Apr 19, 2010

BOIKOT BLOGGER INI...

Dah petang baru nak update blog...
Sebab xde citer nak post
Tapi tetibe ade orang yang telah membuatkan Bullet tibe2 naik angin...
Kalau cam Goku naik angin
Boleh gak g jalan2 kan...
Eh tapi tu bukan naik angin...
Tu naik awan terbang...
Huhuhuhu...Tetibe terase cam nak jadik GOKU...
Pehal?

Ok, citer camni...
Last week hari Isnin Mrs Bullet ade usha satu blog jual barang secare online
Barang yang Mrs Bullet nak beli tu
Korang usha
Mende tu la..
Ngeh ngeh ngeh

Korang usha gambo, tempat yang Bullet tande bujur tu ye...

Mrs Bullet bank in payment pade hari Isnin minggu lepas
Means 12/4/2010 la kan
Dan orang yang jual tu bagitau yang dia akan pos barang hari Selase, 13/4/2010
Ok la tu kan...
Sebab dalam blog dia, tertulis yang barang tu akan sampai dalam 3 hari bekerja...
Kalau 3 hari, maknenye dalam hari Jumaat sampai la barang tu kan...
Tapi xsampai gak...
Mrs Bullet mintak transaction number barang tu...
Pagi mintak, tengah malam baru dapat ye...
Harap maklum...
Satu perkare terpuji yang dimiliki penjual ni
Pagi kite sms tanye dia
Malam kang time kite nak tido baru dia reply...

Then Sabtu Ahad cuti la kan...
Mmg xkan sampai nyer barang tu...
Hari ni, pepagi lagi Mrs Bullet dah cek kat website POS MALAYSIA
Masukkan transaction number tu kat pos laju
Transaction Number Do Not Exist...
Ko ingt kumpulan EXIST ke ha? 
Cet...

So, dia xbuat seperti yang dia bagitau kat blog yang mane dia akan hantar pakai POS LAJU...
Then, Bullet xpuas hati...
Bullet plak cek
Same jugak...
Pastu, Bullet call PEJABAT POS kat 1300300300

Orang Pos tu mintak transaction number tu...
Bullet bagi...

RD5*******2MY

Menurut orang Pos tu...

Barang ni di pos pada 16/4/2010
Hari ape tu?
Hari Jumaat kan...
Lokasi barang tu berade sekarang?
Pejabat Pos Bayan Baru Pulau Pinang
Tarikh barang dijangke sampai?
Hari Rabu 21/4/2010

Kalau korang, korang marah x?

Bullet pun ade jual barang online
Dan Bullet terime byk sangat sms dari orang2 yang berminat tapi jauh la...
Bukan kat KL
Dorang sendiri tanye Bullet
Ni kalau dah bank in payment, agak2 barang sampai x?

Ape Bullet nak jawab?
Mmg boleh jawab sampai

Tapi sebab adenye orang yang buat penipuan cam orang tadi
Make lame2 nanti orang xnak dah beli barang online...
So, bagi korang yang ppuan tu...
Kalau nak beli barang yang Mrs Bullet nak beli tu
Jangan cari kat blog tu...
Seyes korang akan menyampah...

34 COMMENTS ON BULLET:

Hazzy Ishak said...

isk
tu la kalau tak reti berniaga
dia nak berniaga jugak

BULLET said...

hazzy, orang camni la yang buat orang lain yang cari rezeki thru online ni terase cam give up...

cik syazni said...

patutnye kalu nak delay pos pon, btau la kan.. tak baik ar dia wat cmtu~

BULLET said...

cik syazni, tau xpe...at least sms la...kalau betol xde stok ke kan...just bagitau...

~0~ said...

hurm...kalo nak meniaga, meniaga la bbtol...jgn main tabur janji je...ciss...

BULLET said...

~0~, ni bukan takat tabur janji...tapi tabur pasir kat periuk nasik blogger yang jual barang online gak...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

jahatnye die..cmne la org kite meniaga nk maju kl cmni la sikap dieorg kan..

eynda said...

Kerana nila setitik rosak susu sebelanga kan...

Natasha said...

cakap x serupa bikin arr......... patutnya dia call lah bg tau. kita bukannya x ada hati perut nak bertolak ansur

Aujinz said...

