Oct 13, 2009

LAZATNYE BUAH TERSEBUT...

Mase kejadian ni semalam la. Dah nak sampai kat umah dah ni. Tetibe je,

Mrs. Bullet : Awak, saye teringin la nak makan durian

Bullet : Durian? ( jeng jeng jeng - korg jangan buat andaian yang Mrs. Bullet mengidam bagai yek )

Mrs. Bullet : A'ah. Saye dah nampak dah kat simpang tu ade jual durian

Bullet : ( Sebagai seorg suami yang baik hati ) Ok, jom kite g beli

Mrs. Bullet : Seronoknye. Dpt makan durian...

Make dengan segera pantas kitorg g beli kat simpang kat ngan umah kitorg tu. 5 bijik RM10. Ok la tu. Isi ok la jugak. Bukannye bnyk pun. Kalau yang besar2 tu mahal plak kan. Kire pakai kilo lagi. Berat kulit jek. Agak kulit durian tu leh buat sup ke nak jual memahal. Hampeh...

Ni petua untuk org yang sakit tekak.
Sile telan duri durian yek. Mmg xrase sakit dah pas tu. Petua ni Bullet xpenah try yek. Jadi, kalau korg nak try...sile lah. Bullet xmasuk campur...Lalalalalala

Sambung la balik citer durian tadi. Sampai jek umah, terus ngap durian tersebut seadanye...Sedap beb...Jom layan gambo plak...


 *upecare membukak durian. gile rakus...



*terliur x agak2? rase die mmg syahdu la



*nak gak tunjuk yang durian tu sedap



*korang tgk pergerakan tangan Mrs. Bullet yang laju tu. itu menunjukkan betape lajunye beliau makan durian.

Agak2 korang la kan, semalam dia nak makan durian. Hari ni nak makan ape yek? Tunggu jela bile dah nak sampai simpang umah kitorg...

14 COMMENTS ON BULLET:

simieY® said...

aku pun suka makan buah tersebut.huhuu..

BULLET said...

simiey, mmg sedap tapi mahal la kan. kalau ade dusun sendiri depan umah lagi best

Zura said...

mmg sedap...klau buat tempoyak lg sedap...atau buat masak lemak tempoyak ikan kembung ke...udang ke...ikan patin ke...sslluurrpppp...

BULLET said...

zura
tempoyak, budu, dan sebagainye adelah makanan yang bullet banned. sebab bullet mmg xmakan mende2 tu

sue said...

ujung bulan ni blk kg blh makn mkn spi lebambuah durian nih!!!

BULLET said...

wah, sue kampung kat mane? nak follow gak la. nak makan buah gak...

wantie said...

nyam.. nyam... durian???? memang pebret. tapi tak boleh makan banyak.
silap silap terus naik 10 kilo...
tak terbawa badanku ini. dah la gedabak cam gini.

BULLET said...

makan durian mmg syahdu la kan. tapi nape beliau mahal dan berat. berduri plak tu.

Redbloodsnow said...

wehhh wehhh..petua tuh nk MEMBUNUH org lah weh. citt...petua yg x akanaku praktikkan. kang x pasal² tragis giler mati telan duri duyan. x ke malu jek kematian tuh..hahahaha

:D

BULLET said...

red, mmg malu la kalau mati camtu. sape ntah bagi petua tu dulu. rasenye org tu dah mati gak la...

MYRAspberry said...

sedaaappnye makan durian...
baru jek minggu lepas gado pasal durian ngan si BF..hahaha. klakar je. pasal durian pon nak gado.. tapi skali skala lama tak makan mesti best kan?

MaMaSyAzA said...

ko jgn bullet kasi petua pelik2...kang ada yg mati tercekik kulit doriyan..bahaya tu..tapi mmg sedapkan makan durian...akak masa preggy dulu..buah durianla yg paling aku suka

BULLET said...

myra, apehal lak ko gaduh ngan bf pasal buah ni? beli jek. 5bijik rm10. bukan mahal pun. kan kan kan

LuVidA^^ said...

geli ngan durian.....yuckks