Aug 17, 2009

KALAU BULLET SEORANG PEMBUNUH...!!!


Entry kali ni agak ganas skit dan melibatkan hati. Bukan Bullet nak jadi pembunuh tapi kalau Bullet ade lesen untuk membunuh org, ade sorang manusia ni yang Bullet nak bunuh. Sebab musababnye, Bullet mmg dah dendam lame dah ngan dia ni. Tapi sampai hari ni Bullet sabar sebab Bullet tau Bullet bukan pembunuh dan Bullet xnak ditangkap kerana melakukan jenayah yang boleh disabitkan dengan hukuman gantung sampai mati ( ye ke ni ). Bullet masih berfikiran waras lagi tau x. Bullet ade isteri yang perlu Bullet jage, Bullet ade emak dan adik2 yang perlukan bantuan Bullet sebagai anak yang sulung.

Org yang Bullet nak bunuh ni dari dulu lagi menyakitkan hati Bullet. Pernah pukul Bullet kerana Bullet hisap rokok padehal dia xnampak pun Bullet hisap rokok. Dia dengar cakap org je ( adik-beradik dia ). Bukan itu sahaja, Bullet gak penah kene pukul ngan raket badminton sebab xnak balik asrama sedangkan dia tau yang pelajaran Bullet kat asrama mmg merosot teruk sampaikan kawan2 Bullet xpercaye yang Bullet jadi camtu. Semuanya sebab seorang manusia yang pentingkan diri sendiri demi mencapai kepuasan diri. Bullet masih menyimpan dendam dengan manusia ini.

Ade sekali tu dia burukkan Bullet depan kawan2 dia. Dia cakap kat kawan2 dia yang Bullet ni xgune berbanding ngan adik Bullet. Sebabnye adik Bullet ni aktif main bola sampai masuk Sekolah Sukan Bukit Jalil. Bullet ni main bola tahap main petang2 je. Pade hal adik Bullet xde pun geng ngan dia. Satu ketika yang lain, penah dia halau Bullet dari umah sebab Bullet kerek ngan dia. Bullet pasang lagu kuat2. Padehal dia yang mulekan pergaduhan ngan Bullet. Bullet xde hal kuar dari umah tu sebab Bullet pun xtahan lepak kat situ. Baik kuar dari lepak kat neraka.

Emak Bullet penah cite yang dia penah baling pinggan yang ade nasi ngan lauk kat emak Bullet. Korg nak tau x yang mase tu bulan puase. Betape hinenye emak Bullet dia buat camtu. Hati seorang perempuan mane yang xluluh bile ade org buat camtu kat dia. Dahla xpose, kurang ajar plak tu. Bullet harap la dia terime pembalasan yang setimpal dengan ape yang dia buat kat emak Bullet. Dulu mase Bullet sekolah rendah, ade sekali tu nak raye. Dia boleh hasut Bullet raye kat kampung dia pade hal Bullet xnak. Bullet ikut emak Bullet raye kat Johor. 2malam lagi nak raye, dia boleh datang tarik Bullet, emak Bullet ngan adik2 Bullet naik kete dan ikut dia beraya kat kg dia. Nenek Bullet pukul dia ngan penyapu. Padan muke dia. Biar suwei nasib dia.

Tahap kesabaran Bullet kat manusia ni makin menipis apabila dia meninggalkan emak Bullet dan berkahwin ngan bekas makwe dia dulu. Cerita yang Bullet dengar dari mulut emak Bullet, dia dah lame dah kawin tapi baru berape tahun lepas yang dia declare dia kawin. Bukan ade harta pun ppuan tu tapi sebab dapat barang lame yang diidamkan, make nafsu jadi ikutan. Adik2 Bullet ade lagi 5 org yang sekolah time tu. Anak bini baru dia pun ade yang bersekolah. Kalau manusia ni kaye Bullet xkisah tapi hutang pun keliling pinggang gak. Pakai lagi kad kredit. Keje dah puluhan tahun tapi umah ngan kete pun xde. Malu la skit. Duit belanje dapur pun bagi sikit je kat emak Bullet. Adela sebulan bagi RM200. Agak2 cukup x untuk seorg ibu yang terpakse menjaga 5org anak yang masih sekolah dengan duit banyak camtu?
korg pk la sendiri. Bullet harap dia bace la blog Bullet ni. Lagipun dia ni keje ngan kerajaan so ade la mase nak lepak2 surf internet kan. Bullet bukan antikerajaan tapi Bullet anti penjawat awam yang pemalas.

