Nov 9, 2009

SABTU...SHOPPINK...?

Hari Sabtu kul 9 lebih ( pagi ni tau ). Mak Bullet dah call. Aduyai, orang nak tido ni. Call plak dia. Tapi jawab gak la. Butir2 perbualan tidak dapat disiarkan sebab rahsia. Huahahaha. Bullet pun bangun la pastu kan. Basuh Si Comel ngan dah 2 minggu xmandi. Hujan je kan sampai kotoran tu dah sebati ngan dia. Sambil tu borak2 ngan jiran sebelah umah. Tanye la dia g stadium ke x malam tu kan. Tapi oleh kerane dia bukan penyokong N9 mahupun Kelantan. Make dia mmg xpegi la. Baik g dating kan. Pastu Auntie sebelah umah plak nak borak2 ngan Bullet. Dia tegur pasal apa grill kitorg xkunci malam tadi. Mmg Bullet lupe nak kunci grill umah kitorg malam tu. Sebab masuk2 je umah, Bullet just lock sliding door je.
Bahaye sungguh la kan. Nasib baik xjadi ape2.

Sedang Bullet mandikan Si Comel, Mrs Bullet plak kemas umah. Mop lantai, sapu sampah. Rajin dia ni. Anak sape la kan. Bertuah badan sape yang dapat dia ni. Huahahaha.

Dah siap sume2, kitorg pun dah mandi, bersiap2 la untuk g. JALAN@ CARI .... Makan? mungkin la.... Kitorg nak g shopping la. Destinasi adelah THE CURVE. Sebab Mrs Bullet nak shopping kat THE WALK tu. Nak cari baju, tali pinggang keselamatan... Eh silap, tali pinggang je ok. Pastu selipar jepun yang mahal.
Kalau dulu kat kampung mase kecik2, sipar jepun tu harge dia singgit je. Pilih la kaler ape yang ade kat kedai tu. Selalunye kaler merah ngan hijau je yang ade. Kalau ade kaler biru tu kire nasib baik la kan. Pastu kalau dapat sipar tu kire cam bertuah la sangat. Bukan ape, sebab dapat sipar jepun baru je. Boleh tayang2 kat member2 yang sipar jepun dorang dah haus tapak dia. Pastu berabuk sebab buat main baling tin. Mase ni mmg ade yang nak main tipu. Dorang gune terompah la plak...Mmg habis la jatuh sume tin kan. Kalau pakai sipar jepun, sure sipar tu melayang2. Sungguh xadil. Team yang kalah tu plak mmg xpuas hati...main ejek2 name bapak la plak...Layan jela

Ok, cukup citer tu. Kat The Walk, Mrs. Bullet cume dapat beli sipar jepun yang ade rame2 kat tepi tu. Rege dia RM9.90. Baju ngan tali pinggang xdapat sebab mahal. Xberbaloi...Xcam Celcom la


Oleh kerane beli sipar je, kitorg pun masuk ke E@CURVE...Nak buat ape?


Nak g karoke kat atas tu...Hahaha. Lepas gian beb. Bukan selalu dapat karoke dengan persetujuan Mrs. Bullet. Selalu mmg xdapat la nak g. Nyanyi 3 lagu yang popular la gak kan, dengan sore yang serak2 kering sampai sore jadi lain...Hentam je la kan. Korang nampak x kete baru Bullet tu. Cun x? Kalau nak race sile la...Bullet on jek. Tapi korang g dulu la ek...Mrs. Bullet plak sempat lagi pose sebab kitorg nak bagi jeles kat sekawan bebudak ppuan yang rasenye masih sekolah menengah, duk kelas belakang dan barisan belakang sekali yang tergedik2 memakai baju yang orang xpakai kalau g tempat ekon kan dan dorang sibuk2 ambik gambar jugak dengan tujuan ade la bebudak lelaki yang akan ngorat dorang...
PERIGI CARI TIMBA tol la

