Oct 13, 2009

BUDAK KECIK KENE TIPU...PADAN MUKE KO


Siape kah jejake hensem itu? Tetibe jek nak interprem dalam ni. Hampeh tol la die ni.
Siap ngan spek rempit dia tu. Ko ingt ko mat rempit. Sekarang org xpanggil mat rempit da. Name baru dorg ni samseng jalanan plak. Ko jangan nak jadi camtu.

Beliau yang seperti gambarajah kat atas adelah adik bongsu Bullet. Name dia

IRWAN FIKRI.

Name cam playboy la kunun. Blah la lu. Umo baru darjah 4 ( baru? badan cam gajah baru pebendenye ).
Pakai je jersi AC MILAN tapi main bola bukan hebat mane pun. Org sepak bola dia sampai kesudah main kejar je org yang bawak bola tu. Penat dol main bola camtu. Ko tu dah la dak kecik.



Ni gambo ni diambik sebab nak tiru gaye SYEM RAJA LAWAK 3. Transformers la tu. Last2 kuo gak. Agogogogo ( salah satu word SYEM ).
Adik Bullet ni lahir kat KL.Kat sepital HUKM. Tarikh lahir dia 23hb Januari. Tahun korg kire la kalau nak.

Dia ni nyer tebiat dari dulu lagi, asal Bullet jalan2 ngan mak Bullet, kompem dia nak ikut. Kalau xdapat ikut sure leleh beb. Bengang jek kan. Tau la bongsu tapi agk2la. Tampo kang.

Nak dijadikan citer, dua minggu lagi abg ipar Bullet nak kawin ni. Bullet ajak la mak Bullet g. Dan oleh kerana xnak tau ape yang kitorg bualkan, Bullet ngan mak Bullet pun cakap la bahase Jerman

Bullet : Mak, nek lungo Meloko piye?

Mak Bullet : Mak wes ngejak nenek aye. Atok orak melu.

Bullet : Kenduri neng Pahang?


Mak Bullet : Terpokso la gowo dek'e.


Make terpinga2 la si budak Irwan itu. Haha. Padan muke die. Ko ingt ko pandai sgt...
Kitorg lagi pandai la...
Korg pun kalau pandai teke la ape yang Bullet bualkan...lalalala

11 COMMENTS ON BULLET:

biskut said...

berjaya ke nk tgl budak ni..aku cam xcaye jek..ape jd pun mst bwk jgk ni..

BULLET said...

biskut, kite kene plan betol2 ni kan. kalau xhabis la rancangan kite nanti...hahahaha

sue said...

weee..blh cko jawa tuuh..caya lah..den pun x gethi weiiii..tp paham beb...ahaks...

BULLET said...

haha, kalau sue nak tau, bullet mmg boleh cakap jawe. tapi adik2 yang lain haram la nak tau. rugi jek

eynda said...

Boleh tinggal ke si adik ni...melalak dia nanti selagi maknyer tak balik rumah hihi...

miss izan said...

aku pon ngah belajar cakap jawa ni ;)

BULLET said...

kak eynda, tu la pasal. mmg nangis la kalau tau. sebab tu senyap2 jek plan

miss izan, nak belajor cakap jawe? nape ek?

MaMaSyAzA said...

oooo cakak jowo rupanya....kalo cakap depan akak..tobat ternganga haku

BULLET said...

mamasyaza, jangan la nganga. kang masuk lalat susah plak. nak telan duri durian ke?...hahahaha

Chooyaya! said...

the converstion between bullet n mother

Bullet : mak, kalau pergi melaka macam mana?
Mak bullet : mak dah ajak nenek, tapi atok taknak ikut
Bullet : kenduri kat pahang?
Mak bullet : terpaksa la bawak dia

ha buleet, lekas hadiah..! ko ingat ko sorang orang jowo? haha

BULLET said...

wah...chooyaya jawe gak...eleh, tau dah. ko cari kat google kan maksud dia. cam la bullet xtau