Sep 10, 2009

WANITA : APE KATE SURVEY?

Perempuan? Wanita? Girl? Lady? Same je pun dorg tu. Ade 2 tangan, 2 kaki. Same je ngan sume. Perangai pun lebih kurang la kan. Ape beze lelaki ngan ppuan ni? Ade beze ke? Cekidaut...

Situasi 1

Kete / Kenderaan : Ppuan suke beli kete @ kenderaan auto. Nape? Dorg ni xreti pakai yang manual ke? Ye la kot. Sebabnye dorg ni malas. Huahaha. Rilek ar ppuan2 di luar sane yang bace ni ye. Contoh je tu. Kan ke auto senang bawak. Masuk gear D, tekan minyak habis citer. Ape nak susah kan. Pastu kalau beli kete mesti nak yang comel. Kete ade ke yang bentuk kucing? Kucing kan comel. Kalau ade kompom dorg beli. So, ppuan ni suke kete yang comel cam Myvi, Savvy, Jazz atau lebih senang citer, K-Car. Mesti sebab senang nak parking kan kalau kete kecik comei ni. Yela agaknye. Next, beli kete mesti nak beli yang Special Edition. Yang dah ade spoiler, bodykit siap. Nape ye? Korg yang ppuan leh jawab x?
 
*gambar bukan hiasan.


Situasi 2

Shopping : Giler dorg ni jadi mase sale. Xkisah la sale 5persen je pun. Teruje kemain lagi ni. Time lunch hour sanggup meredah jem kejap, xmakan semate2 nak g shopping. pastu kalau shopping mesti nak beli kasut, sandal, handbag. Xpaham tul. Hehe. Dahla shopping, beli banyak plak tu. Huhu, kayo dorg ni. Patutla beli kete yang dah siap bodykit. Kos untuk bodykit kan mahal, so bile dah beli yang dah complete, xpayah kuar duit lagi nak pasang bodykit. Duit tu leh g shoppping. Gitu ropenye minda kaum Hawa ni kan. Bijak la dorg ni. Bagus2. Lagi satu yang membuatkan ppuan ni suke shopping sebab barang2 dorg ni kategori murah tau x. Korg bayangkan kalau bawak seratus, boleh beli banyak barang. Kalau lelaki bawak seratus? Beli kasut satu je dah habis dah. Sebab tu lelaki kurg shopping.

Situasi 3

Tempat Keje : Dorg suke membine komuniti yang BESAR PUNYE, BESAR PUNYE ( haha, iklan maggi ). Bukan la besar mane. Kalau kat jabatan kerajaan tu, boleh la nampak ketua komuniti ni terdiri dari makcik2 yang dah nak pencen. Keje dia ade la lagi 2-3 bulan nak pencen, tapi rilek je. Pastu kalau ade budak2 lepasan U ni baru masuk keje, kene la ngumpat ( ni info ni dapat dari Buk Fillanie ). Hehe. Budak ni pakai baju fesyen lame la, xpakai tudung la. Eleh, dorg pun dulu mase mude2 same gak. Korg tengok citer P.Ramlee tu, ade ke pelakon2 ppuan dalam tu pakai tudung? Xde nyer. Pastu pakai kebaye kemain ketet lagi. Sume nampak. Makcik2 ni pun dulu camtu gak. tau nak kondem org je. Nape dorg ni xde keje lain ke nak buat? Mane ade keje dah. Tenage pun gune nak ngumpat je. Pastu jual kepek, jual kain. Org xnak beli mule la moncong cam hidung Pinokio. Hampeh. Ade ke lelaki yang buat cenggitu?

Tu jela 3 situasi yang Bullet nak citer pasal ppuan ni. Cik kaum Hawa jangan plak marah kat Bullet ye. Sekadar renungan di bulan pose ni. Babai...

5 COMMENTS ON BULLET:

Redbloodsnow said...

situasi kete :
yup...mmg ppuan suke beli auto sbb weols MALAS NK DRIVE MANUAL. tercabut kang lutut dok tekan² clutch...hahahaha. X pun..kang berotot lak lengan dok tuka² gear if drive manual..lalalalala


Situasi Shopping:
welll what can i say. Girls dgn shopping ibarat lelaki dgn BOLA SEPAK. x dpt di pisahkan. don;t blame us..kahkahkahkah...

BULLET said...

red, pandai menjawab ni. anak sape la ni kan.

sue said...

Hhehe..
sue pakai kete manual la..
auto klu jammed okla....
bab2 shpong nih!! no komen la..ahaks

Are'Ja_(",) said...

situasi kereta tu..yup mmg btol lar pompuan ske yg comel2, sebab lumrah alam perempuan mmg ske yg comel2.

situasi shopping plak..sememang nya perempuan tak dpt dipisahkan ibarat 9 nafsu 1 akal..shopping lebih mutlak dan kepelbagaian..

situasi tmpt kerja.. tak tahu sebb tak pernah kerja kerajaan..ngan swasta pun geng muda mudi..skrg kerja sorang2..lagi beshh..takde sape nak ngumpat..takde sape nak suh beli2..hehe

jee yunus said...

mmg la pakai kete auto..senang ckit..x payah nk tekan clutch..

shoppin...huhu...x tahan kalo time sale....byknyer la melabur duit kt shopping2 kompleks ni...jeemmg shopaholic...huhu....

kerje 2 xtau la....xkeje lg..:>