la kat Bullet...

Ayoh : Mane pengantin ni xsampai2 lagi?

Bullet : Kejap lagi sampai la tu

Ayoh : Lame ke?

Bullet : Xla...sepuntung rokok je

Ayoh : Sepuntung rokok? Kalau rokok tu selit kat telinga mmg lambat la...

Sekali lagi Bullet terkena...Niat di hati nak buat lawak tapi Bullet balik yang dilawak2kan. Layan je la kan. Korang jangan nak gune simpulan bahase buatan sendiri yang Bullet pakai tu. Mmg kene la balik kat batang hidung korang...

10 COMMENTS ON BULLET:

~@k1 is @utuMn!~ said...

BULLET...
org lme ni mmg bes...
lawak yg natural..
ummm... bes3~

Nini said...

gile smart care Ayoh tuh wat lawak..

hehe..

BULLET said...

@k1, tu la kan...lawak org lame ni mmg xleh lawan la.sebab tu dorang dulu yang makan garam

nini, mmg smart la care dia. yang terkena ni pun smart je tahan muke kene gelak

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hikss..padanlah tu :P

kalo orang asli lagi lambat sampai kalo sebatang rokok ayah aku ckp..sebab dier hisap kejap dier padam..jalan plak..dier hisap balik :p baru jalan plak..hahahaha

Zura said...

hahahha...tuelah...
kena belajar BM balik lah nie..
tp betul gak atuk bullet tue ckp erk...klau dh selit kat telinga mana nk abisnye...berjanggut menunggu

BULLET said...

elissmie, ye ke org asli hisap rokok camtu? lagi la lame nak habis kan...

zura, mmg kene belajar balik BM kan...byk yang kurang ni...hehehehe

MYRAspberry said...

lawak la Ayoh ni... hahahahaha...tergelak2 depan laptop sorang2...

eynda said...

Ayoh Bullet memang best!! :-)

BULLET said...

myra, mesti laptop tu cakap ko giler kan...sian ko..hehehe

kak eynda, memang super duper best la dia tu...

hudadida said...

hehehe..telaka3..
teringat plak kat arwah atok..
die ske wat lawak..
ade skali tu..tgh mkn..
die tnjuk pggan berisi sayur..
die tny "ni bole mkn x?"
kitorg cucu2 serentak jwb "boleh!"
nk tau ape die ckp..
"mane bole..pinggan mane bole mkn.." haha..

p/s : rindu atok..