Aug 19, 2009

ANDAI DAPAT KU UNDURKAN MASA...HEHE


Bulan pose nak datang dah ni. Hari Sabtu ni je. Pose tahun lepas dah ganti lum? Mrs. Bullet nasib baik dah ganti pose dia. Kalau x, xleh raye dia tu. Hehe. Pose tahun ni merupakan pose pertama Bullet dan Mrs. Bullet bergelar husband & wife. Cabarn dia mungkin la lain dari pose mase bujang kan ( jangan pk lain ha ). Azam pose Bullet tahun ni, mesti la nak pose penuh pastu nak g semayang terawih penuh gak. Al- maklumla, tahun2 yang lepas, asyik xpenuh je. Nape ke malas bebenor Bullet ni agknye ye. Bile perut dah kenyang, mate pun pejam. Sekali pejam terus baru tau.

Tahun ni Bullet akan berpose dalam suasana ekon. Bukan ekonomi ler. Aircond aircond = penghawa dingin. Sebab pose tahun2 sebelum ni Bullet duk berjemur tengah panas. Yela, dulu keje Site Supervisor. Mau x berjemur. Tahun lepas mase pose, Bullet ade projek kat DUKE Highway. Buat keje2 pemasangan signboard. Hari2 balik umah mesti jem, nasib baik je boleh sampai awal. Kalau x, jgn harap la. Tahun yang sebelum tu kalau xsilap Bullet la, berjemur gak sebab keje kat area UTARA. Belah2 utara ni panas skit beb. Cuace dia lain macam je. Korg org utara ni byk dose ke? Hehe. Jangan marah ha ( dialog P. Ramlee ). Dan ade tahun yang bile ntah pun same gak. Mase tu buat projek umah kat Rawang. Memang xkeje la, lepak je dalam kongsi ( umah bebudak Indon ).

Cerite pose mase kecik2, Bullet start pose yangyok mase darjah 3. Xtahan beb mase tu. Ngok gak Bullet kan. Darjah 3 baru nak start blaja pose. Mase sekolah, asyk g toilet je. Nak basahkan muke. Kali pertama cikgu tanye watpe g toilet, Bullet cakap nak kencing la. Kali ke 2, Bullet bagitau nak berak. Masuk kali ke 3, nak tau cikgu tu cakap ape?

Bullet : Cikgu, nak g toilet pleaseeeeeeeee....

Cikgu
: Masuk kali ni dah 3 kali ko g toilet. Ko watpe dlam toilet tu? Kejap kencing, kejap berak, ko kencing aku ke?

Bullet : Mane ade, cikgu. Saye... ( xsempat habiskan ayat mintak kasihan )

Cikgu
: Baik ko duduk balik tempat ko. Kang aku jemur ko tengah panas kang, baru ko tau. Nak menipu org hidup je ko ni kan.

Bullet
: ( Dalam hati ) Sekali dia tau da aku nak basuh muke.

Make dengan hati yang sedih, Bullet pun duduk la balik sambil menahan muke yang merah padam. Dahla kene marah ngan cikgu, member2 plak bantai gelak kan Bullet. Kang Bullet bantai dorg baru tau. Nak x? Tau takut...

Bullet harap la kan, bulan pose ni, Mrs. Bullet akan bangun sahur gak. Sebab Mrs. Bullet selalu xbangun sahur. Dah tu Bullet nak makan ape nanti... HUWAAAAAAAA...

Bulan pose nanti, jangan plak korg membazir ngan beli makanan banyak2. Kalu korg mampu habiskan pun, toksah la makan banayk. Xpenah lagi Bullet dengar org mati sebab puase. Jangan plak nanti korg pergi sebab terlebih makan ( mintak di jauhkan la ye ). Kite ni kalau g bazar Ramadhan tu, macam2 nak beli. Ingt lagi pose tahun lepas, Bullet ngan Mrs. Bullet first day pose kat umah emak Bullet. Kitorg g bazar kat Kg. Pandan. Punye la ramai org yang beratur walaupun baru kul 4lebih. Yang paling panjang sekali dorg beratur nak beli popia. Sedap sgt la agknye popia tu. Bullet g kat kedai yang jual kuih ape ek, lupe la plak. laku kuih tu. Kang la Bullet tanye Mrs. Bullet kuih ape yang kitorg beli. Jap ye...

Bullet : sayang, kuih ape yang kite beli kat bazar ramadhan kg pandan tahun lepas tu?

Bullet : kuih talam ye


Bullet : ke sri muke?


zueziilla: yg kapal tu ke


Bullet : kapal?


Bullet : kapal ape?


zueziilla: kuaih tu kt dlm daun psg ye


zueziilla: dia buat mcm kapal

Bullet: ha, ye la tu


Bullet: eje kuih pun salah


zueziilla: tepung pelita


* sumber dari YM antara Bullet dan Mrs. Bullet kejap tadi

Kuih tepung pelite pun org ramai beli. Pastu beli kemain banyak lagi. Cam nak makan kenduri. "Agak2 la skit abg," ( dialog Haziq dalam Syurga Cinta ). Xpela, dah duit dorg. Ade sekali tu kitorg g kat Shah Alam plak. Yang ni nak cari parking mmg payah la. Buat sakit hati je. Hajat di hati Mrs. Bullet, dia nak cari Char Kuew Teow yang ho liao la kononnye. Sekali org tu xde da kali ni. Mungkin xmeniage dah. Tahun lepas untuk banyak. Org tu dah g Miami ke hape agknye. Make dengan hati yang luluh, Mrs. Bullet beli la popia. Beli gak. Ingtkan xnak beli.

Ok, la ye. Ooops, lupe plak nak pesan. Jangan la korg main mercun ke. Bahaya tau x. nak main pun main la mende lain. Main polis sentri ke, main dam ular ke. Kan have fun tu.

Orait, Bullet nak berundur diri sekarang ni. Dah nak waktu lunch dah. Hari ni Mrs. Bullet masak sambal xde ikan bilis ngan ikan tongkol goreng. Korang doakanlah Bullet makan dengan jayenye ye. Harap2 xsakit perut. Nape? Korg bace la petikan dari YM lagi.

zueziilla: syg

zueziilla: klu ikan tu dah xsdp, jgn mkn ye


Bullet: nape?

Bullet: dah xelok ke?

zueziilla: xtau la


zueziilla: dah lame dlm peti kan


Boleh plak ikan tu dah lame dalam peti. Bullet agak la, ade 2 minggu la ikan tu dalam peti.

"Ya Allah, selamatkanlah hambamu yang kecik ni. Amin"

Mesti korg tertanye2 ape kaitan entry kali ni ngan tajuk yang Bullet bagi. Hehe. Saje je. Xde tajuk dah. Bubuh jela ape yang patut.





4 COMMENTS ON BULLET:

anak laut said...

salam...

:)) best entri ni...tq singgah anaklaut memberi komen..

anak laut said...

salam..

tq singgah anklaut awal pagi ni..:)

ZAF said...

thanx ye anak laut.semoga hari ni ceria lagi

aen said...

jujie...laki ko ni klaka ar..