Mar 31, 2010

CAMNI BOLEH MENDATANGKAN MARAH...

Hari ni dah ujung bulan...Make dengan senang hatinye hari ni adelah hari gaji...Huhuhuhu
Hari gaji adelah hari yang ditunggu2
Tapi esok sure dah boleh garu pale balik
Sebab tolak utang2 ngan bank...
Hampes... 

Tolak tepi citer hari gaji...
Bullet nak citer satu fakta ni...
Yang membuatkan hati Bullet panas jek tiap2 petang...


Korang klik ye...
Kalau x kang xnampak lak...
Ok, citer dia camni...
Tiap2 petang Bullet kalau nak balik umah...
Bullet kene lalu persiaran Kewajipan ( yang bertanda dengan nombor 3 merah tu...)
Dekat situ selalu la jem...Sebab traffic light kan...
Tapi punce segale jem ni...
Ade sorang polis trafik yang akan menjaga trafik pada tiap2 petang kat simpang yang bertanda kaler HIJAU tu...
Dan untuk sampai situ...Bullet terpakse melalui satu lagi simpang yang ade trafik light ( yang bertanda kaler BIRU tu )
Tempoh mase lampu isyarat di simpang ni adelah sangat cepat...3- 4 kete lepas pastu dan kene benti balik...
Dan polis ni akan bagi laluan pada kenderaan yang datang dari arah TOL USJ ( bertanda nombor 1 merah )..
Bukan sekejap tapi lame...
Polis ni plak mustahil la boleh tengok laluan yang lain sebab yang dia nampak byk kete hanye dari arah ni je...
Sehinggekan kereta2 lain yang datang dari arah yang same ngan Bullet tadi dan yang datang dari Lebuhraya Damansara Puchong ( bertanda nombor 2 merah ) terpakse menunggu lama dan mengakibatkan jalan sesak...

Persoalannya sekarang...
Kenape kenderaan yang datang dari TOL USJ, yang sebelom ni mmg menikmati laluan tanpa gangguan di lebuhraya diberi laluan yang agak lame berbanding kami2 yang terpakse bersesak2 dilaluan yang mmg itu je laluan yang ade untuk meneruskan perjalanan ke PUTRA HEIGHT, SHAH ALAM dan KLANG...

Kejadian ni xberlaku kalau polis xjage simpang tu...Bile polis xde...laluan akan kembali normal...Xde sesak2...
So, ape perlunye POLIS menjaga simpang tu? Boleh korang terangkan?Sape2 yang jawatan polis trafik tu kalau terbace entry ni...sile jawab...Bullet mmg xpaham sebab Bullet bukan polis...

Kalau korang xpaham entry Bullet ni...Korang try la lalu kat tempat tu kul 6.30 petang hari Isnin - Jumaat...

Pecah kace pecah gelas
Sudah bace harap klik NUFF kalau ade...

Wakakakkaka

10 COMMENTS ON BULLET:

cik syazni said...

hoho..stuck dalam jem memang leh wat jiwa kacau..

Nini teDDylicious said...

malas komen pasal jem.

semak!

¶A.K.I¶ said...

wa... ko cete sambil ak refer pada pic ko tanda... hurmm.. kalu dari pandangan on paper... jauh tol da kne jem... haissh!!!



















tapi btl la.. klu da ad trafik lite... buat ap polis nk semak2!! nyebok aje!! mcm org kontrol trafik lite xley jge...













bangangkah mereka2 ini?

Aujinz said...

aku pun malas komen pasal jem..
sebab kat area aku..kalau ade polis..lagi laju..kalau takde..memang sengsara..


pecah kaca meletop bersepai
aku dah klik nuff mase sampai

tolong klik nuff aku plak sampai mamai

BULLET said...

cik syazni, bukan takat jiwa kacau...tapi darah leh naik tau ke...hehehee

BULLET said...

nini, ko bace ke x entry ni? hahahhaha

BULLET said...

aki, mmg jauh la...hari2 berbakul2 polis2 tu kene marah...kalau takat jarak 50 meter ke xde hal la kan...ni sampai 2- 3 kilometer beb...mau xberjanggut gua tunggu...

BULLET said...

aujinz, kemain lagi ko berpantun ha...

Hazzy Ishak said...

tak tau sebab tak penah jalan situ
ngeh3

BULLET said...

hazzy, cube sekali2 lalu kat situ...mmg sengal rase