Aug 21, 2009

MANCHESTER UNITED DI AMBANG KEJATUHAN


Kekalahan pertama Manchester United pade musim ni menjadi perbualan lagi. Tapi untuk die hard fan MU, dorg tau yang MU mampu bangkit ( ermm, ntahla ye ). Sebab MU ni awal2 musim mmg xbagus ( harap2 sampai bile2 pun xbagus ). Haha. Tapi Bullet tetap gak nak kate yang MU dah hilang sengat. Kenape dan mengape? Ikuti perbualan wartawan sukan dengan pengurus MU, Sir Alex Ferguson yang dah Bullet translate ke bahase ibunde kite. Yeahaaa..!!!

ESPN : Hai Encik Alex, adakah kau sihat hari ni?

Alex : Aku rase kureng skitla hari sebab bangun pepagi nak kene g tv ko ni. Aku xsempat sarapan lagi ko tau x?
ESPN : Haha, xpela En. Alex. Kang kite g bekfes kat bawah ye. Macam2 ada ( aik, tagline Astro pun ade )

Alex : Bagus2. Ko belanje ha. Sebab ko dah menang betting hari tu kan. Aku tau la ko xminat team aku tapi ko dah bet untuk team Burnley, maknenye ko dah menang. Byk ke ko bet haritu?


ESPN : Boleh la tahan. Cukup makan je. Nak harap gaji kat ESPN ni mane cukup. Ok la, kite terus kepade soalan pertama. Ape punce kekalahan pasukan En. Alex hari tu?

Alex : ( Diam jap sambil garu kepale yang byk kutu ). Sebenarnye team aku bukan kalah cume xbernasib baik je. Byk peluang yang terhidang disia2kan begitu aje. Pemain aku pun nampak cam letih je. Xtau la nape.

ESPN : ( Ade plak nasib xbaik. Ngok org tua ni ). Hehe. Oo, begitu ye. Adekah ianye berpunca dari ketiadaan Ronaldo dan Tevez yang dah berhijrah?

Alex : Sebenarnye aku dah bagitau Ronaldo tu jgn pindah tapi ape boleh buat, dia nak gak duk sane. Dia cakap mane tau dia leh jadi pelakon Telenovela kot kat sane. Tevez plak aku saje xnak bagi gaji byk sebab dia ni kedekut. Ko bayangkan la, lepas game je kitorg akan g minum2 kat bar ka. Org lain minum la arak, dia leh order teh tarik plak. Ape dia ingt ni kedai mamak ke. Leceh la dia tu. Baik aku rejek je dia.

ESPN : Camtu pun boleh ke? Jadi, cmne ngan strategi permainan pasukan MU tahun ni. Berubah atau same je?
Alex : Mane leh bagitau ko. Kang sume tau la. Dah la LIVE kat tv ko ni. Hampeh tul la ko ni. Tapi aku nak citer skit la. Mmg aku terase la sebab Ronaldo xde. Dia tu leh main kat mane2 posisi je. Keeper pun ok gak. Dulu aku yang cari dia kat Portugal nun. Bile dia dah femes, dia lupe kat aku. Same la cam Beckham dulu. Aku mmg terase hati la ngan dorg. Harap2 krismes tahun ni dorg mintak maafla kat aku ni ha. Kurg2 bagi la ang pau ke ( nangis dah org tua ni )

ESPN : Jgnla camni En. Alex. Xpe2. Harap dorg tgk rancangan ni dan tunaikanlah permintaan En. Alex ni. Sian dah aku tengok.

Alex : Aku nak sambung skit lagi ni. Game hari tu, aku bajet boleh la menang sebab lawan aku cikai je pun. Main punye main punye main, sekali dorg dapat gol. Cis bedebah aku cakap. Xpe, aku tau team aku xkan mudah mengalah. Haha. Owen ade, ape nak takut. Rooney pun best gak. Sekali team aku dapat penalti. Aku ingt nak suruh Owen je rembat bola tu tapi Carrick nangis2 kat tepi aku nak ambik penalti, sekali ngan mak abah dia merayu kat aku tu. Cilakak betul la dorg ni aku cakap. Oleh kerane kesian, aku pun bagi la Carrick ambik. Mmg aku marah la sebab xgol plak tu. Hangin satu badan. Mak abah dia boleh plak buat bodo je pastu. Dorg terus ambik tren yang paling awal balik umah ( sumber aku cakapla ). Mmg ngok la dorg. Perangai cam taik. Aku rase aku ni pun dah nyanyuk sebab aku g ambik Owen main ngan team aku. Mamat tu bukan bagus dah. Kaki pun pendek. Lagipun dia xpakai but Nike. Tu yangaku kurang minat tu. Tapi dah bos aku suruh ambik dia, aku pun ikutla. Kang xikut kang kene potong gaji plak.

ESPN : Kroh, kroh, kroh ( sekali mamat ESPN ni tido plak )

Temubual ni terpakse dihentikan sebab Alex Ferguson naik angin ngan mamat ESPN tadi sebab punyela panjang dia cerite tapi mamat ni tido. Sekian untuk kali ini. Kite jumpe lagi la next time bile MU kalah lagi.

2 COMMENTS ON BULLET:

zul said...

gilek ah, menarik tul cara ko layan kekalahan MU..hehehhehe

ZAF said...

MU ni ingt dorg bagus sgt. tapi xde la hebat sgt pun. biase2 je. lagipun chelsea menang lagi malam tadi lawan fulham. rilek je drogba ngan anelka score.