Oct 12, 2009

BULLET KAWIN HARI TU YE...

Bullet nak kongsi skit gambar2 kawin Bullet kat korang
Boleh kan
Bullet pun kategori pengantin baru
Baru je 5 bulan
Bullet kawin ngan Mrs. Bullet pade 10hb Mei 2009
Buat majlis kat belah ppuan jek sebab Bullet bukan anak org kaye


*ni mase akad nikah belah malam tu. serba putih kitorg. Korg pasan x wajah Mrs. Bullet agak garang? Make up dia malam tu mmg best. Muke dia jadi lain skit tapi tetap ayu. Dengan sekali lafaz jek, Bullet bergelar suami Mrs. Bullet. Sekali jek tau. Itu menunjukkan yang Bullet dah ready ( xtau mase kadi bace khutbah, Bullet sibuk bace selawat ngan ayat Kursi ). Nasib baek kadi xdengar. Hehe. Kadi tu pandang Bullet, Bullet pandang balik la. Pastu kadi tu salam,

AKU NIKAHKAN AKAN DIKAU DENGAN ZUZILA BINTI ZOLKIFLI BERWAKIL WALIKAN AKU DENGAN MAS KAHWIN DUA PULUH DUA RINGGIT SETENGAH, TUNAI... ( pastu dia goncang tangan Bullet )

Make dengan confident nyer Bullet jawab...



Hehe. Agak laju ke? Mane ade kan. Ok jek tu.

Belah siang plak, majlis persandingan kitorg la kan. Tema kitorg kaler cekelat. Sebab ape kaler ni? Sebab disponsor oleh MAMA dan ABAH la. Lagipun mmg cantik la kaler ni. Ramai org yang ckap kitorg pakai kaler cekelet cantik.


*Amacam? Cantik kan. Belah family Bullet pakai serba pink pade hari tu sebab nak nampak lain. Hehe. Segerombolan org yang pakai baju pink telah berarak untuk menghantar jejake hensem ni kawin. Bangge beb. Selalu nengok org je kawin. Ni time Bullet plak. Sanding mmg best la. Dulu mase lom sanding siap tanye kat Mrs. Bullet,

Bullet : Ni kalau nanti kite sanding, buatnye sakit perut cmne ek? Xkan nak blah camtu jek g berak

Mrs. Bullet : Ko g berak sensorang. Biar saye je sanding. Lalalalala

Cis, sungguh riak sekali la dia ni kan. Tapi nasib baik xberak kan. Sebab hepi jek hari tu. Najis pun xnak kuar ( najis yek bukan nik ajis. nik ajis tu org. bullet bukan penyokong pas yek. UMNO beb.)

Pastu tukar plak baju. Pakai untuk ambik gambar outdoor jek. Kat mane kitorg ambik gambo outdoor? Kat belakang umah je la. Kat situ mmg pemandangan cun tau x. Macam2 aksi kitorg buat ( kepade yang belom kawin jangan imagine aksi yang xsenonoh yek ).



Dah siap sume, sesi mengemas umah plak. Kene la cuci kawah bagai. Nasib baik abg ipar ade. Dia la yang tolong. Sebab ape die tolong? Sebab hujung bulan ni dia nak kawin. So nanti ade la yang nak tolong dia kononnye la. Agak2 Bullet tolong x? Larikkkksss

33 COMMENTS ON BULLET:

ctfza said...

nice! nice!

sy penyokong umno gak! :-)

shal said...

waseh... romantik....

BULLET said...

ctfza : ni nak komen pasal entry ke nak cakap ko penyokong umno? kompius la den camni

shal : romantik? malu camni...hehehehe

Syima Syaz said...

camne life pas kawin?
heaven tak?

BULLET said...

syima, mmg best. nak tau lebih lanjut, sile la kawin...hehehehe

munee z said...

wah2,nmpk romantiknya..ehe
itulah, kaler cekelat itu sesuai..tgk gmbar best je..haha

~natasha~ said...

ermmm mane pic batang pokok kesayangan beta... ahakss,.,, smp ati ko x abadikan..... kaciwaaaaa

BULLET said...

munee, tengkiu la cakap camtu. terharu ni. xtau nak bagi ape. sile la ambik awrad dari bullet yek. ambik tau jangan xambik

BULLET said...

natasha, pokok jugak yang ko cakap cantik. hampeh. aku sumpah ko jadi pokok baru tau

DYAN_SANA'A said...