Destinasi kitorg yang seterusnya, Jalan TAR...Ni yang mak Bullet call pepagi ni. Nak cakap dalam kul 3 - 4 tu pas habis keje, dia nak g sane ngan adik Bullet. Dia nak g naik bas dulu. Nanti Bullet tunggu je kat sane. Tapi mase on the way nak g Jalan TAR tu, Bullet call la mak. Dia cakap dia ngah tunggu bas. Bullet pun yang ade kat kawasan berhampiran cakap je Bullet g ambik la senang. Naik bas kang lambat sampai. Hari pun dah ujan kan. Sampai kat Jalan TAR, mak g beli buah2an kat pasar Chow Kit. Macam2 buah dia beli. Cam nak buat kenduri plak. Pastu kitorg park kete kat Medan MARA. Sebab nak terus makan kat  
ANI SUP UTARA. Perut lapo beb mase tu...Bullet order Bihun Sup. Dorang plak order Kuey Teow Sup...

Shopping time bersambung dengan Mrs. Bullet teruskan niat nak beli baju ngan tali pinggang. Result dia, 3 helai baju, 2 helai tudung ( tudung pakai helai ke kawan2? Kalau salah tolong betulkan ). Byk la yang Mrs. Bullet beli. Bullet ushar je la. Hehehe...Mak ngan adik Bullet pun same gak shopping manekale Bullet yang merupakan insan yang lemah ni hanye mampu tengok je...Huhuhuu

Bile dorang dah puas shopping, Bullet cepat2 bawak dorang balik sebelom duit dorang habis...Hehehe. Hantar mak dulu. Ni yangbest ni. Kat umah mak, ade pendatang baru...


Comel x? Anak kucing yang hanye manje dengan Mrs. Bullet wpun baru je jumpe. Ngan Bullet xnak plak manje2. Mentang2 la ko kucing jantan...Kureng betol. Pandai memilih ye...Anak kucing ni adelah yang ke 5 dalam umah ni. Mak mmg suke bela kucing. Kucing2 yang kat bawah flat tu pun mak yang selalu bagi makan. Mungkin sebab tu rezeki mak berlebih2. Mungkin jugak la...Bullet rase nak ambik je kucing ni bawak balik umah kitorg. Tapi mengenangkan yang kitorg ni keje dan xde org kat umah...Make xjadi la kan. Lain kali je la...

12 COMMENTS ON BULLET:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..jalan2 g da curve ekk...smpat karox tuu..

~AmyLiana8886~ said...

bestnyer karok..lama xkarok..comel kucing tu..cute sgt..hehe

Nini said...

nak tucennn!!!

suke tucen gak..

tp, bile da sampai degil die tuh, mmg laa takkan dilayan dah..

ngee!! kejam btol aku ni kan..??

Zura said...

comel nye miow tue...patutlah sabtu tue hujan...ade sore² yg nyumbang ke arah awan berat...hehehe..jgn mare...

BULLET said...

princess n, lepas gian je. lame gak dah x karoke...asek nyanyi dalam kete je

amy, mmg cute kucing tu.mate dia bersih je...rase cam nak picit pun ade

nini, nak tucen? mane bleh. kene tanye kat mak bullet dulu...pastu ade ahli lembage dia yang terdiri dari adik2 bullet...huahahaha

zura, bukan bullet sorang je yang nyanyi ok. ramai lagi. sile salahkan org lain jugak. huahahaha

nURmALa mAZLan said...

ha...saya pon beli selipar jepun yg mahal tu kat alamanda sabtu lepas...ekekekeke`

BULLET said...

ko beli saiz ape nurmala? kalau agak2 xmuat tu sile la pass kat bullet ek

Yanie said...

beshnye karok...dh lme gk x karok ni...he3...

sue said...

wlawei...g karok tuh.....em the Curve kat nagn tpt keje ku..tp nak g cn berjanggut daaa...ahaks

BULLET said...

yani, mmg kaki karoke ke? mesti selalu g redbox ni kan

sue, la keje kat ngan the curve ke? keje ape ek?

Ms.Independant said...

The Walk tu mmg mahal gilos kan...
Mmg xberbaloi lgsg klo bli kat sne....

BULLET said...

ms inde, betol tu. kadang2 harge mmg xlogik. tau la tempat tu sewa mahal tapi agk2 la kan..