Dec 3, 2009

ROCK APE? ROCK KAPAK...

Ini celite tentang kejadian ngeli yang teljadi pade mase kenduli Bullet punya itu belade in law...Apa pasat Bullet ciakap selupa itu olang cina? Kulang kelija punye olang...

Semekom sume2 yang berade di hadapan pc opis mahupun di umah ataupun di cc. Di mana jua anda berade,brother2 korang xkan marah...Huahahaha. Gilo...Sile ambil mase yang singkat untuk membace entry ni ye...Sape2 yang tahap mengeja tidak digalakkan untuk membace entry ni sebab dia akan meletop kebabom dalam mase 60 saat...Cepat bace cepat...

Kisah ni mase kenduri kawin abang ipar Bullet hari tu. Orang kampung yang terdiri dari pakcik itu, pakcik ini, pakcik tersebut dan segale pakcik telah berkumpul untuk menyembelih lembu yang bukan diperolehi dari Farmville. Lembu2 tersebut dipercayai telah ditukarkan dengan duit oleh abah kepade seorang penjual dua ekor lembu...Orang tu la yang rugi sebab kalau diikut kepade sistem barter, abah dapat makhluk yang besar dan boleh dipelihara kalau nak la dan boleh menghasilkan anak2 lembu yang lain. Tu pun kalau dua2 ekor tu lain2 jantina la. Kalau same mmg xdapek den nak nolong...

Selepas je semayang Jumaat hari tu ( Bullet yang semayang bukan lembu tu la ), pakcik2 yang pelbagai latarbelakang tadi telah ditugaskan untuk menyula, ASTAGHFIRULLAH...menyembelih la mangkuk..Bukan sembelih mangkuk tapi sembelih lembu tu...Dan Bullet xmampu nak tengok sebab mase tu Bullet buat keje lain. So jauh la dari lokasi kejadian itu...Pastu abah soh la Bullet g kat pakcik2 yang sembelih lembu tadi sambil bawak kete sorong yang abah baru beli kat kedai mane tah. Kete lame xleh nak pakai dah sebab alignment kete tu dah lari. Dah bawak g kedai tapi pomen tu cakap xleh nak repair...Sport rim pun xleh nak masuk...Xpe la, boleh merase kete sorong baru kan...

Bullet pun angkat la daging2 lembu yang telah siap dipotong2 mengikut tertib nyer. Wei potong daging pun kene tertib tau. Korang tau x ape tertib tu? Xtau? G bukak kitab balik. Belajar semule...Buat malu je...Sambil2 mengangkat daging2 tu, pakcik2 tu pun berborak la sesame dorang pasal sebuah senjate yang digunekan dalam operasi penyembelihan lembu itu...Bukan parang atau pisau tapi,

KAPAK

 Kapak ni dorang gune untuk memotong tulang2 lembu tu. Maklum la tulang lembu xsame ngan tulang ikan. Kalau tulang ikan tu korang potong gune kapak xtau la cmne kejamnye korang ni. Lagi2 kalau ikan bilis...Memang xde hati perut...

Jom kite dengar, eh mane leh dengar...Jom kite ikutu perbualan pakcik2 yang ade di situ...

Pakcik itu : Ni kapak sape ni?

Pakcik ini : Kapak aku la

Pakcik itu : Mane ko dapat?

Pakcik ini : Belila dol. Ko ingat aku curik ke ha. Mentang2 la aku dulu masuk lokap setengah hari sebab curi duit 20sen anak aku, ko dah usha sleck je kat aku ek. Aku bagitau mak aku...Huwaaaa

Pakcik itu : Aku xde plak la nak tuduh ko. Aku tanye je. Ko jangan la nangis..
.
Pakcik ini : Ni kapak ni aku beli kat kedai abang aku. Tujuh belas inggit ko tau

Pakcik tersebut : Mahalnye. Ni kalau kat kedai abang aku ni, dia bagi free je satu ni

Segale pakcik : Kalau abang aku ni, dia bagi aku 7 kapak free...

Camtula cerite pasal KAPAK yang xmengerti ape2...Dorang ni pasal kapak pun leh jadi citer kan...Orang soh potong daging, dia citer pasal kapak...Layan kan aje la

10 COMMENTS ON BULLET:

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

yeay~~!!!!
dapat komen 1st
ko nak watpe beli kapak?
nak join kumpulan kapak ea?
hahahahaa

~@k1 is @utuMn!~ said...

hahahah!!
bongek bullet ni ayu~~
kapak pn nk cete!
keh3~
tp kn klu kte dpt lembu dr farmville!
btl2nye..
wahh kye ak.. da ad 20++ eko lmbu!
hahaha

BULLET said...

ayu, ko tau nak komen first je...bullet bukan nak bagi ape pun..huahahaha. ke ko nak bullet bagi lembu kat farmville ko?

aki, ko xyah nak berangan la...dah elok2 keje opis, ade hati nak jadi pengembale lembu...cet...

Precious said...

Eh, kalau lembu FarmVille tu boleh sembeleh, bagus eh!
Eh ehhh, jom share RM5 kat blog akak, jom!

Aujinz said...

aku tak penah beli kapak..

tapi aku selalu beli minyak cap kapak..kapak la jugak...

p/s: bro...ko penah main lumba bot daun Minyak Cap Kapak?

BULLET said...

precious, share rm5? nak buat ape?dapat cabutan bertuah ke?

aujinz, lumbe bot daun minyak cap kapak? ko ni pelik2 je permainan ko...xpenak plak aku dengor ade main camtu

Nini teDDylicious said...

kapak eaa..??

along aku pon ade gak..

gigi kapak..

hee..

cam arnab..

lalalalalalala..

Nini teDDylicious said...
This comment has been removed by the author.
BULLET said...

nini, ade plak ko citer gigi kapak...lari tajuk tol la...ko g kejar sekarang...

eynda said...

Lama tak tengok kapak hehe...jom la naik KLIA transit :-)