Nov 3, 2009

5 BUDAK ITAM

Semalam last day Bullet cuti. Tapi nak gak buat mende ni sebab dah plan lame dah. Kalau xdapat buat, mmg sedih la kan...

Kat situ la destinasi kitorg. Kul 12 tengahari pas Mrs. Bullet ngan Kak Ina masak serta menunggu kepulangan EN SOT
dan Kak Ita dari Kuantan, Kitorg pun bergerak ke sana. Pegi ngan dua kete sebab EN SOT ngan Kak Ita g kemudian. Kitorg bertige gerak dulu.

Perjalanan dari umah ke tempat ni xsampai pun 10minit sebab dekat sangat ngan umah Mama. Kirenye kalau jalan kaki pun boleh, tapi penat la. Dah ade kete watpe nak jalan kaki ye x...

*step by step yang perlu diikitu sebelom kitorg dapat mandi dengan aman...cam nak g perang plak dah ayat Bullet ni. Xdela. 1st, korang kene g kaunter untuk pendaftaran masuk. Rege dia RM19.90 sorang. Bile dah bayo, dapat la wristband tu kan. Tapi mesti ade sorang yang pakai E - Value Wristband tu sebab dalam tu ade minimum RM50...Kirenye kat dalam taman tema air tu sume xpakai duit...CASHLESS...korang nak beli makanan ke, nak beli barang kat gift shop ke sume xpakai duit. Kene pakai wristband tu. Kalau nilai dalam wristband tu xcukup, korang leh top up kat kaunter yang disediakan ek...Mudah je...

*Mrs Bullet ngan Kak Ina tengah tawar menawar harge masuk dalam tu...dorang ingt leh dapat ke? Harap maap la ye. Wpun korang org kampung tu tapi tetap xdapat...Sori la


*Ha, yang ni kanak2 cacat...dorang ingt dorang ni pendek la konon. Pastu bajet leh dapat free la. Harapan la ye. Korang tu pakai MyKad bukan MyKid tau x. Sile sedar diri skit...



*Pas dah bayo sume, kitorg pun masuk la. Pintu masuk ke taman tema ni kene lalu Gift Shop dia. Konon cam nak bagi org teruja la nak beli barang2 dia sebelom mandi...Ceh, pandai korang meniage ye...



*Bullet posing dulu sebelom masuk. Gift Shop kat sini ade jual t-shirt yang murah2...Start harge dari RM9.90. Tapi Bullet ngan Mrs. Bullet nak beli baju yang same corak tapi lain kaler je, sure orang kat situ cakap

" Saiz yang ni kaler ni xde. Kaler lain ade..."

Xsakit hati korang? Hampeh tul. Dah tau kitorg nak datang, sediakan la saiz tu...Kan korang dah rugi sebab kitorg xbeli...


*Nak masuk tu kene la menapak skit sebab tempat tu tersorok ke dalam ye. Yang dua org ni gelak je la yang dorang tau. Pelik gak ngan dorang ni. Dpat masuk free ke sampai gelak sakan camtu. Hairan2...


*Nak mandi kene ade pelampung ni. Kalau x nanti lemas...Huahahahaha. Pelampung ni diperlukan tau x. Sebab dorang xbagi berenang2 xde pelampung. Kire cam safety la jugak wpun kat situ ade brader2 cam citer Baywatch yang jage. Brader2 je ye...Pamela Anderson nyer kaum xde. Sebenarnye kitorg bajet nak ambik pelampung yang ade kepale itik kat depan tu tapi xde la plak kat sini...Sian kitorg. Punah harapan


*Mrs. Bullet ngah bawak pelampung sambil naik ke tempat gelongsor yang cam roller coaster tu. Penat beb nak naik. Sediakan la eskelator ke kan. Senang skit nak naik. Cmni penat la kitorg nak naik...



*Yang ni Kak Ina. Bullet turun dulu sebab Bullet pegang kamera kan. So kene la ambik gambo dorang2 ni. Gambo Bullet xde. Hampeh


*Yang ni plak EN SOT. Bullet ingtkan Mrs. Bullet yang turun tapi EN SOT ropenye. Mane Mrs. Bullet ni kan


*Diikuti ngan Kak Ita. Xnampak la plak Kak Ita ni. Menyorok ke hape. Korang bayangkan jela cam nampak ek...


*Ha, Mrs. Bullet yang last la plak. Penakot tol minah ni. Padehal dia yang naik dulu tadi. Bile tanye sebab ape lambat...

" Dulu Mama ade citer. Cmne kalau ade org letak mate pisau cukur kat hujung tempat kite nak jatuh dalam air tu..."

Terkedu la kejap sebab ade gak yang pk camtu...Xpenah plak Bullet pk sampai ke tahap tu kan


*Naik lagi untuk satu lagi gelongsor yang best. Kali ni untuk family plak. Naik ramai2 satu pelampung tu...Nak tengok hasilnye?


*Haha, korang nilai la sendiri betape takotnye dorang ni. Bullet rilek jek. Huahahahaha...

Bnyk lagi yang kitorg main dalam ni wpun xsiap sepenuhnya lagi tempat ni. Kire berbaloi2 la ngan harge yang dorang bagi kan. Gambo2 kat tempat lain xsnap sebab Bullet dah hantar kamera kat loker. Kang masuk dalam air kang naye je. Dah la kamera mahal tu...


Kul 3 petang, kitorg pun balik umah...Puas mmg puas. Rase cam nak g lagi je. So, pasni kalau balik kampung, kitorg akan mandi mande kat sini lagi...

Yahuuuuuuuuuuuuuu


7 COMMENTS ON BULLET:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x penah lagi main2 air lepas ada anak ni..hehehe

aku pun penakut gak ngan air takut lemas tapi relax jer penah berkayak kat laut 4-5 jam..heran aku dengan diri aku..

butterfly said...

kat mne tmpat nie?
xponah dgr pun..
mcm beshh jer...
:)

.ib. said...

wowo~~~ gua org kuantan pun tak pegi lagi.... amacam bro layan mcm sunway lagoon tak???

SuNdaEz said...

ha...sundaez da g...besy...due kali sundaez g ngan kawan2..rsenye hjung tawun ni nk g ngn family...

kat blog sundaezade cte psal ni..

AkMa said...

hukhukk
da smpai pown kt bukit gambang...
yg dkt sngt2 nie lak x smpai2 ag...
ksian2 x dpt harga murah..
ktaorg dpt harga murah ckit...
huhuhu..jgn jeles...

ezan said...

wah mmg bestlah dapat main air teringin gak nak pegi tapi sayangnya ezan tak reti berenang.. hehehe takut.

BULLET said...

elissmie, betul2 heran ngan ko ni...takut lemas tapi leh plak berkayak lame2...

butterfly, tempat ni kat gambang, kuantan...kat pahang la.

ib, xla cam sunway sebab bullet pun xpenah lagi g kat sunway tu...mahal beb

sundaez, kalau nak g tu ajak2 la kan...

akma, apesal ko dapat harge murah? ko keje kat sane ke?

ezan, xpandai berenang xpe. dia kan ade pelampung tu...xlemas nyer la..