Mase Bullet nak kawin, xde pun nak tolong ke ape. Bukan Bullet mintak dia sponsor dewan ke, duit 10k ke tapi just sikit sumbangan la untuk buat kenduri kat kampung ngan ole2 untuk sedare yang ikut Bullet. Bullet tau dia kuarkan duit koperasi untuk tujuan perkahwinan anak tapi dia bagi kat Bullet 2k sahaja sedangkan Bullet tau jumlah yang dia keluarkan agak banyak. So, kemane duit tu pergi? Dah tentula bagi kat bini mude dia. Xpela. Satu lagi mase Bullet kawin gak ni. Dia ikut la kononnya nak tunjuk baik. Bullet malu ngan wife Bullet. Dahla Bullet buat majlis tu kat umah wife Bullet je sebab Bullet mmg xde bajet nak buat kat belah Bullet, dia boleh plak cakap kat tempat tu panas. Mmgla panas, kang hujan habisla majlis Bullet tu. Pastu boleh komplen yang kat kampung kalau buat majlis mmg xde kipas. Bullet ingt la kan, manusia ni org bandar la sangat sampai boleh cakap camtu. Xingt ke yang dia dulu penah jadi nelayan haprak, penah keje kontrak, penah jual belacan kat KAMPUNG. Manusia yang camni mmg patut kene bunuh sebab lupe asal usul dia. Patut campk balik ke laut supaya dia tau sape diri dia.

Org yang Bullet nak bunuh kalau Bullet ni seorang pembunuh tu xlain xbukan, BAPAK KANDUNG BULLET, ENCIK MOHD ALI BIN ABD GHANI... Kalau dia membace blog ni, ingtla yang KAMI xperlukan org macam dia sebagai bapa KAMI. Bullet harap la yang dia ni bukan bapak Bullet. Sekian je untuk entry kali ni...

7 COMMENTS ON BULLET:

BELALANG said...

ermmm... mmg btul2 marah si bullet pada ayahyer.. mula2 bca x nmpk sangat sapa yg bullet bgang tapi msuk tgh2 tue mcm tgkp sikitlah ayh bullet sendiri.. tapi xmo syak lgi until bullet ckp sendiri yg die tue ayah bullet...
nthlah.. mmg x dinafikan kalo ayh kita teruk.. lagi2 anak laki.. tahap kebencian die akan lebih dr anak perempuan sehinggkan rase nk bunuh je .. hu3
ermm.. bllg pun x tau nk komen ape pasal bllg xde kat tmpat bullet..
tapi buruk baik die tetap ayh kita kan.. semoga Allah membalas apa yg sepatutnya.. dan jika boleh BUllet bykkan besabar yea..
plg penting take a good care of ur family.. especially ur mother since her the only one ur love kan???
buatkan hari2nya yang masih ada bahgia dan sempurna yang mampu.. peace...

ZAF said...

thanx belalang.

jee said...

ermmm..sedeynyer biler bc ceriter ney..lain org len kisah...masing2 ader sbb untuk membenci...bullet berhak buat mcm 2 berdasarkan aper yg telah ayah bullet buat aper bullet n family...hopefully ia akan jd pengajaran kepad bullet supaye satu hari nant bullet x kn jd mcm 2...ok..kim slm kt wife bullet..jujie...jujie is my frenz..:>

ZAF said...

thanx jee for supporting me.salam akan dikirimkan. jangan risau

aen said...

x sgke ade cite cm ni dlm dunia realiti kan..macam dalm drama jek..
saye kwn jujie...

ZAF said...

aen, macam2 citer dalam dunia ni yang belum kite tau. mungkin xpenah dengar tapi tetap ade. drama wujud kerana adenye kisah realiti

daisyDAHLIA said...

Amir, i x penah tau cerita ni since sekolah rendah.I thought everything is fine.U tau tak, i jeles gila ngn u dulu, sbb u were one one our teachrs' fav.Amir ni pendiam dulu,so mgkin sbb tu i kwn dia ni pun x tau cerita ni.Lagi pun lepas darjah 6,terputus terus contact.Punya la tak tau kisah ape yg berlaku, i sent my wedding invtitation card to ur grandma sebelah ayah nye rumah...We will always b fren even we have not contacted each other for 17 years..wat a long time just to get to knw this...sorry amir.Actually, harini,i dreamt bout u my fren.i have x idea what was dat for.Right after sahur, i told my wife n i straight away browsed google to find anything bout u.Luckily ingat lagi ur full name n that Komeng thingy.Hehehehe...Be pateince k, cause Allah will always b there to help u,ur mom n ur siblings.Contact me if possible.I am married to org phg gak.Jengka!Hehehehe...Married in 2009..still no kid.