Bro ..ko beli jer laa kat Mydin..

ekeke.. konfem dapat..huhuhu

♥suterakasih♥ said...

saya pulak terkena ngn ada satu blogger ni..ikut giveaway dia..
dia ckp akan post hadiah saya..tp kena byr postage sendirilah..
then sy belilah brg kt blog dia sekali tanda penghargaan kan..
tunggu punya tunggu..dh la mahal..
postage dh la mahal kt sini tp brg yg sy beli tu ringan bahh..kecik jak kot..timbang rasa la guna plg murah kan..dia tau kot sy student..
bila dh smpai..brg yg sy beli tu ada..tp hadiah yg dia jnji tu takde..apa kess????????penipu kan..
duit kwn sy yg baki pon dia xbagi2 smpai skrg..busy pon agak2 la kan huhu..
meluah kt sini pulak ^^
sy malas nk promote blog org tu kang xpasal2 dia hilang pelanggan ~

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

dah jadi macam kaunter aduan plak kat komen emtri nih...bagus gak ada pendedahan..gua pun pernah kena..kat mudah.my..ribu2 lak tu..report polis pun tak dpt jejak si penjual tu...



weyh bullet..
kau beli apa tu??kompius aku..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...
This comment has been removed by the author.
alvin takda rumah harga 8juta.... said...
This comment has been removed by the author.
sue said...

hurm blh abk jd pgajarn nih,, sbb sue jual on9 gak.. so far xde masalh lg pasl rungutan cam ginih,, aminnn

BULLET said...

xtionkamen, betul tu...pastu nanti kalau bangse lain maju, mule salahkan orang jugak kan...

BULLET said...

kak eynda, ni kalau jumpe kat luar ni...Bullet titik je ngan rotan...wakakakkaa

BULLET said...

kak tash, ye la kan...kalau cakap elok2, sure la ok...orang pun paham...xyah nak tipu2

BULLET said...

aujinz, kat mydin xde bro...dah cari dah...xjumpe pun...wakakakkaka

BULLET said...

sutera kasih, sabaq no...biaq pi orang camtu...hidup xaman dunia akhirat...

BULLET said...

alvin, tu barang tu bukan bullet yang beli tapi mrs bullet nyer barang...ko xtau ke ape tu? ape la ko alvin...ko tanye la kat aki...dia tau sume...

BULLET said...

sue, xkire la ape perniagaan pun kan...kalau kite ade excuse untuk ape jua problem, cust akan paham kalau kite bagitau elok2...

Ju@Lucky^Mummy said...

Hmm.. aku pernah kena la jugak.. mmg siyes aku x kn beli lg kt belog dia..

Tuan blog tu keje area KL je.. kt jln raja laut.. aku pulak kt jln tun razak..

Dia suh despatch dia hantar.. tp, caj pos aku kena bayar gak.. rasa nak jd raksakse gorgom je...kurang2 balik la RM3 ka.. bg diskaun lg ka.. lambat pun satu hal jugak..

Rasa aku nak sound je.. Despatch tu kerajaan malaysia yg bayar.. Pe halll..

BULLET said...

ju, report je kat jabatan dia...biar dia kene...nak meniage sangat, tapi gune despatch kerajaan...bangkai...sebab tu la bullet ni anti ngan orang keje gamen ni...

¶A.K.I¶ said...

hurmmmmmmmmm... i2 sbgai pengajaran..

black_mel said...

payah la kalau menianga janji x betul...sbb klau online ni,sekali orang kena,orang dh x percaya...

aku slalu jgk beli online..tp kalau delay 1,2 hari aku x kisah sgt..jgn smpai seminggu dh la..

BULLET said...

aki, tu je ko komen? ces...

BULLET said...

black mel, betul tu...dorang ni tau nak duit je..tapi menipu lak...

Zura said...

bahayalah...len kali jgn beli online...

BULLET said...

zura, lenkali kene cek dulu la orang ni wujud ke x...

mrs shaifull said...

bullet, saya pun ada beli brg online gak, bayar ansuran, dah abis bln 1 ari tu, still sampai sekarang x dpt lg barangnya, mcm2 alasan, mula2 saya blh terima, tp kalau dah sampai nak masuk mei ni, saya pun sedih gak.. :(

BULLET said...

mrs shaifull, orang ni kalau nak menipu, macam2 care dia buat...

Ms.Independant said...

bullet jual ape online?

Farah pena order shawl.
sampi arini tak dpt.
dr taun lepas kot.
haish.

BULLET said...

ms inde, bullet jual frame untuk wall deco...