waaa...seronok eh..jadi pengantin baru..tapi kenapa eh..mesti ada debaran eh..tu yg saya pelik..tapikan seronok baca blog awak ni..happy sangt2..saya tmpang gembira..apa2 pun saya doakan awk bahagia n kekal sampai ke akhir hyat..amin..
**
pasal akad nikah tu..hmmm..alhamdulillah selesai..
xada cacat dalam sebutan..hehehhehe..
enjoy wif ur new family

BULLET said...

dyan, tengkiut2 wish gitu. dah lame kawin pon ade gak org wish gitu. terharu la den.debaran mmg ade la. sebab kite mesti pk kite segan2 tapi bile tibe masenye, sume yang segan tu hilang gitu jek. thanx jugak sebab bace blog saye ni.

pasal akad plak, sebenarnye kalau ikut bapak mertua, dia nak buat sekali lagi sebab laju sgt. hik hik. nasib baik

Chooyaya! said...

ni kali ke 2 dah komen tp tak keluar. tensen jerk... bullet, gambar kecik sgt la, tak puas tengok..

imHepPie said...

haha ade ke larik tulun abg isk2..

sian beliau..fuyohh siap ade aksi angkt2 lgi haha

milymir4e said...

sOoo sweet..
smoga kekal bhgia k akhir hayat k..

HoPe said...

suke bab UMNO tu..
give me 5!hahah..;p

si kosong said...

waaa....bestnya dpt kawen..

Anonymous said...

waaa...tahniah...dah dapat lesen berbogel...heheh

miss izan said...

laju gila!!!! ;P

jee yunus said...

ya..idup umno..


pasal kawin 2.nyesal2 jee x pegi..jee dpt kad undangan.....:>

-eLyNhere- said...

beshnye tgk org kawen..
comel jek korg!
5 bulan dh eh? congratzz..
dah uwek2 blom?
ala, awal lagi.. honeymoon dulu laa.. nnt2 bole uwek uwekkk... hikss!

^__^

B.O.A said...
This comment has been removed by the author.
sue said...

weiii...pgnatin br gak la nih... wah ske tgk pki bj kot n gaun tuh..so nice

BULLET said...

chooyaya : sori la gambar kecik. nanti bullet upload lagi yek. xpun g tgk kt fs Mrs. Bullet

im : yang aksi angkat tu yang last sekali sebab kalau buat awal2 takut patah pinggang...lalalalala

mily : welkam2. doa selalu yek. hehehe

hope : ko ni umno jek. ni citer bullet kawin la

si kosong : mmg best beb. rugi sape xkawen...dapat lesen bogel bak kate anon

miss izan : laju ke? hehehe

jee : tu la sape suruh xpegi. nyesal ooo

elyn : uwekk? rilek ar. belom masenye.

sue : tu baju ngan suar dan tie abg ipar yang punye. bullet hampeh ape pun xbawak...

zul said...

larikk yerrr... aku baling ngan kawah tu baru tau langit tu tinggi ke rendah...

BULLET said...

zul, bukan lari jauh pun. lari2 anak jek..hehehe

Zura said...

ingat jd raja sehari leh relax2 ke...wajib kena basuh kawah....mcm dh jd trend plak kan...pengantin kena buli after kenduri...klau adat org melaka lg..drg siap main sapu arang kat muke..happening je

BULLET said...

tula.org melake mmg ngok ( padehal bullet org melake ni . hehe.ala, bukan kene buli, just tolong2 la. xde hal nyer basuh kawah

Redbloodsnow said...

vavavava...meriah ah ko nyer wedding bullet. ooo still consider pengantin baru lah korg neh kan. well, selamat pengantin baru ..hehehe.

baru kenal ko skrg tuh yg baru wish ..lalalala


:D

BULLET said...

ye la red. pengantin baru tau x. inai kat kaki ade lagi tau x. hahaha

MYRAspberry said...

wahhh...terasa permintaan termakbul gitu.
kalo letak gambar satu2 besar2 lagi cantek (request lagi ke?) hahahaha

BULLET said...

myra : buat entry ni mmg sebab myra nak. nak tgk pic penuh ye. check fs bullet yek. malas nk upload bebanyak kat sini

LuVidA^^ said...

congrats da kwen....
ida br nk g kusus kawen..hhuu...

Anonymous said...

Странно, искал совсем не это, гугл выдал Ваш сайт, и судя по всему не зря, есть что почитать! Goodwork!