Aug 21, 2009

BANTUAN DIPERLUKAN...PLEASE !!!


Bullet ade satu masalah kat sini dan diharap la kan agar sahabat2 blogger yang lain dapat menolong Bullet yang memerlukan pertolongan korg ni. Dah agak lame nak tanye tapi segan. Tapi Bullet berpegang pade pepatah Melayu yang pernah Bullet dengar, malu bertanye sesat jalan. Tapi Bullet bukan nak tanye pasal jalan. Mende lain yang Bullet nak tanye. Korg tolong la jawab ngan jujur ye. Bagila Bullet ni paham. Kang Bullet xpaham, sampai bile2 pun la xpaham.

Antara mende yang Bullet nak tanye :-

1st, ape bende TAG tu? ape tujuan mende tu? Adekah sekadar saje2 atau nak buat survey atau ape?

2nd, award yang korg bagi tu nak kene letak ke? Ape makne award tu plak? Kenape nak kene bagi?

3rd, tu jela 2 soalan yang Bullet nak tanye. Kang kalau ade yang lain, Bullet tanye la lain kali. Dan kalau ade ape2 tips bergune bagi tujuan blogging ni, please share ye. Jangan kedekut ilmu. Hehe.

3 COMMENTS ON BULLET:

kecikcomei said...

slm cik bullet..uih..ramai sgt arr guna nama u ni.. hurm pasal tag tu.. ianya b'fungsi sbg tajuk/label atau kata kunci. kalau kita buh tag tu sebagai 'happy' so bila kita click pd tag 'happy' tu..dia akn kuar smua cerita cik bullet yg di label kan sbg tag 'happy' td.. tu je..

kalau award.. let say kita dapat award,tu manknaya sbg complimentary org pd kita.. means,org suka blog kita laa. terpulang laa kita nk showkn award tu atau x..atlease kalau xnk display kt tepi tu..skurg2nya.. berterima kasih laa pd si pemberi.. huhu..okeh..

zul said...

tag juga merupakan soalan2 yg diberikan oleh blogger lain utk dijawab.. selalunyer kiter copy paste soalan2 tu dari blog org yg tagged kiter then bagi ah jawapan yg lain... sesuai utk meningkatkan populariti dan merapatkan ukhwah sesama blogger... award adalah seperti yg diterangkan oleh kecik comei di atas

ZAF said...

kecikcomei : thanx ye jadi follower blog ni. panjang betul penerangan. hehe. thanx ye.

zul : ooo, camtu ye. bagus2. bagila tag kat saye. boleh meningkatkan populariti dan merapatkan ukhwah sesama blogger. xgitu?