Oct 16, 2009

TERKENANG LA PLAK...


*gambar kenangan dalam kete. ni jek gambar yang tinggal. yang lain xde...mase ni Bullet ngan Mrs. Bullet lom kawen...

Bile Bullet dok sorang2, mesti Bullet teringat kat kete lame Bullet. Bullet rindukan kete lame Bullet tu. Bullet beli kete tu mase Bullet keje kat Carrefour Cheras. Mase tu tahun bape ek, lupe lagi. Bullet keje kat situ gaji bukan byk pun tapi sebab dekat ngan umah, g keje xpyh naik bas sume. Jalan kaki je. Makan pun kat umah, so jimat la. Duit gaji just bagi skit kat mak, yang lebih simpan.

Bullet nak beli kete ni pun bukan senang. Mintak pakcik carikan sebab Bullet mase tu Bullet xtau sgt pasal nak beli kete. Bullet nak kete 2nd je la mase tu. Kalau tau la mmg Bullet xbeli kete 2nd sebab bukan sume elok. Pakcik cacrikan kete kat Johor sebab pakcik dok sane. Dapat la satu kete Proton Iswara ( M ) 1.3 Sedan. Hambik ko siap lengkap sume Bullet bagi. No plat JFS 7593. Nombor sume ganjil jek. Cun je.

Byk la yang Bullet dah buat kat kete tu. Bullet convert bumper depan jadi kete kebal, siap ngan lampu depan sekali Bullet tuko. Pastu bucket seat sepasang kaler merah beb. Ekzos mmg g perang nyer la...Enjin dah buat skit tapi kalau JPJ check kompem JPJ xdapat kesan...Sebab ade pomen yang pakar buat mende2 tu...Hehehehe...Bile balik keje dari Subang ke KL mmg kejap jek sampainye...Siap race lagi...Lantak la kete ape pun kan...Menang kalah belakang kire janji leh bawak laju2...

Tapi kete tu ade masalah gak. Bullet ske bawak kete laju satu hal. Pastu satu hal lagi dulu keje Bullet main outstation jek. Korang cakapla ceruk mane kat Malaysia ni yang kete Bullet tu xmasuk. Banjaran Titiwangse pun dah daki tau x. Jalan Sg. Pulai Gua Musang pun penah jejak...So, bile dah kombain dua2 ni, kete mmg selalu buat hal. Rosak je memanjang...Last sekali rosak mase Bullet buat keje kat Hulu Selangor...Mmg xleh buat ape dah. Enjin mmg kene repair la...Bullet pun bawak la g repair kat sorang pomen ni ( bukan pomen yang tadi yek ). Mase repair ni la Mrs. Bullet apply beli Si Comel. Dan lulus dengan jayenye...Hehehe...So, Bullet pun let go la kete tu kat org soh sambung bayo...

Sekarang ni bile pakai Si Comel yang auto tu, xleh la bawak laju sebab xleh main tuko2 gear. Huhu...sungguh sedih sekali kisah ini...Sekarang kene bawak secare berhemoh - hemoh...Hahaha.

10 COMMENTS ON BULLET:

eza2odette said...

mine also guna 2nd hand keta.. dah 2kali. mmg kena tabah sket..hhuu :p

Zura said...

itu suruh bwk kete cara berhemah...jgn main redah aje...

jai@jezz said...

kete 2nd hand ni memang byk prob ler bullet... nak x nak kene beli keta baru gak.. tp kalu kita jg elok2x mesti tahan lama.. :)

ikiqzana said...

dulu ada jugak kete proton satria.. syg sngt kt kete tu.. lepas kawin terus jual.. sob.. sob..

jom kita lumba nak x..?? suker gak bawak kete laju2..

ZaEr.. said...

Bnyk jasanya tu..benda yg susah payah nak dpt tu paling disayangi...tp tula..bila dah lama terpaksa ganti yg baru..

DYAN_SANA'A said...

qua' qua' qua'.....
mr bullet dahx leh bawak dah kete laju2 ..hehehehehehhe....
so asap pun x la bekepul2..kih3...
enjin kete pun si Comel mgikut prosedur JPJ..hehehehhehe..dah jadi baik lorh..amin..TQ mrs.BUllet sbb ubah Mr Bullet dari jadi pemandu laju..dh jadi pemandu bhemanh..AMINNN>>>

.ib. said...

bilelah ako boleh beli kerete ni... adeh.

eynda said...

Sekarang kena bawak kete berhemoh-hemoh sebab dah ada mrs hehe...ingat la org tersayang...jgn asyik nak bawak laju jek...bahayaaaa :-p Kete akak tu AMT...bawak auto boleh bawak manual boleh.....akak suka manual lagi la...:-p

BULLET said...

eza, bukan takat kene tabah skit tapi tabah bnyk...

zura, dah berhemah dah sekarang ni...dulu ye la. darah mude kan... ( bukan cakap sekarang dah tua yek )

jai, betul tu tapi dulu mmg bullet jage wpun bullet bawak laju2. tapi apekan daye dia nak rosak gak

ikiqzana, nak race? buleh2...kat mane? xnak kat litar sebab xmencabar...( eh bukan bullet dah jadi baik ke )

zaer, betul tu...tapi kete jek kalau dah lame ganti baru...bukan sume mende leh ganti tau x

dyan, ade plak tq mrs. bullet. tq kat kete la sebab dia auto

ib, ko nak beli kete ke? sekarang ade jualan kete murah2 pe

kak eynda, manual mmg syok tapi kalau kat jem haru la. kebas kaki ni...

~natasha~ said...

ahakss... xsedih pon cite ko... ahakss.... keta auto upenye... cet~!!!!

manual laa best.. leh test kekuatan kekuda n lutut... ahaksss.....