Dec 31, 2009

POTONG...TANPA WAYAR...

Satu hari yang malang
Bullet tercari2 la tetikus pc
Mase ni umo Bullet sekolah menengah
Bullet tau dan ingat yang Bullet letak tetikus terbabit kat dalam laci meja tulis

Bullet xputus ase
Cari lagi
Dalam lemari luar lemari
Dalam umah luar umah
Masih tidak bersua dengan tetikus

Hampa hati Bullet
Dahla mase tu nak gune tetikus
Xbeli lain mmg xla sebab kewangan Bullet mase sekolah2 dulu adelah dibawah bajet mak yang hanye memperuntukkan RM10 seminggu...
Pernah jugak apply untuk naikkan bajet tapi permohonan ditolak atas alasan budak kecik xleh pegang duit byk2
Erk...
Terkedu la kat situ...

Hampir setengah hari mencari
Bullet mule putus ase
Lepak depan tv lagi baik
Tengok katun Alvin & The Chipmunk
Leh gak menghiburkan hati yang duka lara ni.

Adik Bullet yang no 3 ade kat depan tv gak
Ngah main2 mainan dia la
Sekali sekala dia pun gelak2 gak tengok katun Alvin tu

Tengah2 layan katun tu
Bullet tengokla adik Bullet tu main kete dia
Best je tengok dia susun2 askar la
Pastu kete orang jahat langgar askar2 tu
Kire cam dalam filem la
Gile imaginasi budak ni

Bullet tertarik ngan dia
Bullet pun duduk la join

Xsampai 2saat duduk
Bullet nyer muke dah tukar kaler hijau
Sungguh marah dan rase nak makan orang pun ade
Bukanla sebab adik Bullet tu berak dalam suar ke hape kan

Tapi sebab tetikus yang Bullet cari tu ade kat dia
Dengan keadaan tetikus tu dah xde wayar
Agak2 wayarless ke ha?
Tula kete yang dia main buat langgar askar2 tadi...
Hampeh tol...

17 COMMENTS ON BULLET:

zul said...

emmm, genetik ko gak tu...

Didi Nadhirah said...

dulu selalu wat gak camtu....tp bukan tetikus la....tabung2 duit itu jadi bangunan untuk raksasa runtuhkan

BULLET said...

zul, xpe genetik bullet pun sebab kreatif...hahahhaha

didi, pastu nanti kalau tabung tu terbukak ke, sure leh ambik barang seposen dua kan...

Si budak Aboi said...

ala relax aa adik kamu tu kreatif ape..!

BULLET said...

aboi, kreatip la sangat kalau camtu ek...hampeh...

sue said...

sian tul ko ek..ahahah..xpela bebudak apela yg dia tau...

fashah84 said...

salam..
hahahahaha..
lawak btul,mmg tinggi btul daya imiginasi adik awk ni..
budak2..biasa ler tu..
apa yg tlintas d hati ler tu..

ALYN_C3N1 said...

hai...slam...lawk jgk ek..hehe...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha pantang nampak tikus jugak sebab keluar cahaya dari tikus tu.kalo me buang wayar dr laptop terus dicampaknya tikus tu :P

nway,
selamat tahun baru!
semoga tahun 2010 lebih indah !

eynda said...

Like abang like adik nih...kreatif :-p

~eZmALiZa~ said...

hak3.. :D penat ezma gelak2 bace entry ni.. :))

Syima Syaz said...

nakal

Ivy Metaga said...

hahahaha..comel...

cik EPAL said...

it was so cute...hehe..


happy new year anyway :)

BULLET said...

sue, seb baik dia budak2 lagi...kalau dah beso xtau la nak cakap cmne...

fashah, mmg betol tu...dia buat ikut suke dia je...kalau orang marah tau plak takut...

alyn, kalau lawak sile gelak ok...hehehehe

elissmie, ye ke camtu...ape leh buat...nasib badan...happy new year jugak ye...

kak eynda, tengkiu2...hehehhee

ezmaliza, kene tingkatkan lagi stamina sebab kalau nak bace entry lain pun kene gelak jugak...hehehehe

syima, mmg nakal dia tu...babab kang...

ivy, dia xcomel...dia nakal...hahahaha

cik epal, tapi dia xcute cam cik epal la kan...hahahahha...hepi new year jugak...

Nini teDDylicious said...

haha!! lek2 laa..

skang gaji da byk kan..??

beli baru sudeyy..

Aujinz said...

hahahhhahaha..:))

skang gaji dah beso..sila beli spare sepuloh..:))