Sep 14, 2009

BUKE POSE YANG DI SPONSOR...

Nak tulis entry berbuke lagi boleh x? Ade mase lagi kan. Hehe. Ok, hari Jumaat lepas adelah hari yang dinanti2kan oleh Bullet dan Mrs. Bullet. Setelah sekian lame kitorg tunggu nak dapat makan buffet, akhirnya ade gak org yang nak belanje kitorg makan buffet. Haha. Kat mane? Holiday Villa Subang Jaya. Sape yang baik hati ek belanje kitorg? Sape lagi kalau bukan En. Zahanee, bos kepade Mrs. Bullet. Hari tu buat majlis buke pose kat masjid, kali ni khas untuk staf dia dan suami2 staf2 dia. Haha. Beruntung betul la Bullet kan. Hari tu ade Mrs. Bullet, Fiza dan suami serta Rizal. Ongkos buffet kat sini RM69++ je.

 *apehal gigi cam terkeluar je? ngok betul la

En. Zahanee sengaje nak bawak kitorg makan sebab dia pun xpuas makan kat masjid hari tu. Al - maklum la dia kene makan dalam dulang sekali ngan Tok Imam da. Sian2. Xpela kan. En. Zahanee suruh kitorg sampai sane kul 630. Senang kalau sampai awal ni. Kang xde la berebut ngan org lain.

Tetapi Melayu tetap Melayu. Janji Melayu mmg selalu xtepat. Kitorg sampai kul 645 camtula. Jalan jem la plak hari Jumaat hari tu. Xtau la nape. Sampai KL kitorg dengar jem tu. Gilo la dorg ni. Sampai je kat sane, Mrs. Bullet tercari2 kat mane meje yang ade tertulis name En. Zahanee. Tengah cari2 ni, tetibe kene sergah ngan wife En. Zahanee, Kak Sharon. Halamak, name minah saleh beb. Tapi org Melayu. Dah name dalam IC dia cenggitu, biarla. Dia yang tunjuk kat mane nak duduk. Pastu kitorg pun ambik la segale makanan yang kitorg nampak cam sedap. Ni kalau ambik banyak kompom xabis. Ambik skit2 dulu.

Bullet makan nasi dulu. Lauk yang Bullet ambik ni mmg Bullet xpenah makan. Lauk KETAM MASAK MERAH. Gua mane penah makan ketam. Alergik beb. Kang muntah balik. Tapi di gagahi gak makan ketam. Al - hamdulillah, selesai ketam tu Bullet makan. Pastu ade gak Bullet ambik tiram, udang, sotong, ayam. Mrs. Bullet tetap ngan kuih - muih yang dia nak sangat makan termasuk la kek. Gilo makan desert dulu. Makn la nasi ke. Ooo, tapi dia ade makan mee gak. Mee ape ek, lupe la plak.

 *kalau bab posing, serahkan kat kitorg . mmg poyo

Sambil makan sambil borak. Suasane xde la formal. Kang formal2 kang ade yang ayam terpelanting masuk dalam pinggan orang lain kang. So, makan pakai tangan je la. En. Zahanee dan wife dia ni mmg suke makan. Ambik mmg dalam kuantiti yang banyak. Gilo dorg tu. Pas habis makanan 1st round, Bullet ambik plak daging panggang ngan eskrem. Nampak cam sedap je. Sekali ambik gak daging kambing. Bukan habis pun makan daging kambing tu. Bullet sakit kepale la makan daging kambing tu.

3rd round, ambik plak mee rebus. Haha, nak ambik mende ni skit nyer sekse. Bullet tanye la kat org yang keje kat situ tu...

" Bang, ni nak kene masak sendiri ke?"

Nak tau ape org tu jawab? Dia xjawab ape pun. Sibuk la sangat gamaknye masak mende lain. Kureng betul. Make dengan hati yang sedikit kecewa, Bullet ngadu la kat Mrs. Bullet. Mrs. Bullet la yang tolong masakkan mee tu untuk Bullet. Haha, bau dia wangi beb. Makan lagi. Mrs. Bullet ambik lakse la. Ape lagi. Dia xde lain, mende tu gak yang dia bedal.

Sambil tu, Kak Sharon citer la pasal hantu. Rope2nye dia ni ade 6th sense beb. Dia leh nampak hantu. Pergh, seram sejuk gak la dengar citer dia. Dia citer, tiap kali g holiday kat mane2, bile tido kat hotel je gerenti ade hantu yang dia nampak. Ni kalau Bullet la yang nampak hantu, mau terkencing dalam suar ni.

Last sekali Bullet makan ABC ngan bread pudding. Lazat gak la. Overall, makanan kat sini sedap2. Tapi cam nak makan lagi, xsedar dah nak kul 10. Time to go home la. Nak tido plak. Perut masing2 dah kenyang, so balik la.

Apepun, terime kasih kepade bos yang baik hati ( wpun bukan bos Bullet ) tu. Tahun depan kalau boleh belanje la lagi ye. Hehe. Bos Bullet bile plak nak belanje? Hampeh tol. En SOT, jangan la sedih. Kitorg dah makan buffet dah. So, xyah belanje ye. Kalau nak belanje gak, bagi makan mende lain. Huhu

7 COMMENTS ON BULLET:

zul said...

aku plak yg bersedih... bergembira ader ah, sbb dah tak payah nak belanja korang... huhuhuhu...selamat duit hinggit aku..hehehe...

zul said...

oh yerrr... lupa plak nak bagi tugasan sebelum korang balik kuantan....

silalah mengambil kad kawin saya di Klang yek... InsyaAllah hari jumaat tu dah siap.. silalah yek... jgn segan2 plak...hehehehhe

sue said...

walawei bestnyer!!!!!
bln pose ni raye gak yg belanje tp xde pun yg belanje kat hotel g nih!!!
huhu..
i like ketam..ahaks

BULLET said...

en zul, minte maap ye. adekah itu salah satu assigment untuk budak2 poli? kalau ye, kitorg bukan budak poli..huhu...

sue, mmg best la ketam dia. cam teringin nak makan lagi tapi apekan daye, xdapat dah la pegi lagi. tunggu tahun depan

jee yunus said...

wah..bestnyer....:>

Redbloodsnow said...

ERKSS....rm68++ for satu kepala ker bullet? klo for satu kepala...mak aiiiiiiii. terketar tgn zie nk kuarkan duit weh..hahaha

BULLET said...

jee : mmg best la makan pree. hehehe

red : camtu la harge dia. mmg bullet pun ketar tangan kalau kene kuar duit sendiri. tapi nasib baik makan pree