Oct 1, 2009

CITER SEMALAM...HARI NI BARU TAU


Semalam pas balik keje je, Bullet cakap la kat Mrs. Bullet yang Bullet ni lapar. Pastu dengan pantasnye Mrs. Bullet pun menyarankan agar kitorg g makan cendol, laksa kat USJ 18 tu. Memule tu ingt xnak pegi sebab teringtkan daging masak lemak yang Mrs. Bullet masak pagi tadi ade lagi kan. Mmg dia masak lebih sebab untuk lauk malam sekali. Tapi untuk Bullet jela. Mrs. Bullet xnak makan malam sebab nak menten body kan. Untuk sape lagi. Mestila untuk suami tercinte. Hehe.

Dah nak sampai kat tempat dituju, traffic light plak merah. Jalan xde la jem sangat pun tapi bile merah tu, angin la jugak. Perut dah la lapar ni. Tengah tunggu lampu traffic tu nak tukar hijau, tetibe kete kitorg bergoyang. Bullet pun pandang la Mrs. Bullet.

" Eh, nape kete kite bergoyang ni? " Bullet tanye la kan. Padehal time tu kitorg bukan atas jambatan pun. Tengok kiri kanan, xde pun lori besar2 yang lalu kat jalan tu. Selalunye kalau lori besar lalu sebelah baru la ade rase goyang. Tu pun atas jambatan la. Selalu yang Bullet rase mase kat MRR2 kat area Ampang. Kalau jalan jem mmg rase la jambatan tu goyang. Ni sume keje JKR la ni. Buat jambatan xbetul.

Xpun adekah kete kitorg kene tarik ngan polis sebab xbayar saman hari tu? Mane mungkin kan. Bullet baru je tulis entry pasal xnak bayar saman, kete dah nak kene tarik. Tapi mane ade polis yang nak tarik kete kat tengah2 jalan kan.Tapi ternyata bukan polis yang nak tarik kete kitorg. Kitorg pun xtau ape yang berlaku.

Adela dalam berape saat je kete goyang. Pastu ok dh. Kitorg pun xsyak ape2 la. Biar je dia nak goyang ke nak ape ke. Yang penting kete kitorg xrosak. Pastu perjalanan pun bersambung. Tapi kitorg xdapat la makan cendol ngan laksa tu sebab brader tu cakap sume dah habis dah. Tinggal cucur udang je. Make dengan hati yang kecewa, kitorg pun balik la.

Pagi ini, masuk je kete terus dengar HotFM. Biase la pepagi ni FBI ngan Fafau yang jadi DJ kan ( xsuke la Fafau tu ). Dah la belum kawin tapi perangai cam bagus. Nanti kalau ade undian untuk pilih DJ HotFM tu tukar waktu keje dorg, nak undi Fafau tu keje belah malam ngan Anne. Haha.

Topik pagi ni, gempa bumi yang melande negare jiran, Indon yang mengakibatkan beberape negeri kat Malaysia ni pun rase gegaran tu. Ramai la yang call cakap pengalaman dorg semalam. Ade yang katil bergoyang pastu ingat ade gangguan makhluk halus, pastu ade yang pening hisap rokok la. Macam2 hal la dorg ni.


*AMARAN. Timbalan Pengerusi Rukun Tetangga Kompleks Kuarters Hospital Kuala Lumpur, Azmi Zahari mengarahkan semua penghuni pangsapuri itu turun mengosongkan rumah masing-masing selepas gegaran kuat semalam. 
 
Barula Bullet sedar yang kete kitorg bergoyang semalam tu sebab gegaran ni la. Nasib baik xde ape2 kan. Mmg samela waktu kejadian tu ngan waktu Bullet ade dalam kete semalam. Risau gak kan. Banyak2 kan la berdoa agar negara kite xkene lagi gegaran tu ataupun tsunami ke. Takut ooo...

Ape2pun, kalau sape2 yang keje kat bangunan tinggi, patuhila langkah2 keselamatan yang telah ditetapkan. Jangan plak korg masuk dalam lif sebab nak turun cepat. Tu sume xmembantu ye kanak2. Turun ikut tangge dan jangan ade tolak menolak yang berlaku. Kasihanilah pade yang tua dan pade ibu2 yang mengandung...

2 COMMENTS ON BULLET:

Siti Zubaidah said...

May Allah SWT bless us,Amin!

Redbloodsnow said...

Oooo cendol rupernyer menatang tuh ek. ingatkan ape lah td sblm bc entry..hikhik

nasib bek ko ngan wife xde pape. cian ek mangsa gemba bumi kat indon tuh :(