Oct 3, 2010

KECEMASAN...SILE BACE DULU...


Nak citer satu kejadian pade satu malam minggu...
Boleh ke x ni?
Wakakakaka...
Boleh atau tidak...
Bolos saje dinding itu...
Gilo Bullet...

Kisah bermula lepas Bullet dan Mrs Bullet balik dari umah mak Bullet...
Bullet drive slow lalu Metramac menghala ke Federal Highway...
Kelajuan pade ketika itu cume 60km/j...AJE...
Pemandu berhemah la katekan...

 Sampai je dekat2 ngan kedai perabot yang ade krusi besor bangunan depan kedai tu...
Mrs Bullet ternampak cam tayar lori kontena pecah kat tengah jalan...
Make dengan auto nyer Bullet drive lagi slow...
40km/j...Wakaka...Agak tipu di situ...
Mate melilau pandang depan belakang sebab takut kang tetibe slow, 
Kete belakang plak hentam Si Comel..
Tengok depan sebab nak tengok kalau ade lagi tayar lori yang pecah...

Tetibe, mate kitorg terpandang satu signboard kat tepi jalan tu...
Kat bawah signboard tu ade......

ORANG EKSIDEN...

Aiseymen, nak kene tolong ke x ni?
Mrs Bullet yang prihatin terus bagitau Bullet g tolong orang tu...
Terus stop kete tepi jalan, bagi lampu kecemasan...
Bukak pintu kete, lari tengok orang tu...
Tapi orang yang prihatin tadi xturun lak...
Lepak je dalam kete...
Cesssssssss...
Dasar betol....


Kebetulan, mase Bullet lari g kat orang eksiden tu...
Ade gak sorang pakcik naik motor pun berhenti gak nak menolong...
Bagus, Rakyat Malaysia mmg prihatin..
Maklumlah 1Malaysia...
Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan...


Bullet terus tengok orang yang eksiden tu...
Budak keje KFC...
Name lupe plak tapi Bullet tau name dia hari tu sebab orang KFC pakai name tag kan...
Bullet tanye la cmne leh eksiden...


" Tetido bang...Jatuh motor...Kaki patah kot bang..."


Ah sudah, patah kaki plak dah...
Kene call ambulen ni...


Bullet : Pakcik, cepat call ambulan...brader ni patah kaki dia ni...


Pakcik : Kejap ye nak, pakcik nak check balance kredit handphone dulu...Tadi ade 80sen...


Apesal lak pakcik ni leh pikir camtu...Dia ni orang Malaysia ke bukan?
Agak bernas jawapan pakcik tu bile Bullet soh dia call ambulan...
Dia xtau ke call tu pree pree je?
Dia xtengok tv ke pasal orang main2 call 999...
Dah kalau xpree, mane ade orang sesaje main2 call?


Dah la pakcik...Simpan jela tepon pakcik tu...

Sekian jela citer kali ni...


* Brader tu selamat dihantar ke spital yang terdekat. Isteri dia pun dah dibagitau. Tapi xtau la motor dia cmne...Doakan yang terbaik je la untuk brader tu...

3 COMMENTS ON BULLET:

~eZmALiZa~ said...

wah..bullet sgt baik hati..tp tang pakcik tu sumpah klaka giler....hahahaha... :D

¶A.K.I¶ said...

panjangnye cete ko!!
slalu kontot je!!
huh

eyndayusoff said...

Lama tak jenguk blog ni hehe...baiknyer hati mrs bullet ye... :-D