Jul 23, 2009

Edisi Koya ( Poyo La senang citer )

Kisah yang ni terjadi pada 2 minggu lepas. Tetibe je Mama suruh balik kampung ambik buah gak. Benda ni jadi tetibe sebab Bullet ingat Mama nagn Abah nak datang umah kitorang bawak buah. Rupe2nye Mama xcakap ngan abg ipar Bullet, si SOT tu la. Lagipun SOT bz skit time tu sebab bebudak Polisas baru mendaftar masuk.

Make pade petang 10hb Julai, lepas je habis keje, Bullet dan Mrs. Bullet pun terus menuju ke kampung. Ni 1st time balik kampung naik WSS 468 ( si Comel ) tu. Cilok punye cilok punye cilok, sampai la kat Felda Lepar Hilir 1, umah Mama. Mase tu dah kul 9 nak kat kul 10 la rasenye. Penat beb tapi best.

Keesokan harinya yakni hari sabtu 11hb Julai, Xde la aktiviti lain selain makan durian yang enak dan lazat. Xde plak gambar kat sebab khusyuk makan. Korang bayang je la ye. Dalam pade tu, kitorg plan nak g umah makcik Mrs. Bullet kat Kuantan. Maklumla, dari kitorg kawin hari tu, belum sempat pegi lagi ke sana. So, petang tu gak kitorang pegi. Dan di sinila edisi koya bermule...hehe...

Kitorg pegi dgn 2 kete. Si comel dan transformers. Transformers ni milik SOT. pun baru kuar gak dari kedai. Nak tau kete ape x transformers tu?

Ni la kete transformers tu. Dapat tengok stereng jela korang. Nak tengok yang real, tgk kat blog SOT ye. Camane Bullet leh drive transformers ni? SOT yang bagi drive. Make, koyala kitorg ngan transformers ni. Mmg best la kalau nak dibandingkan ngan si comel kan. Dah la I-VTEC, tekan skit je dah cam nak racing je. Ade yang kene saman ni kang. Bawak slow je la. Lagipun Mrs. Bullet xcaye sgt kalau Bullet drive kete lain ni. Tapi Bullet mmg salute ngan SOT sebab umur baru setahun jagung manis ( sebab darah manis, bulan 10 ni nak nikah beb ), dah boleh pakai kete mewah. Bullet ingt dia nak beli Civic Hybrid ke, tapi yang ni pun dah ok.

Tu je la yang Bullet nak kongsi. Pengajaran untuk kisah ni, jangan koya ngan kete org dan jadilah insan bergune agar dpat beli transformers ni...hehe...AUTOBOTS, LET'S ROLL...KIK KU KIK KU KIK ( Sound Effect Da... )

2 COMMENTS ON BULLET:

zul said...

memang koya lagi poyo entry ni...

wei, biler2 nak pakai keter tu, amik jelah...

takyah ah nak malu2 kucing plak...

yg penting jgn sampai tercalar balar baby CT aku tu... kang ader yg aku tanam hidup2 kang...heheheheh

ZAF said...

nak pinjam memang payah sikit ler. xberani sgt bawak kete mahal2. hehe