Sep 9, 2009

CERITE DI PAGI SYAWAL

Masa : 9.00AM
Tarikh : 1 Syawal ....H
Lokasi : Rahsie
Watak : 14 org yang lain2 negeri

Org Johor : Wes suwi aku ora ketemu kue. Opo kabare? Mak e sihat opo piye? Howalah...

Org Kelantan : Kawe sihak belako. Mok kawe kirim sale ke demo. Lamo doh tok jupo demo. Wat gapo je ni?

Org N9 : Eden kojo kat Soromban laie ni ha. Tompek kojo lamo den la. Den mano buleh kojo jauh dari umah den. Kang omak den sapo nak jago. Mano org ghumah ekau?

Org Kedah : Baguih la hang. Jaga mak no. Cek la ni keja merata. Apa nama, kontraktor la kan. Bini cek ada kat dapur. Apa nama, anak dah bapa dah la ni?

Org Pahang : Tebiat mende awok ni. Kawan belum kawin, camane nak ade anak. Memang niat di hati nak kawin le le. Tapi belum buleh. Kije pun xmenentu lagi. Lawo kete awok?

Org KL : Mane ade lawa. Biase je tu. Beli pun second. Kete second ni nak kene pandai jage je. Kalau x, meragam jela. Berape hari dapat cuti ni?

Org Sarawak : Kamek cuti satu minggu jak. Raya 4 kenak balit sinun. Mun sikda belon, kamek duduk sitok. Hahaha

Org Melake : Hawau kau. Cuti kejap je. Cuti la lame skit. Eh, kau tolong ambik tikau tu. Aku nak bentang ni.

Org Penang : Awat la sembang lagu tu. Xbeik tau. Lepais ni nak p mana? Apa2 pun, jom kita pekena ketupat rendang ni dulu.

Org Selangor : Ketupat rendang je ke? Kuah lodeh ade x? Dah lame dah saya ni xmakan makanan ni semua. Kite dapat makan semua ni pun mase raye je. Ape lagi, jom makan.

Org T'ganu : Aku pong berahi makang ketupak rendang ni. Lemang sedak lagi. Jong ar makang. Tadi ajok sangak.

Org Perak : Keme suke rendan dagin. Kalu dapat, tak sio keme mende lain. Ni, enda keme nak beghi tempoyok ke mike. Nanti mike ambik ye. 

Org Sabah : Perut beladar kao ini. Mangan - mangan jua, sia gerigitan mau luman.

Org Perlis : Hangpa dok merenyeh dari tadi. Mentahkedarah xingat chek. Ni chek nak khabaq mai kat hangpa, 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua. MAAF ZAHIR DAN BATIN.

6 COMMENTS ON BULLET:

y@n@ M!B said...

wah da ada n3 raye aa..hehe..
sdpnyee ketupat+rendang...huhu~

✿FITRAH ALAM KELUARGA BAHAGIA✿ said...

salam, sy suke loghat pelbagai ni ni...riuh jd nye...tp tak phm sgt la..hehhe...

BULLET said...

yana : ketupat rendang mmg best. xsabar nak makan raye ni

fitrah : yang mane yang xpaham tu. sile kemukekan soalan. bullet akan jawab

Redbloodsnow said...

adoiiii awal gile ko dh tayang ketupat bagai bullet oiiiii. ngidam dah org weh..hehe


:P

IxoR@ said...

eh...dah nak raya la....

menganyam ketupat pun tak reti2 lagi....sepuluh kali raya, sepuluh kali belajar...tak jugak pandai!

'selamat hari raya....'

BULLET said...

red, saje je nak bagi meroyan tengok ketupat tu. sebenarnye bullet pun nak sangat makan ketupat... huwaaaaaaaaa

ixor@, xyah la menganyam ketupat tu. beli je yang kat kedai tu. adabi, nona sume ade. hehe